Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
bb6302fded2d44728f5f5df470c8cfa9.jpg

Nehéz helyzetben és hátrányban a DVSC

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Debreceni VSC 2–0-s vereséget szenvedett a Baseltől a Szusza Ferenc Stadionban a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, így hátrányból várja a svájci visszavágót. A magyar bajnok ugyan nem játszott alárendelt szerepet a találkozón, ám az első félidőben, majd a mérkőzés hosszabbításában is kapitulált.

]]>SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!]]>

Herczeg Andrásnak nem volt könnyű feladata a kezdőcsapat összeállításánál, hiszen három kulcsjátékos, Szakály Péter, Laczkó Zsolt és a nyáron igazolt Kabát Péter is sérült (Vukasin Polekszics és Mészáros Norbert eltiltott). A Loki középpályájának tengelyét ismét az egy évvel ezelőtti selejtezőkön remeklő ]]>Kiss Zoltán]]>, ]]>Varga József]]> páros alkotta, míg a kapuban a Basel ellen nem Mindaugas Malinauskas, hanem ]]>Verpecz István]]> kezdett.

A 13. percben láthattuk az első nagy helyzetet a mérkőzésen: ]]>Rezes László]]> jobb oldali beadása után ]]>Adamo Coulibaly]]> lőtt kapura 10 méterről, ]]>Franco Costanzo]]> bravúrral védett a bal alsó sarok elől. A következő lehetőség is a Loki előtt adódott: a nem éppen égimeszelő Rezes csúsztatott a bal alsó sarok mellé.

Mindössze a 18. percig kellett várni arra, hogy ismét a fejét fogja a magyar közönség: újra a jobb oldalon futott végig a debreceni akció, és Rezes alakított ki lövőhelyzetet, ám Coulibaly ellőtte a labdát előle, ezt pedig blokkolták a védők.

A Basel ]]>Sherdan Saqiri]]> révén válaszolt: középen mindenki lemaradt a középpályásról, aki közelről fejelhetett, szerencsére középre, így Verpecz hárítani tudott.

Hogy a találkozót még Európában is figyelemmel követik, jellemzi: az európai szövetség hivatalos honlapja, az uefa.com címlapképén a debreceni szurkolók szerepelnek.

Az első fél órában nem sok helyzet alakult ki a kapuk előtt, de amikor eljutottak oda a csapatok, akkor nagy lehetőségekről lehetett írni, ugyanakkor mindkét fél részéről érződött: egyik gárda sem szeretné a párharcot kapott góllal kezdeni.

A Debrecenről azonban ezt valóban csak feltételes módban írhattuk, ugyanis a 34. percben váratlanul vezetést szerzett a Basel: a piros mezesek nem tudtak felszabadítani a kapu előtt, így ]]>Valentin Stocker]]> a tizenhatos előteréből próbálkozhatott, és a megpattanó labda – a hiába vetődő Verpecz mellett – a bal alsó sarokban kötött ki. 0–1

A Loki gyorsan próbált javítani, a 38. minutumban ]]>Czvitkovics Péter]]> passza után Coulibaly verekedett ki helyzetet ]]>Varga Józsefnek]]>, aki lendületből érkezve 12 méterről csúnyán fölé lőtt.

A második félidő elején kevés változás történt a játékban, a DVSC próbált aktívabb lenni, de hiába voltak Czvitkovics mértani pontosságú labdái, hiába volt ]]>Mbengono Yannick]]> gyorsasága, a „hazaiak” kevésszer jutottak el Costanzo kapujáig, ilyenkor pedig a kapus a helyén volt. Mindeközben a Basel kontrái potenciálisan komoly veszélyt hordoztak magukban.

Herczeg András cserével igykezett frissíteni csapatán, elsőként ]]>Farkas II Balázst]]> dobta harcba a fáradó Rezes helyén, ám a 65. perc után mégis inkább a Basel akarata érvényesült. A 68. percben ]]>Alexander Frei]]> szabadrúgása szállt nem sokkal fölé, majd Stocker fejese ment el a kapu mellett.

A hajrára Yannick helyére érkezett ]]>Dombi Tibor,]]> és a hajdúságiak meg is próbálkoztak egy utolsó rohammal. ]]>Fodor Marcell]]> bal oldali beadása után például ]]>David Abraham]]> fejelte saját kapujára veszélyesen a labdát, ám Costanzo résen volt.

A legnagyobb helyzet viszont csak ezután következett: a 83. percben Varga József játszotta gyönyörűen tisztára magát, ám a kapussal szemben állva nem tudott túljárni Costanzo eszén, és a hét méterről leadott lövését a bázeli kapus hárítani tudta.

A hosszabbításban ráadásul Granit Xhaka révén újabb gólt szerzett a Basel, 30 méteres lökete egy pattanás után a bal sarokban kötött ki, és ezzel könnyen lehet, hogy eldőlt a továbbjutás. 0–2

A visszavágót egy hét múlva 19.45-től rendezik Bázelben.

nso.hu , fotó: Mirkó István

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Jobbegyenes (2788) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Egészség (50) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Belföld (10) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>