Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
31696b98a99beeba6193a27c857210e0.jpg

Fradista szemmel 12.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Lisztes
A nyáron, egyfajta arculat építési célból hozták haza a vezetők a Vasasból. Nem igazán számoltak vele, amolyan nyilatkozó, öltözőben rendettevő kiegészítő embernek jött vissza. Azután mérkőzésről mérkőzésre lehetőséget kapott hol többet, hol kevesebbet, de egy valamit bizton állíthatunk, még a gyenge bajnoki szereplésünk fényében is, hogy lelkesedésben felülmúlta a fiatalokat és az idegenlégiósokat is. Eljött a Derby ideje, Détári a pályára küldte a 35 éves játékost a hajrában és Ő a mérkőzés végén olyan magától érthetődő, csak klasszisokra jellemző módon, ahogy nyilatkozta is, úgy, ahogy azt a serdülőben tanítják  bólintotta be a Fradi 3. gólját a lilák kapujába. Az egykori "Rocheteaura emlékeztető" kis göndörhajú 10-es ki tudja hanyadik virágzását éli. Hajrá Krisztián!

Amikor a Ferencváros megint felkerült az élvonalba, az UEFA honlapja ennek alkalmából megjelentetett egy összeállítást, melyben sorra vették a futballtörténet tíz legnagyobb összecsapását, és a Fradi-Újpest a hetedik(!) helyen szerepelt a Roma-Lazio, a Celtic-Rangers és a Real-Barca társaságában. Kedves barátaim ezért vagyunk nagyon büszkék a múlt szombati győzelmünkre!

A Derby az Derby, nincs mese. Óriási várakozások előzték meg a fővárosi rangadót mind a két oldalról, de ez már megszokott. Természetesen egyik fél sem büszkélkedhetett az eddigi teljesítményével, de azért mind az Újpest, mind a Fradi győzelemmel hangolt az ÉV MÉRKŐZÉSÉRE. Ennek eredményeképpen félretette mindkét Tábor az eddigi gyenge szereplés okozta sokkot és letergiát, és minden erejével, idegszálával csak erre a napra koncentrált. Számos írás, nyilatkozat, múlt idézés jelent meg a rangadót megelőzően, amelyben egytől egyig azt írták a szerzők, hogy ez a mérkőzés független a két csapat éppen aktuális helyezésétől, ez egy külön meccs a bajnokságban, a két rivális és legnagyobb szurkolótáborral rendelkező budapesti klub között.
A mérkőzés előtt már órákkal elkezdtek gyülekezni a szurkolók a stadionnál, hangoltak a mérkőzésre. A beléptetéssel megint akadtak gondok, de most ez senkit nem érdekelt. Szinte teltház, 13000 néző várta óriási hangulatban, hogy Kassai Viktor útjára indítsa a labdát a 209. Fradi-Újpesten. A rendezők meg adták a módját a találkozónak, hiszen Vastag Csaba a tavalyi X-Faktor sármos győztese énekelte el a kezdés előtt a Himnuszt, megjegyzem nagyon jól, hiszen volt már ennek ellenkezőjére példa elég, ha csak Király Lindára vagy Vikidál Gyulára gondolok.
Nagyon jól, harciasan, keményen, de ugyanakkor pontosan játszva kezdtük a találkozót. Szinte minden párharcból győztesen kerültünk ki. Gyorsan jött a vezető gólunk is. A nagyon agilis, nagyszerű formába lévő Pölöskey Péter révén, aki egy tetszetős Somália kényszerítő után berobbanva lőtt közelről a tehetetlen Balajcza kapujába. Felrobban a stadion! Hatalmas élmény volt ismét tömött szektorokat látni és végre ünnepeli, örülni látni a szurkolóinkat. Nem álltunk meg, szinte szétziláltuk a lilák megilletődött védelmét, aminek eredményeképpen először Józsit választották el szabálytalanul a labdától a vendég védők a tizenhatoson belül. Kassai habozás nélkül megítélte a jogos büntetőt, amit Hakola nagyon könnyelműen végzett el, így az Újpest kapusa hárítani tudott. (Megjegyzem: ez volt a második megítélt 11-esünk ebben a bajnokságban - nem tudom van e olyan csapat aki ennél kevesebbet kapott volna...)

Osztályzatok:
Jova0 - Maróti6, Balog7, Klein6, Junior6 - Otten6 - Józsi6, Jovanovic7, Hakola6 (Abdi6) - Somalia7 (Lisztes-), Pölöskei7 (Tóth B.6)

A lila-fehérek továbbra sem találták az ellenszerét a játékunknak, s nem hogy feldobta volna őket a kivédett büntető, még, ha lehet zavarodottabban is játszottak, mint előtte. Növelni is tudtuk az előnyünket, most Jovanovics ment el a jobbszélen és egy visszacsel után középre adott, ahol a másik támadónk, a Pápa ellen is betaláló brazil Somália volt eredményes. 
Remek hangulatban vonultunk be a szünetre, önfeledt pillanatok voltak ezek, amelyekre nagyon régen nem volt példa az Albert Stadionban.
A második félidőben kicsit visszafogtuk a játékunkat, de két gólos vezetés után ez természetes is, ekkor az Újpestnél volt többet a labda, de még így is a mi kontráinkban volt több lehetőség. Cseréink is gyorsítottak a játékon, hiszen Abdi és Tóth Bence is nagyon jól kapcsolódott be a játékba.  A  harmadik cserént Lisztes Krisztián pedig megadta a mérkőzés csattanós záróakkordját, akkor amikor a 92.percben Abdi ragyogó beadását parádésan fejelte be az Újpest kapujába. Így 3:0 lett a derby vége!


Nagyon szép, igazi focidélután volt, végre hosszú böjti időszak után önfeledt boldogsággal. A találkozó lefújását követően felállva tapsolt a publikum, és a csapat is együtt ünnepelt a fanatikus zöld-fehér hívekkel.
Détári Lajos munkája tapintható, érezhető. Hétről-hétre jobban játszik a csapat,  és most végre az ősi rivális ellen nem csak az eredményt tudtuk hozni, hanem jól, helyenként tetszetősen is fociztunk.
Ez bíztató a jövőre nézve, hiszen, ahogy Döme mondta, számunkra csak most kezdődik a bajnokság.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Belföld (10) Mozaik (83) Sport (729) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mondom a magamét (7546) Tereb (146) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>