Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
64874f77fce1bc9621fac5de9be0af32.jpg

Fradista szemmel – Savanyú a szőlő! Vagy mégse?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Moniz 8.0
Nagyon szomorú, ami Leonardóval történt. Klubunk megpróbált kreatív labdarúgókat idehozni, de láthatjuk, hogy hagyják, hogy az ellenfél futballistái vadásszanak Leonardóra, mégis ő kapott az eddigi meccsek alatt négy sárgát. Nagyon szomorú, hogy az ellenfél edzői hívják fel a figyelmet arra, hogy Leót provokálni, rugdalni kell. Ha ez így van, akkor mindannyian vesztesei vagyunk ennek a játéknak. Leo minőségi többletet adott a magyar futballnak, ami most a sérülésével jó időre elveszett. Hogyan tudjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen futballistákat védeni kell? Mindenkinek az kell legyen a célja, hogy a magyar futball ezáltal is fejlődjön. Még egyszer gratulálunk az ellenfélnek, de a mai mérkőzésből mindenkinek tanulnia kell.

Vasárnap egygólos vereséget szenvedtünk a Győr otthonában, ezzel Pintérék 30 év után ünnepelhettek bajnoki címet. Ennyi a szalagcím, de sajnos ami mögötte van az ettől az egy mondattól sokkal, de sokkal elgondolkodtatóbb.

Azzal mindenki tisztában volt a vasárnapi találkozó előtt, hogy a Győr már gyakorlatilag bajnok. Hogy most lesz e hivatalosan, vagy majd csak a jövő héten ez volt az igazi kérdés. A szervezők azonban nem bíztak semmit a véletlenre, egész napos parádét rittyentettek a városban, igazi népünnepély volt Győrben. Csak az a furcsa, hogy miből gondolták, hogy a Videoton vereséget fog szenvedni a Debrecen otthonában.

Hiszen nem tudták, vagy mégis? Sic!

El is terelgetem ezt a fránya gondolatot az agyamból, hiszen én csak egy csalódott megkeseredett Fradista vagyok. Rémeket látok csupán és egyébként is savanyú a szőlő. Na de menjünk egy kicsit vissza az időben a hétvége kezdetére. Ugyanis olyan csuda dolgok történtek, hogy azokat már csak az érdekesség miatt is érdemes egymás mellé sorakoztatni.

-          Pénteken az MTK csapata a mérkőzés utolsó perceiben szerzett góllal győzte le a Paks gárdáját úgy, hogy Tököli Attila az első félidőben 11-est hibázott a Paks részéről. A Ferencváros szempontjából minden eredmény elfogadható lett volna kivéve az MTK győzelmét.

-          Szombat. A Fradi nyakában lihegő KTE az utóbbi hetekben bravúrt, bravúrra halmozó Siófokot fogadta, itt a Balaton partiak pontszerzése lett volna kívánatos, de a bravúr ezúttal elmaradt, győzött a Kecskemét. Ezt követően Újpestre látogatott a Kispest Honvéd gárdája. Ezen a találkozón minden eredmény jó lett volna a Fradi szempontjából, egyedül a Honvéd győzelem volt nem kívánatos. Mit ad Isten, a Honvéd győzött 4:2 arányban a Megyeri úton.

-          Vasárnap. A DVSC csapata fogadta a Videotont. Ezen a rangadón az ebben a szezonban gyengélkedő Loki, aki a mérkőzést megelőzően mindössze a 7.(!) helyen szerénykedett, a nagyon jó formában lévő Vidit látta vendégül. A Fradi szempontjából a Vidi győzelem, illetve a döntetlen lett volna kívánatos, bizonyára kitalálják sokan: a DVSC győzött 2:1 arányban.

Így érkeztünk meg a győri mérkőzéshez, ahol már belecsöppentünk egy fiesztába, ami nem sok jóval kecsegtetett minket. Ennek ellenére dicséret illeti a fiúkat főként az első félidei teljesítményükért, mert gyakorlatilag a kapujához szegeztük a most már kimondható, bajnokcsapatot.

Nagyon szépen játszva lefociztuk a hazaiakat a pályáról. A mérkőzés kommentátora meg is jegyezte, hogy ha egy külföldi nézni a találkozót, azt hinné, hogy a Fradi küzd a bajnoki címért nem a csak a játék tördelésében és bekkelésben jeleskedő Győr.

A második félidő elején egy kicsit elaludtunk, Alempijevics csinált egy 11-est, amit értékesítettek a hazaiak. Itt jegyezném meg, csak halkan, hogy mi eddig az egész szezonban 3db!!!! -  11-est rúgtunk, amivel, bár nem néztem utána több mint valószínű, hogy vezetjük a listát, természetesen hátulról.

Ez azért furcsa, mert mi játszunk támadó focit, így számos olyan helyzet alakult ki az elmúlt 27 forduló során, hogy azért lehetett volna büntetőt ítélni, de ilyenkor a sípok rendszerint némák maradtak.

A mérkőzés legsötétebb pillanata természetesen Marek Stresnik kegyetlen, alattomos durvasága volt Leonardóval szemben. A fényképek és a videó felvétel tanúsága szerint a cseh játékos dühtől eltorzult arccal, különös kegyetlenséggel szándékosan rúgta szét a mérkőzés és talán az egész magyar NB1 leg technikásabb játékosának a lábát. Mint később kiderült a brazil játékmester szárkapocs-csonttörést szenvedett - Lehet, hogy végérvényesen, de az biztos, hosszú hónapokra kidőlve.

Természetesen a kapufáról is kifelé pattant a labda, ahogy az ilyenkor lenni szokott, így a Győr ünnepelhetett.

Kedves olvasóim, két dolgot figyeljen meg legyenek olyan kedvesek.

-          Az egyik, hogy a bajnok Győr az elkövetkezendő két fordulóban a Honvéd és az MTK ellen milyen eredményt fog elérni. Borítékolom, hogy nem fog győzni egyik találkozón sem, sőt még a kettős vereséget is el tudom képzelni.

-          A másik kérésem pedig az, hogy nézzék meg hogy mennyi néző előtt fogja a bajnokcsapat a következő hazai mérkőzését játszani. Nem fognak magas számmal találkozni annyi bizonyos!

Tegnap pedig az is bizonyossá vált, hogy a két utolsó hazai mérkőzésünket az MTK és Kaposvár ellen a Budapesthez nagyon közel eső Győrben(!!!!) fogjuk lejátszani. Ezzel kedves barátai eldőlt, hogy kiszálltunk a dobogóért való küzdelemből, bár még matematikai esély mutatkozik és a remény hal meg utoljára, de így… egész egyszerűen lehetetlen elérni ezt a célt.

Annyi azonban bizonyos, hogy hatalmasat léptünk előre a tavalyi szezonhoz képest, 3 fordulóval a vége előtt még elvileg harcban vagyunk a dobogóért.

Tovább kell ezen az úton haladni, mert ez egy JÁTÉK és a SZURKOLÓKÉRT van! Mi játszuk a legszebben ezt a játékot még akkor is, ha egyelőre az antifoci győzött.

Leonardónak mielőbbi gyógyulást kívánok a Flag Polgári Magazin nevében!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (702) Sport (729) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Egészség (50) Politika (1582) Jobbegyenes (2778) Tv fotel (65) Történelem (17) Életmód (1) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Heti lámpás (310) Autómánia (61) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>