Ma 2024 szeptember 14. Szeréna, Roxána napja van. Holnap Enikő, Melitta napja lesz.
edc7dd8188bd0656c15e6ca0fa2efc6d.jpg

Fradista szemmel - Sziszifuszi győzelem

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az egyik szemem sír a másik pedig nevet. Megszereztük ugyan sorozatban a hatodik győzelmünket, ha csak egy sovány góllal is, de legyőztük a Mezőkövesd csapatát, de egy tapottat sem léptünk előre a tabellán.

Sőt az elmúlt napok Magyar Kupa mérkőzéseinek alakulása immár biztossá tette, hogy negyedik helyezettként nem lehet indulni a nemzetközi porondon.

Azaz csak a bronzérem megszerzése jelentené az európai porondot.

A realitást és a magyar labdarúgásban megfigyelhető tendenciákat egymás mellé téve reális esély a dobogó megszerzésére gyakorlatilag egyenlő a nullával.

A Videoton hátralévő mérkőzései:

Az utolsó helyezett, gyakorlatilag már biztos kieső Kaposvár, majd az a Mezőkövesd, aki vélhetően a jövő heti mérkőzésükig szintén biztos kiesővé fog válni, és végül az a jóllakott, 33 év után Magyar Kupa döntőbe jutott és gyakorlatilag biztos EL induló Diósgyőr lesz az ellenfél, akinek édes mindegy a találkozó végeredménye. Nos, valljuk be a Videoton egyik hátralévő találkozója sem lesz egy őrült, eszeveszett rohanás, létért való küzdelem – sima győzelem mind a három.

A mi hátra lévő mérkőzéseink, azonban húzósnak mondhatók, hiszen azt a DVTK-t fogadjuk, aki ellenünk mindig presztízs csatát vív, majd Szombathelyre látogatunk, ahol szinte egész évben erre a találkozóra várnak és már fenik a fogukat az újabb Fradi skalpra. Végül pedig Csertői Aurél csapatát a Paksot fogadjuk, annak a Csertőinek a csapatát, akit nem is nagyon emlékszem, hogy valaha megvertünk volna, mióta edzőként működik.

De az a legszomorúbb, hogy ha valamilyen csoda folytán behúznánk mindhárom hátra lévő mérkőzésünket, akkor sem érhetjük el a céljainkat, mert nem a mi kezünkben van a sorsunk.

Szomorú végjáték elé nézünk, de emelt fővel kell végig játszanunk a hátra lévő mérkőzéseinket.

Az önbecsülésünk a cél és ez talán fontosabb, mint egy-két kör az Európa Ligában.

Sajnálom, hogy a Mezőkövesd elleni mérkőzéssel méltánytalanul keveset foglalkoztam, de a szomorúság, a hiába valóság és a kilátástalanság rányomta a keserű bélyegét erre az írásomra.

Hamarosan jelentkezem egy Fradista szemmel, Extrával - 6:0-tól, a 8:0-ig – ezért beteg a magyar futball címmel.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozi világ (440) Egészség (50) Kultúra (9) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Gazdaság (715) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (323) Mondom a magamét (7815) Történelem (18) Jobbegyenes (2840) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>