Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
3b3e585338be66afc1f83a441cfcd147.jpg

Top sztori - A Bayern hatgólos meccsen győzte le a Freiburgot

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Bayern München sikerét hozta a Bundesliga 10. fordulójának péntek esti nyitómeccse; a bajorok ha nem is végig meggyőző játékkal, de begyűjtötték a három pontot a Freiburg ellen.

A Bayern vezetőedzőjének, Louis van Gaalnak már a kezdés előtt főhetett a feje, hiszen a bemelegítés közben meghúzodott Holger Badstuber nem tudta vállalni a játékot, így helyette az idén kegyvesztetté vált Martin Demichelis került a védelem közepére. A hirtelen váltás azonban nem zavarta meg a bajorokat, akik rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. A Freiburg főleg a védekezésre koncentrált, és a góllövőlista élén álló Pappe Demba Cissé gyorsaságára építve kontratámadásokra játszott. Az első igazi helyzet a vendégek előtt adódott az első negyedóra végén, amikor Schuster szabadrúgását követően Cissé ugrott a legmagasabbra, de fejese után az oldalhálóban landolt a labda. Öt perccel később a müncheniek előtt is adódott lehetőség; Gomez kapott jó passzt Kroostól, ám mintegy nyolc méterről, kissé kisodródott helyzetből a bal kapufa mellé lőtt.



Robin Dutt nagyszerűen megszervezte csapata védelmét, így a hazaiak hiába birtokolták többet a labdát, nem tudtak közel kerülni Oliver Baumann kapujához. A bajorok játékából Arjen Robben és Franck Ribéry nélkül hiányzott a kreativitás, valamint az utóbbi hetekben gyakran megmentőként funkcionáló Schweinsteiger sem villogott ezúttal. A 31. percben aztán ismét a vendégek veszélyeztettek, Cissé beadására azonban középen nem érkezett senki, így Butt könnyedén menteni tudott. A Bayern ismét helyzettel válaszolt a freiburgi lehetőségre: a 33. percben Ottl lőtt mintegy 18 méterről, a labda pedig nem sokkal a kapufa felett hagyta el a játékteret. Öt perccel a szünet előtt aztán váratlanul vezetést szerzett a rekordbajnok: Pranjic szögletére a rövid oldalon Demichelis érkezett a legjobban, és a védőket megelőzve nagy erővel a hálóba fejelt (1–0). A 45. percben egy büntetőt kértek számon a játékvezetőn a hazaiak, miután Müller esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, ám Peter Gagelmann sípja néma maradt, így egygólos Bayern-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben van Gaal kissé átszervezte csapatát, ugyanis Hamit Altintop helyett Van Buyten jött ki a második félidőre, így Timoscsuk visszatérhetett eredeti helyére, a középpálya közepére. A cserével stabilizálódott a Bayern játéka; a hazaiak továbbra is többet birtokolták a labdát, helyzetet azonban egy ideig nem tudtak kidolgozni a jól védekező Freiburggal szemben. A vendégek Cissé révén többször is veszélyesen indultak meg, ám a szenegáli támadó nagyon egyedül volt elől, így esélye sem volt arra, hogy bevegye Butt kapuját. Az 57. percben kishíján megduplázta előnyét a müncheni alakulat, de Schweinsteiger nagyszerű löbbölése után Gomez nagy helyzetét Baumann szögletre ütötte. A 61. percben aztán már nem kegyelmezett a német válogatott csatár: egy újabb Pranjic-szöglet után nagyon üresen maradt az ötösön belül, és mintegy három méterről a kapu közepébe fejelt (2–0). Dutt rögtön változtatott, a gyengén játszó Nicu helyére beküldte Stefan Reisingert, és a támadó meg is hálálta a bizalmat, ugyanis két perccel beállása után nagyszerűen fejelte Putsila beadását a hazai kapu bal alsó sarkába (2–1).

A gyors gólváltást követően kissé felpörgött a mérkőzés, a freiburgiak egyre támadóbb szellemben játszottak, hogy legalább egy pontot szerezzenek az Allianz Arenában. A 70. percben Abdessadki előtt adódott nagy egyenlítési lehetőség, ám lövését követően Butt és Timoscsuk közösen tisztázni tudtak. Az ukrán két perccel később aztán a másik kapu előtt tűnt fel: egy gyors kontrát követően Pranjictól kapott jó labdát, majd tizenhat méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3–1). A vendégek alaposan megzavarodtak a harmadik kapott pofontól, és ha a Bayern játékosai jobban koncentrálnak, akkor a következő négy percben akár újabb két találatot szerezhettek volna. A 80. percben aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután Toni Kroos mintegy 25 méterről hatalmas gólt ragasztott Baumann kapujának bal felső sarkába (4–1). Az utolsó szó azonban a Freiburgé volt, amely a 87. percben a csereként beállt Braafheid öngóljának köszönhetően kettőre csökkentette hátrányát (4–2). Ám a hátralevő pár percben már nem tudtak közelebb kerülni a vendégek, így a Bayern végül otthon tartotta a három pontot.

A müncheniek győzelmüknek köszönhetően megelőzték a Freiburgot, és egészen a hetedik helyre léptek előre a tabellán.

Bayern München – SC Freiburg 4–2 (1–0)
München, Allianz Arena, 69.000 néző, vezette: Gagelmann
Bayern: Butt – Lahm, Timoscsuk, Demichelis, Pranjic – Ottl, Schweinsteiger – Altintop (Van Buyten 46.), Kroos, Müller (Braafheid 76.) – Gomez
Freiburg: Baumann – Mujdza, Barth, Toprak, Bastians – Schuster (Williams 82.) – Nicu (Reisinger 62.), Putsila, Makiadi, Abdessadki (Pamic 77.) – Cissé
gól: Demichelis (40.), Gomez (61.), Timoscsuk (72.), Kroos (80.) ill. Reisinger (64.), Braafheid (87. - öngól)

V. P.


fourfourtwo.hu
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2788) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7546) Sport (729) Életmód (1) Tereb (146) Politika (1582) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (705) Szépségápolás (15) Történelem (18) Mozi világ (440) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>