Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
4eeee88b243d036aa616a623fdb81987.jpg

Fradista szemmel - Most jön a neheze…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Régi idők vérbeli rangadóját rendezték a múlt héten a Fáy utcában. Fradi-Vasas. Jó kimondani. Az idősebb generációknak még sokkal, de sokkal többet mond ez a találkozó, mint nekem, bár én is voltam még kettős mérkőzéseken a Népstadionban.

Remek hangulatú találkozók voltak. Sajnos a mostani mérkőzést már nem övezte akkora figyelem, mint a régi időkben, de azért meg volt az a bizonyos sármja a mostani derbinek is.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, hiszen a Vasas friss újoncként a bennmaradásért lép hétről hétre a pályára, míg mi a bajnoki címet szeretnénk elhódítani.

A találkozó első félidejének a képe nem igazolta még a két csapat tudásbeli különbségét, de a második játékrészben már kidomborodott a nagyobb tudás.

Albert gólja az 1966-os Fradi-Vasas 4:4-es mérkőzésen a Népstadionban, mindössze 35000 néző előtt..

Két csodálatos akciót vezettünk, két nagyszerű Böde találattal. Sima 2:0 lett a vége.

A Vasas az első félidőben felszívta magát, jól zárta le a területeket, mi pedig egy új 4-4-2-es felállást próbáltunk ki, valljuk be: nem igazán gördülékenyen.

Aztán a második játékrészben kitűnő szélső játékunknak köszönhetően felül tudtunk kerekedni a hazaiakon.

Most jön azonban a neheze…

A bajnok Videotonhoz látogatunk. Ne tévesszen meg senkit a viszonylag gyenge Vidi kezdés. Nagyszerű csapat ellen kell bizonyítanunk ma este Székesfehérváron.

A Videoton mindent egy lapra feltéve fog rohamozni, mert ha ezen a találkozón alul marad, akkor már tetemes lesz a hátránya velünk szemben, ezt kívánja elkerülni.

Jegyzőkönyv:

NB I, 3. forduló
Vasas-FTC 0-2 (0-0)
Vasas: Nagy G. - Osváth, Grúz, Debreceni, Hangya - Vida, Adavomic (Ádám, 74.), Berecz - Lázok, Remili (Murka, 84.), Kenesei (Novák, 64.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Leandro, Nalepa, Ramírez - Nagy Á., Somalia - Gera, Hajnal (Radó, 64.), Lamah (Gyömbér, 74.) - Böde (Busai, 79.)
Sárga: Somalia (6.), Hangya (37.), Lázok (42.), Remili (71.), Dilaver (90.)
G.: Böde (48., 59.)

Sajnos az egyik legjobbunkra már nem számíthatunk, hiszen pénteken eladtuk Somáliát.

Egy kicsit úgy érzem magam, mint Minarik Ede mosodás a Régi idők focijának abban a jelenetében, amikor Turner Pipi játékos ügynök eladja az egyik meghatározó játékosát, Balogh II.-őt.

„…De kell egy csapat” - , ahogy Minarik Ede mondja a nagyszerű  Sándor Pál filmben.

Ennek a csapatnak pedig ma este győznie kell, Somália nélkül is a Sóstói Stadionban.

Most kezdődik az igazi bajnokság!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Belföld (10) Tv fotel (65) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2788) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mondom a magamét (7546) Nézőpont (1) Gazdaság (705) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Tereb (146) Egészség (50) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Gasztronómia (539) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>