Ma 2024 július 12. Izabella, Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.
49b79f3b60f2fa152ddae8f5b2c42456.jpg

Pontszerzés nélkül ért véget a hokicsoda

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tudtuk, hogy pokolian nehéz lesz, tudtuk, hogy nagyon erős még nekünk ez a mezőny, hogy a mieink csak ritkán tudnak „A” csoportos színvonalon hokizni, mégis reménykedtünk az utolsó pillanatig. Sajnos hiába.

Már azzal is fantasztikus bravúrt ért el mi több csodát tett a Magyar Jégkorong Válogatott, hogy tavaly Szapporóban 70 év után feljutott a világ legjobb hokinemzetei közé! Úgy is hívtuk a tavalyit; a Szapporói csoda. Szerettük volna, de nagyon, ha az idén valóra válik a Zürichi csoda, de az már talán a csodánál is több lett volna. Végül is, ha az újabb csoda nem is sikerült azért végletekig kiélezett mérkőzéseket vívott csapatunk mind Szlovákia, mind Fehéroroszország, mind pedig Németország ellen miközben a világelső Kanada – érthetően – átgázolt rajtunk. Két viszonylag gyengébb meccse volt a láthatóan Pat Cortina mester által a lehető legmagasabb szintre felhozott válogatottnak; az osztrákok és a dánok elleni, itt mindenképpen jobbra számítottunk. Persze lehet most azt is mondani, hogy nem volt szerencsénk és ez részben igaz is. A szlovákok ellen 13 másodpercre voltunk a pontszerzéstől, a fehéroroszok ellen rengeteg ziccerünk volt úgy hogy egyetlen másodpercet sem játszhattunk emberelőnyben, de ezeken a meccseken a gárda nem 100, hanem legalább 120%-ot teljesített így várható volt, hogy elfogy az ereje a végére. Ráadásul a németek – a jövő évi vb házigazdái – is csoportutolsóként hozzánk kerültek az alsó ágra és mivel ők nem eshettek ki még reménytelenebb lett a helyzetünk ezért aztán kiesés ide vagy oda nem szabad komolyan bírálni ezt az együttest!
A legjobban dr. Szélig Viktor a csapat egyik legrégibb tagja fogalmazott: „Jöttünk, láttunk, visszamennénk!” És ebben minden benne van. Örültünk, hogy játszhattunk az elitben, bemutatkozásnak megfelelt és jövőre egy osztállyal lejjebb akár már mi lehetünk a favoritok. Persze csak akkor, ha nem zárnak be jégpályákat, nem teszik lehetetlenné a fanatikus hokiedzők munkáját és végre tudomásul veszi minden illetékes, hogy a jégkorong teljes jogú tagja a magyar sporttársadalomnak. A televízióban az egykori kiváló válogatott FTC kapus, ma utánpótlásedző Balogh Tibor azt kérte csak, hogy „Hagyjanak minket békében dolgozni!”
Mit lehet ehhez hozzátenni? Talán azt, hogy a szurkolók imádják ezt az együttest,  és ha rajtuk múlna örökké „A” csoportosok lennénk!
Egy valaki viszont örökké az marad. Ocskay Gábor,  aki március 24-én egy hónappal a rajt előtt tragikus hirtelenséggel hunyt el miközben élete legnagyobb feladatára készült! Lehet, hogy Vele sikerült volna a bennmaradás, de ezt már soha nem tudhatjuk meg! 

 
Az A csoportos jégkorong világbajnokságon, a magyar válogatott eredményei:

Csoportmérkőzések:
Szlovákia  3-4
Kanada 0-9
Fehéroroszország 1-3
                                                                                     
Alsó ág (a bennmaradásért):
Ausztria 0-6
Dánia 1-5
Németország 1-2
 
A magyar válogatott 2010-ben a Divízió I- es világbajnokságon szerepelhet előreláthatóan Szlovénia, Nagy-Britannia, Lengyelország, Horvátország és a Koreai Köztársaság társaságában.
 

Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Tinkmara
2016-01-28 13:27
Nagy élvezettel olvasom a Fradi sztorit. Ebben nőttem fel. Ezek a nevek repkedtek legfőképp akkor, amikor apám az éppen aktuális gárdát szidta. Legalább ötven évig volt Fradi drukker. Amikor nyugdíjba ment gyakran utazott fel Pestre, meccsre, néha meg csak azért, hogy a pálya közelében lehessen.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Politika (1582) Vetítő (30) Heti lámpás (322) Autómánia (61) Mozaik (83) Történelem (18) Jobbegyenes (2823) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Mondom a magamét (7708) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>