Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
1265e40a7bdc2e54638edc94449ef369.jpg

Havi 20 milliós politikai kenőpénz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A havi húszmillió egy esztendő alatt csaknem negyedmilliárdra rúg, négy év alatt milliárdossá tehette a neves politikust.

Idővel – ha nem is minden – sok minden kiderül. A FIFA-skandalum mutatja: 2008-as pénzátutalások adtak alapot arra, hogy neves, önmagát sérthetetlennek vélő figurát jól őrzött állami ingatlanban helyezzenek el, kivonva kapcsolatrendszeréből.

Földrajzilag közelebbi térben is zajlottak átutalások.

Egy szomszédos ország könyvelője a napokban – heherészve – jelezte egy baráti találkozón, hogy egy neves személy kinti cégének számlájára havonta 20 millió forintnak megfelelő summa érkezett egy ugyancsak neves politikai szervezet átutalásaként.

Nevezett személy ma is fölöttébb magabiztos. Sőt...

Lehet, hogy nemzetközi védelmet élvez – erre korábban számos jel mutatott. Ámbár a FIFA-skandalum érzékelteti: a nemzetközi szálak is elszakadhatnak egy pont után. És a könyvelők némasága is oldódhat, főleg az idő előre szaladtával.

Hétpecsétes titkok is felszínre bukkanhatnak.

A havi húszmillió egy esztendő alatt csaknem negyedmilliárdra rúg, négy év alatt milliárdossá tehette a neves politikust. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egyebünnen is csordogáltak, folytak, netán ömlöttek politikai pénzek.

A sumákolt summákból vagyon keletkezett.

Bukhatott a politikus, a vagyon ott maradt. Ma is dőzsölhet belőle. És kioktathatja azokat, akik a csődtömeget tőle átvették. Az összehörcsögölt vagyon szerkezetét kevesen látják át. Ő azonban pontosan tudja, hol mekkora tőke kamatozik.

Nincs egzisztenciális gondja.

Még amiatt sem zavartatja magát, hogy egyik-másik külföldi könyvelőnek lazul a lakat a száján. Az átutalások már régen elévültek. A dokumentumok kihűltek. Ha netán mégis előkerül egy papír: majd a lakájhad harcba iramodik és címkéz.

Szélsőséges.

Mármint az, aki az egykori korrupciós gazdagodásokat bizgatja. És jó, ha nem kap súlyosabb megbélyegzést, nem sütik rá, hogy... De inkább ne is soroljuk a megsemmisítő billogokat. Záporoznak majd, és nekilendülhet a jogsegély apparátusa is, a felhizlalt apparatcsikokkal.

Mindenesetre a havi húszmillió jellegzetes összeg.

Fel tudja idézni az, aki átutalta. Lehet, hogy nem értette, miért kell egy másik akaratképző szerv hírességének pénzeket ömleszteni. De megmagyarázták neki. És vagy megértette, vagy nem, de az ukázt végrehajtotta hű pártkatonaként.

Mára azonban módosult a parancsnoki viszony.

Átalakultak a baráti hálózatok is. Kibuknak az átutalt húszmilliócskák a vékony hamuréteg alól. Elöregedtek a mutyizók és egykori kiszolgálóik is. Elerőtlenedtek a nemzetközi érdekfüzérek, megvénülnek a fizetett titokgazdák.

Idővel egyre több mutyi napvilágra kerül.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Gazdaság (705) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Belföld (10) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2788) Mozi világ (440) Kultúra (7) Történelem (18) Tv fotel (65) Életmód (1) Nézőpont (1) Politika (1582) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>