Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
b760239f8b16982ba1b51384c1313602.jpg

Nagy lehetőség előtt a Debreceniek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ismét kupafordulóra készülhetnek a labdarúgó rajongók és igazából egy csapatunk a Debreceni VSC ért el olyan eredményt az elmúlt héten, amely bizakodásra adhat okot. Szerdán este tehát Kalmar – Debrecen BL selejtező visszavágó lesz Svédországban.                   Aki teheti, szurkoljon a magyar bajnoknak!

Óriási esélyt teremtett magának a Loki múlt szerdai 2-0-s sikerével, amelyet a svéd bajnok ellen ért el. Előzetesen ugyanis esélyesebbnek tűnt, az FF Kalmar gárdája és nemcsak azért mert a skandinávok pontvadászatát magasabban jegyzik az öreg kontinensen mint a mi Soproni Ligánkat. A DVSC együttesének – lévén, hogy a hazai küzdelemsorozat csupán az elkövetkező hétvégén rajtol – a BL meccs volt az idei első tétmérkőzése, míg a Kalmar „futtában” vágott neki a nemzetközi szereplésnek és egy 6-1-es Djurgarden elleni kiütéses siker után érkezett a cívisvárosba. A magyar bajnokcsapat azonban remek taktikával, helyenként jó játékkal és nagyszerű helyzetkihasználással szinte tökéletes eredményt ért el az odavágón. A szerdai kalmari találkozón biztosítani kell a továbbjutást és akkor nagyon belecsaphatnak a piros fehérek abba a bizonyos lecsóba. A múlt pénteki sorsoláson ugyanis eldőlt, hogy a nagyon várt továbbjutás estén a hajdúságiak következő ellenfele a Wisla Krakkó – Levadia Tallinn párharc után állva maradó együttes lesz. Ráadásul ennek a csatának az első felvonása 1-1-es döntetlent hozott Krakkóban és így a Loki – hangsúlyozom továbbjutás esetén – akár észt csapattal is találkozhat. Az pedig már a 3. forduló lenne, és ha ott is továbblépne a magyar bajnokcsapat, akkor már legrosszabb esetben is az Európa Liga 48-as főtáblájára kerülne és így már nemcsak az őszt, hanem egyenesen a telet is megérhetné végre egy kupacsapatunk.

 

Ráadásul sikeres volt a lobbizás a helyszín kapcsán, ugyanis az MLSZ segítségével az UEFA engedélyezte, hogy a következő ellenfelét is az Oláh Gábor utcai stadionban fogadhassa a Debrecen, így egyelőre albérletet sem kell keresni. Persze ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az egész esélylatolgatás mit sem ér, ha szerdán a svédek bedarálják a debrecenieket. De a jelek most valahogy nem erre utalnak. Szombaton a DVSC második csapatával is begyűjtötte a hazai Szuper Kupát, a Fenerbahce ellen készülő Honvéd ellen és bizony ebből is érezhető, hogy milyen erős most a Loki játékoskerete. Valóságos harc van a csapatba, sőt a kispadra kerülésért is, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a szombati siófoki találkozón győztes gólt szerző fiatal Szilágyi Péter álma is teljesült találatával; bekerült a Svédországba utazó keretbe. Rangot jelent tehát ma a DVSC játékosának lenni és még inkább az lesz, ha jönnek a további sikerek és akkor más magyar csapatok előtt is ott lesz a példa; igenis lehet még oly mostoha hazai viszonyok közepette is jó focit csinálni!

 
 
Labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező 2. forduló visszavágó: 2009. július 22. szerda, Kalmar 19 óra.
 
A DVSC várható kezdő tizenegye: Polekszics – Bernáth, Mészáros N., Máté P., Leandro – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. – Oláh L., Rudolf. Vezetőedző: Herczeg András
 
 
Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Belföld (10) Szépségápolás (15) Tereb (146) Gazdaság (702) Történelem (17) Flag gondolja (36) Életmód (1) Heti lámpás (310) Nézőpont (1) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7501) Kultúra (6) Sport (729) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Jobbegyenes (2778) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>