Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
4441f30eb073ac22947db9271216c7ea.jpg

Fradista szemmel – Örökrangadó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 4.

Fontos volt, hogy a Vidi meccs csalódása után tudtunk valamit nyújtani. Nehéz meccs volt, erős ellenfél ellen. Az első félidőben fölénk is tudtak kerekedni, mert emberelőnyben voltak a középpályán. Be is szorítottak időnként, ilyenkor hiányzott Somalia, aki meg tud indulni mélységben, ez hiányzott, ilyenkor egyéni megoldásokra kell építeni, Holman által kiharcolt tizenegyessel ez meg is volt. Valpoort és Bönig cseréje után sokkal aktívabbak voltunk, Arsenio veszélyes is volt, de neki is, akár csak Jennernek, többet kell visszalépnie védekezni. Ha Holman minden meccsen tudja ezt hozni, akkor elmondhatjuk, hogy em marad örök tehetség. Bödét is dicséret ílleti, még ha nem is lő gólt. Adams nagyon jó volt ismét, gyors volt, az egy az egyeket jól oldotta, ha így folytatja és Gerson is beépül a védelem megvan. Köszönjük a szurkolók támogatását, nagyon sokat jelentett. Hatékonyabbak vagyunk tavalyhoz képest, tavaly sokszor nagyobb fölényben voltunk, most hatékonyabbak voltunk.

A szombat esti találkozó már a 203. mérkőzés volt a sorban. Bizony ez már tradíció. Ez a szám már nemzetközi mércével mérve is tiszteletet parancsoló. A két csapat mai játékosai valljuk, be csak keveset tudnak, tudhatnak a dicső múltról, de ezért kell nagy hangsúlyt fektetni a múlt megismertetésére is. Hiszen, aki nem tiszteli a múltját, az nem érdemli meg a jövőjét.

Ennek a mondatnak a jegyében és a Győr elleni diadallal a lábakban és a fejekben nagyon agresszíven kezdtük a találkozót, de sajnos a lendületünk az idő múlásával alábbhagyott. Az MTK stílusosan passzolgatott, ügyesen hozták föl a labdákat, és ebben az időszakban nagyon nehezen tudtuk megszerezni a játékszert.

Az volt a szerencsénk, hogy kapura nem volt veszélyes a kék-fehérek játéka. Sajnos Tuyp ismét statikus volt lelassította a támadásainkat és Bödének sem nyílt meg az út a gólszerzés felé. Még szerencse, hogy Holman átmentette a múlt heti formáját és ügyesen tartotta meg a labdát a 16-oson belül, így csak szabálytalanság árán tudták csak szerelni a hazai védők. Végre kaptunk hát egy büntetőt, amit Józsi könyörtelenül ki i s használt. Ezzel a sovány góllal vonultunk be a szünetre, de nem volt meggyőző a játékunk.

Valpoort beállítása jó húzásnak bizonyult, hiszen a hosszú hajú fiatal holland szélső nagyon agilisan szerzett labdát a szögletzászlónál, majd a szünetben beszálló Bönig tekert a kapu elé, ott pedig Holman fejjel Groppioni kapujába bólintott. A ferencvárosi tehetség tehát a Győr után az MTK-nak is betalált – ha egy üzlet beindul…

Ez a gól megfogta az MTK csapatát. Ezt követően több lehetőségünk is adódott az előnyünk növelésére, de elkapkodtuk, elszórakoztuk a helyzeteket.

Néhány gondolat a nagy vihart kavart Csatáry-s molinóról.

Valóban fricska volt ez az MTK szurkolók felé. Mindannyian tudjuk, hogy a szurkolóink nem kizárólag emléket kívántak állítani Csatárynak, hanem oda akartak szúrni egyet, valljuk be nem éppen elegánsan a vendégszurkolóknak. De azt azért illik megemlíteni, hogy az MTK szurkolói a saját pályájukon több ízben a saját fülem hallatára kiabálták, hogy:

-          Üssétek a magyar nácikat! Üssétek a magyar fasisztákat!

Ez sem túl elegáns, bár azt, hogy ki kezdte azt már nagyon nehéz megítélni…

Sokkal jobb mind a két félnek és a magyar focinak is, ha ilyen sajnálatos események nem fordulnak elő a focipályákon.

Összességében megérdemelten győztünk a 203. örökrangadón és ezzel már a harmadik győzelmünket arattuk ebben a szezonban. A játék még nem meggyőző, de az eredmények eddig jönnek. A játék meg egyre jobb lesz a reményeim szerint. Vasárnap ismét egy nehéz mérkőzés vár ránk, Debrecenbe látogatunk, ahol rend szerint izgalmas mérkőzéseket vívunk. Győzni kell, ha valóra akarjuk váltani a céljainkat.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (16) Jobbegyenes (2719) Heti lámpás (279) Tv fotel (65) Egészség (50) Belföld (10) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Gazdaság (693) Politika (1581) Mozaik (83) Mondom a magamét (7237) Vetítő (30) Nézőpont (1) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Sport (729) Életmód (1) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (531) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>