Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
191276-haladas-ftc.jpg

Fradista szemmel – Szünet után, szüret?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Véget ért a válogatott összetartás miatti újabb háromhetes szünet. Ismét a hazai bajnokság kerül a magyar labdarúgás fókuszába.

Sajnos az első ilyen válogatott miatti pauza után egy MTK elleni zakóval lettünk gazdagabbak, reményeim szerint most nem egy hasonló meglepetés vár ránk Sopronban, ahová a Haladás vendégeként érkezünk szombaton.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az utolsó fordulóban a nagy riválissal, az Újpesttel mértük össze a tudásunkat, erőnket. Felemásra sikerült a derbi, hiszen a 3:3-as döntetlent előre egyetlen egy Fradista barátom sem írta volna alá. De a mérkőzés alakulása miatt – már 3:1-re is vezettek a vendégek, - végül nem lehettünk csalódottak.

Tudom a győzelem sokkal szebb lett volna és nem utolsó sorban szükségünk lett volna arra a bizonyos +2 pontra, de ezen az estén meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Az első félidőben Djuricin révén előnyhöz jutottunk, de egy jól eltalált lövéssel kiegyenlítettek a lila-fehérek, majd Balogh Balázs révén a vezetést is megszerezték. Az első játékrész valljuk be nem volt a miénk, de 1:0 után növelhettük volna az előnyünket és akkor más lett volna a leányzó fekvése.

A második játékrészre határozottabban, keményebben mentünk ki, de az Újpest mint mindig, most is felszívta  magát a rangadóra, méltó ellenfélnek bizonyult és egy jogosan megítélt büntetőből növelni tudta az előnyét.

Ekkor bevallom férfiasan egy lyukas garast sem adtam volna a pontszerzésünkért.

De ekkor felcsillant valami a legendás Fradi-szívből…

Előbb egy pompás szabadrúgásból Leandro köszönt be a gyenge napot kifogó Balajczának, majd Djuricin lövésébe nyúlt bele szerencsétlenül Pávkovics.

Vége 3: 3-lett.

NB I, 11. forduló

FTC-Újpest 3-3 (1:2)

FTC: Dibusz - Dilaver, Leandro, Cukic, Ramírez - Nagy D., Gera - Ryu (Csernik, 65.), Hajnal (Radó, 46.), Lovrencsics (Pintér Á., 27.) - Djuricin

Újpest: Balajcza - Nagy T. (Nagy G., 24.), Kecskés, Bardhi, Mohl - Balogh, Cseke - Diarra (Andric, 73.), Windecker, Pávkovics - Angelov (Lázok, 46.)

Sárga: Nagy G. (45.), Pintér Á. (45.), Nagy D. (53.), Djuricin (67.), Diarra (68.), Pávkovics (75.), Leandro (85.)

G.: Djuricin (11.), Leandro (60.), Pávkovics (65., öngól) ill. Diarra (21.), Balogh B. (39., 54., 11-esből)

Remek mérkőzés volt.

A válogatott két mérkőzést játszott a bajnoki szünetben:

Svájc ellen 3:2-es vereséget szenvedtünk, majd 2:0 arányban győztünk Lettországban.

Felemás mérleg…

Reméljük lesz ez még jobb is!

Szombaton a mögöttünk lihegő Haladás ellen lépünk pályára. Most kiderül, hogy miként sikerült felkészülnünk, miként sikerült kihasználnunk a három hetes szünetet.

Ránk férne már egy kis sikerélmény nem is beszélve arról, hogy jó volna most már a pontjainkat is gyarapítani.

Mert már a Vasas mellet a Videoton is előttünk van a tabellán.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Autómánia (61) Vetítő (30) Sport (729) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Belföld (10) Kultúra (6) Mozaik (83) Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Flag gondolja (36) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>