Ma 2023 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
w-dvsc-ftc.jpg

Fradista szemmel - Végre kezdődik!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Bár tél még nem múlt el véglegesen, a magyar labdarúgásban szombaton eljön a várva várt tavasz.

A Magyar Kupában ugyan már lejátszottuk az idei első tétmérkőzésünket, az igazi tavaszi nyitány most szombaton lesz Debrecenben. Az igazolásaink jól sikerültek, győzelemre éhesen várjuk az első fordulót. Ezek és ehhez hasonló kijelentések szinte minden szezonkezdetkor megjelennek a sajtóban. Az pedig, hogy ebből a nagy éhségből lesz e lakoma az csak a mérkőzéseken fog eldőlni.

Gyakorlatilag az első három tavaszi mérkőzésünkön eldőlhet a sorsunk, már ami a bajnokság végkimenetelére vonatkozik.

Megyünk Debrecenbe, jön a Videoton és megyünk a lilákhoz. Ezeken a találkozókon 7-9 pontot kell elérnünk, ha komoly terveket szövögetünk, ha nem érjük el ezt a pontszámot akkor lemondhatunk a bajnokságbéli álmainkról.

Szóval nem ígérkezik könnyűnek az első pár mérkőzés, de a többi sem lesz leányálom. De bele kell állnunk, nincs más lehetőségünk, a gyenge őszi teljesítményünket csak tavasszal javíthatjuk ki.

A Honvéd elleni hazai Magyar Kupa találkozón már kaphattunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen is lehet a tavaszi Fradi. Mindent egybe vetve nem néztünk ki rosszul, sem védekezésben, sem támadásban. Úgy gondolom,hogy ha és amennyiben ezt a Kispestiek ellen mutatott játékot prolongálni tudjuk a bajnokikra is,akkor nem lehet gondunk, végig versenyben leszünk a bajnoki címért.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Honvéd 2-1 (1-0)
FTC:
Dibusz – Sternberg, Leandro, Koch, Botka – Dilaver, Gera – Moutari (Radó, 83.), Kleinheisler (Hajnal, 80.), Djuricin (Lovrencsics, 88.) - Böde
Honvéd: Gróf - Laczkó (Baráth, 53.), Ikenne-King, Lovric, Gazdag (Vasiljevic, 80) - Kamber, Hidi - Nagy G., Holender (Kabangu, 56.), Lanzafame - Eppel
Sárga: Botka (43.), Laczkó (50.), Lovric (55.), Djuricin (55.), Leandro (81.)
G.: Moutari (34.), Leandro (52.) ill. Lanzafame (88.)

De egyenlőre ott van aza fránya HA szócska.

A szombati ellenfelük, hozzánk hasonlóan jelentősen kicserélődött a téli felkészülési időszakban. A Loki ősze sem volt fenékig tejfel, de nem írnám le őket, hiszen nagyon erős a keretük, a pillanatnyi helyezésüktől függetlenül. Főként a saját stadionjukban veszélyesek. Gondolom megakarják mutatni, hogy az ősz csak egy kisiklás volt a számukra.

- Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Debrecen és a Fradi mindig küzdelmes meccseket vív egymással. Hozzánk hasonlóan az ő csapatuk is sokat változott a télen. A tabella alján helyezkednek el, ezért nagy szükségük van a pontokra, akárcsak nekünk. Természetesen a győzelemért megyünk Debrecenbe. Van esélyünk a bajnokság megnyerésére, ennek érdekében pedig nem veszíthetünk több pontot. Motiváltan, tiszta fejjel kell kimenni a pályára. Ha úgy játszunk, mint a Honvéd ellen, akkor megnyerhetjük a találkozót – mondta el a mérkőzésről Thomas Doll.

Nagyon kemény, nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ugyanakkor bízombenne, hogy át tudjuk emelni a Honvéd elleni harcos, akaratos játékunkat. Sajnos Gera Zolira nem számíthatunk, sárga lapjai miatt, de itt a lehetőség Kleinheisler Lacinak és Bognár Pistának, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Kiböjtöltük a hideg telet, most már jöhet a tavasz, remélem a debreceni kirándulásunk az első állomása lesz a hagyományosan szép Fradi-tavasznak.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Heti lámpás (282) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (694) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Belföld (10) Kultúra (6) Politika (1581) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mozi világ (440) Sport (729) Jobbegyenes (2724) Tereb (146) Irodalmi kávéház (531) Történelem (16) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7254)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>