Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
6563c16e256a3210c6130c3e834d3d5c.jpg

Fradista szemmel - Sommáját írom Eger várának…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Moniz 2.0
"Az, hogy ők hálásak, az az emberi minőségüket mutatja. Aki képes az apró dolgokat, a kezdeti lépéseket értékelni, az jó ember. Más országokban találkoztam olyan elkényeztetett szurkolókkal, akik nem tudták értékelni az apró sikereket.
Hálásak az építkezés első lerakott köveiért, ez mindenképpen arról tanúskodik, hogy kiváló emberi kvalitásokkal rendelkező szurkolók ők, hiszen ha belegondolunk az első meccsünket hazai pályán elvesztettük a Honvéd ellen, de akkor is észlelték az előrelépést. Szóval én is hálával gondolok Rájuk és köszöntöm őket Ezek az emberek tíz éve várnak arra, hogy a klub újra a csúcson legyen, ez hosszú idő, és ők kitartottak. Ez egy egyedülálló klub és én mindent meg fogok tenni azért, hogy a várt sikerek bekövetkezzenek, mindazonáltal nem én vagyok itt a fontos, hanem a klub körül lévő emberek, a szurkolók, a tradíció. Oly sok ember van a háttérben, akik megalapozták ezt a klubot…. Ez több mint egy klub, ez egy vallás, ez egy életstílus. Mindent meg fogok tenni ebben az évben, hogy európai kupában tudjunk játszani."

Fájdalmas, de ugyanakkor felemelő érzések kavarognak bennem. A hatalmas munkagép kérlelhetetlenül mart bele a Szentély kapu mögötti lelátójába és egyúttal a szívünkbe is. Hiszen… Ti voltatok az ifjúság Üllői úti fák… - ahogy Kosztolányi írja.

Imádott stadionunk szép lassan eltűnik a föld színéről, hogy 2014 őszén, főnix madárként éledjen fel, mindenkit legyőzve, mindenki fölé emelkedve.

Az élet nem állt meg, sőt. A kényszerszünetet követően immár az ideiglenes otthonunkban a Puskás Stadionban fogadtuk azt az Egert, aki bár kieső helyen várta a kezdő sípszót, ősszel meglepetésre borsot tört az orrunk alá, hiszen kettő nullás vezetésünk után tudott döntetlent kihozni az akkor még Simon Antal által irányított hevesi együttes.

Sajnos betyár rossz idő volt, de még így is meglepően kevesen látogattak ki a találkozóra. Az egyébként még mindig impozáns Puskás Stadion nagyon lehangoló tud lenni kevés szurkolóval.

A rendezők, illetve a Fradi család mindet elkövetett, hogy az albérletünkben is hazai körülményeket biztosítsanak a csapat és a szurkolóink számára. Kikerült egy hatalmas Albert Flóri molinó és természetesen az elmaradhatatlan 12-es számú mez is felkerült a lelátóra. Szóval a körülmények adottak voltak egy jó bemutatkozásra. Az Eger kicsit megszeppenve kezdte a mérkőzést, így hamar vezetéshez jutottunk, végig irányítottuk a találkozót, olykor tetszetős focival örvendeztetve meg a közönségünket. Nem szakadtunk meg, nem hajtottuk ki magunkat, ezt Böde Dani frappáns szünetbéli nyilatkozata is alátámasztotta, de immár a negyedik mérkőzésünket nyertük meg zsinórban, erre nagyon régen volt már példa. Eger várát is be sikerült végül vennünk, bár erre a bevételre furcsa módon Budapesten került csak sor, de a győzelmet soha sem kell megmagyarázni.

Jenner - Böde páros az őrületbe tudja kergetni az NB I. bármelyik védelmét, kiegészülve a még mindig nem száz százalékos Leonardo zsenialitásával, nagy dolgokra lesznek képesek az elkövetkezendő mérkőzéseken. A védelmünk nem igazán volt ezen az estén megdolgoztatva, de mintha stabilabb lenne már ez az alakzatunk is, bár ezt csak félve merem kijelenteni. A szombati Haladás elleni szombathelyi kirándulás lesz az igazi teszt, hiszen a vasi megyeszékhelyen rendre nehéz mérkőzéseket vívunk és gyanítom ezen a hétvégén sem lesz ez másképpen.

Egyszóval épül az új stadion, a csapatunk is biztos lábakon áll, van egy remek edzőnk, most már csak egészség legyen és jó lapjárás, ahogy azt szokták mondani…

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Történelem (17) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Politika (1582) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7501) Szépségápolás (15) Heti lámpás (310) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Belföld (10) Gazdaság (702) Tereb (146) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>