Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
9168c8956e7a6ab1ed54500a31c976d7.jpg

Fradista szemmel - Kassai - Fradi 1:1

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kassai
El kell ismernünk Kassai Viktor nemzetközi mérkőzéseken nyújtott kiváló teljesítményét, gratulálunk is hozzá, további szép sikereket kívánva a fiatal játékvezetőnek. Az az egy kérdés merül fel csupán bennem, hogy mi lehet az oka annak, hogy hazai pályákon rendre hibázik, arrogánsan, pökhendien, lekezelően viselkedik a világ legjobb sípmestere. Talán az alázat hiányzik...nem tudom...

Eljött a Derbi napja. Újpestre látogattunk a hétvégén. Bár a két csapat idei szezonbéli teljesítménye kritikán aluli, a rangadó az mindig rangadó. A két csapat találkozója miatt például a DVSC bajnokavatása is kikerült a reflektorfényből.

A legutóbbi Újpesti vendégjátékunk csúfos vereségbe torkollott, így lett volna miért revansot vennünk a lilákon, annak ellenére, hogy a két csapat legutóbbi két találkozóján mi győzedelmeskedtünk. Az új Megyeri úti stadionban még nem tudtunk győzni bajnoki mérkőzésen, sajnos a győzelem most is elmaradt.
A Pápa elleni elszomorítóan kiábrándító játék után a derbi  fő kérdése számomra az volt, hogy fel tud e pörögni a csapat, erre a szurkolóink számára nagyon fontos mérkőzésre.
Támadó szellemben léptünk pályára három csatárral (Simic, Pölöskey, Beliczky), ezzel az első játékrészben meg is leptük a házigazdákat, olyannyira, hogy nem is volt kapura lövésük a szünetig. Nem volt szép játék, de mi irányítottuk a mérkőzést.
Jovanovics
sokat mozgott, agilis volt meg kell dícsérni azért a munkáért amit ezen a találkozón végzett. Remek beadásai voltak, így az ő szöglete után hárman is fejelhettek volna, de végül Grúz Tomi bólintott Balajcza kapujába. A vezetésünk után még volt 3-4 nagy helyzetünk - Simic fejelhetett viszonylag tisztán két alkalommal is, egyszer pedig kilépve a védők gyűrűjéből, gólhelyzetben az újpesti hálóőrbe lőtte a labdát. Ezen kívül Otten perdíthetett a rövid saroknál egy szöglet után a lilák kapujára, de nem sikerült növelnünk az előnyünket.
Akár 2-3 gólos vezetéssel is vonulhattunk volna szünetre, de sajnos nem így történt. Ekkor éreztem, hogy az egy gólos vezetésünk nem biztos, hogy elég lesz a mérkőzés végéig.
Már többször bebizonyította a csapat, például a KTE ellen is, hogy az első félidőben szépen játszik, hajt a második félidőre azonban alábbhagy a lelkesedés. Ez az érzésem be is igazolódott. A szünet után nagyon visszaálltunk, bár az Újpest nem adott rá okot, hogy ennyire feladjuk a támadás lehetőségét, nem rohamozta eszeveszetten Jova Levi kapuját.  Komoly lehetősége az egész találkozón nem volt az Újpestnek. Aztán jött Kassai szokásosnak mondható tévedése, és az ajándék 11-es, ami megmentette a lilákat a sorozatban harmadik derbi-vereségüktől.


Remili már az első játékrészben kizárólag azzal vétette magát észre, hogy abban a pillanatban, ahogy belépett a tizenhatosunkon belülre azonnal el is esett.
Kassai továbbot intett mindegyik esetben. Kivéve az utolsó próbálkozást. Nem volt büntető, ezt még Bede egykori "közönségkedvenc" játékvezető is elismerte, de Puhl is 50-50 százalékra taksálta az ítélet jogosságát.

Osztályzatok:
Jova 6- Fülöp 5, Grúz 6, Klein 6, Sváb 6 - Jovanovic 6, Otten 5 (Kulcsár 4), Junior 5 - Pölöskey 4, Simic 5 (Zsivoczky 5), Beliczky 4 (Lisztes 5)

Összeségében nem játszottunk rosszul, de a második félideji nyuszi foci, amit produkáltunk sokat levon az összeredményből. Be kellett érnünk egy ponttal, ami sajnos azt jelentette, a többi találkozó fényében, hogy maximum a 8. helyet tudjuk elérni, és ehhez is azon túl, hogy hozni kell a két hátralévő mérkőzésünket, a Haladásnak is pontot kell veszítenie. Ez a szezon ilyenre sikeredett. A vezetőség biztosította Détárit arról, hogy a jövő szezonban "egy bizonyos határig, nem lehet pénzkérdés az erősítés", így bár vannak kételyeim, megpróbálok pozitívan hozzáállni ezekhez az optimistának tűnő nyilatkozatokhoz.
Szombaton jön a Siófok, csak a győzelem az elfogadható - már csak az utóbbi időben erősen megtépázott tekintélyünk miatt is. A találkozó ingyenes lesz, remélem sokan kilátogatnak majd csapatunk utolsó hazai találkozójára.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Történelem (18) Mondom a magamét (7559) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2792) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Életmód (1) Egészség (50) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Vetítő (30) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Belföld (11) Politika (1582) Gazdaság (706) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>