Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
7dcd9b463a41dc77a1fcc0176e04216c.jpg

Könnyedén nyerte BL selejtezőjét a Debrecen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magabiztosan verte a Kalmart a Debrecen, biztató helyzetből várhatja a visszavágót. A svéd bajnok nem igazolta hírét, semmit nem mutatott, így a DVSC-nek elég volt néha jól játszania. Visszavágó jövő héten Svédországban. 

Jól kezdte a mérkőzést a Debrecen, már a második percben helyzetbe került. Elsősorban a bal szélen igen aktív Leandrónak köszönhetően uralta a meccs első részét a magyar bajnok, ha a támadók határozottabbak, megszerezhette volna a vezetést is. A Kalmar nem igazolta a róla érkező híreket, a svédeknek a romboláson kívül nem sokra futotta az első félidőben.

Debreceni VSC-Kalmar IF 2-0 (0-0)
 

Debrecen, 9 000 néző (Vezette: F. Fautrel)
Gólszerzők: Varga J. (73.), Kiss Z. (85.)

Ha fölényben játszott is, a Debrecen semmiféle kockázatot nem vállalt, így beszorítani nem sikerült a Kalmart, továbbra is a brazil származású balhátvéd beadásaiból alakultak ki a hazai helyzetek. A magyar csatárok határozatlanok voltak, semmi váratlant nem húztak, pedig sebezhetőnek tűnt a svéd bajnok védelme.

Az első félidő legnagyobb helyzetét a magyar válogatott Rudolf Gergely hagyta ki, szép fejesét fogta a svéd kapus. A szünet után feljebb jött a Kalmar, kétszer is a debreceni védelem mögé tudott kerülni, de a svédek is elidegeskedték helyzeteiket. Mindkét csapat hibákkal játszott, rengeteg volt a pontatlan passz, így nem alakulhatott ki ziccer egyik kapu előtt sem.

A Debrecen távoli lövésekkel próbálkozott - ebben is Leandro volt a legjobb -, a Kalmar pedig a széleken igyekezett támadásokat vezetni. A 73. percig kellett várni az első komolyabb hibára, ekkor egy mély indításra lesgyanús helyzetből induló Oláh Lóránt beadását a tökéletesen érkező Varga József sodorta a kapuba.

Egy perccel később a megzavarodott védők között csak Oláhn múlt, hogy nem szerzett újabb gólt, ordító ziccert hibázott el.

A gól után jól kontrázott a magyar csapat, és a 85. percben összejött a teljesen megérdemelt második gól: Kiss Zoltán nem először került ígéretes lövőhelyzetbe, most a jobbösszekötő helyéről nagyon kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az utolsó percben még Polekszicsnek kellett ziccert fognia, de több gól már nem született, nyert 2-0-ra a Debrecen, és igen jó helyzetből várja a visszavágót.

"Jól kezdtünk, az első félidőt uraltuk, jól járt a labda, de a második félidő elején volt egy kis hullámvölgyünk. Fel tudtunk állni, és szép támadásokból szép gólokat szereztünk. Meg kell emészetni a sikert, magabiztosan, bátran kell játszanunk idegenben is, akkor kiharcoljuk a továbbjutást" - mondta a lefújás után Herczeg András vezetőedző.

A visszavágót egy hét múlva, Svédországban rendezik, a győztes a BL következő selejtező körébe jut. Ha azt a párharcot is nyeri, főtáblás a nagycsapatok között.

További BL-selejtezők

FK Ventspils (lett)-F91 Dudelange (luxemburgi) 3-0 (0-0)
Inter Turku (finn)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-1 (0-1)
FC Georgia Tbiliszi (grúz)-NK Maribor (szlovén) 0-0
Levszki Szófia (bolgár)-Sant Julia (andorrai) 4-0 (0-0)
Maccabi Haifa (izraeli)-Glentoran (északír) 6-0 (1-0)
KF Tirana (albán)-Stabaek IF (norvég) 1-1 (0-1)
FC Köbenhavn (dán)-Mogren Budva (montenegrói) 6-0 (3-0)
Később:
FH Hafnarfjördur (izlandi)-FK Aktobe (kazah)
FC Salzburg (osztrák)-Bohemians FC (ír)
Wisla Kraków (lengyel)-Levadia Tallinn (észt)
NK Zrinjski (bosznia-hercegovinai)-Slovan Bratislava (szlovák)

Kedden játszották:
Makedonija Szkopje (macedón)-BATE Boriszov (fehérorosz) 0-2 (0-1)
Pjunik Jereván (örmény)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-0
FK Ekranas (litván)-FK Baku (azeri) 2-2 (0-0)
EB Streymur (feröer-szigeteki)-APOEL Nicosia (ciprusi) 0-2 (0-1)
Rhyl FC (walesi)-Partizan Beograd (szerb) 0-4 (0-3)

index.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Belföld (11) Gasztronómia (539) Sport (729) Politika (1582) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Tereb (146) Mondom a magamét (7708) Jobbegyenes (2823) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Életmód (1) Egészség (50) Mozaik (83) Kultúra (9) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>