Ma 2024 augusztus 16. Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.
a201b2a89e088abcee31a3ccef150324.jpg

Fradista szemmel – Játék az esőben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kegyetlenül esett az eső ezen a hétvégén. Az ország egyes területein a katasztrófavédelemé volt a főszerep.  

Amikor indultam a Puskás Akadémia elleni találkozónkra hatalmasat villámlott az ég, s mintha dézsából öntötték volna az égi áldást, úgy zuhogott az eső.

Felmerült bennem, hogy a mi találkozónk is el fog maradni, mint ahogy elmaradt a Paks mérkőzése és félbeszakadt a Kecskemét Győr elleni találkozója is. Kíváncsi voltam, hogy a Groupama Aréna agyon magasztalt gyepszőnyege miként állja a sarat egy ilyen elképesztően nagy volumenű esőzés alkalmával. Jelentem: a stadion jelesre vizsgázott! Egyetlen egy kis víztócsa sem éktelenkedett a billiárdasztal simaságú gyepszőnyegen. Alig akartam hinni a szememnek. El kell ismerni, nem csak üres szólamok voltak a gyepet dicsérő megszólalások, valóban nagyszerű a pálya minősége.

A Puskás Akadémia elleni mérkőzéseken mindig van bennem egy kis félsz, hiszen ha a játékos keretét nézzük csupán a Felcsútiaknak, akkor azt látjuk, hogy egész jó nevekből áll a csapat, az eredmények azonban, ennek ellenére nem akarnak jönni. Attól tartottam a saját formánkat figyelembe véve, hogy esetleg nálunk fogják megmutatni Lencséék, hogy az eddigi teljesítményüknél többre képesek.

Hála Istennek, erre nem került sor. Gera hiányában is megmutatta a csapat, hogy igenis tud jól és kreatívan focizni. Az első játékrész első harminc – harmincöt percében nagyon jól játszottunk, sorra vezettük a szebbnél szebb támadásokat, két nagyszerű gólt szereztünk előbb Lauth volt eredményes Bönig beadásából, majd ugyanő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Böde Danit. A gyors egymásutánban esett gólok után egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy esetleg a nagy esőzés végre kihozza a csapatból a gólzáport is, de ez sajnos nem következett be.

Ugyanúgy, mint a Dunaújváros és a Nyíregyháza elleni mérkőzéseken, visszavett a csapat. Doll rendszeresen meg is jegyzi, hogy szinte valamennyi találkozónkon felsegítjük a már padlón lévő ellenfelet. A második játékrészben más szellemben léptünk pályára és megpróbáltuk végleg eldönteni a találkozót. Kialakítottunk számos helyzetet, de sajnos ki is hagytuk őket. Gyömbér Gabi pedig szerzett egy teljesen szabályos gólt, amit les címen érvénytelenített a játékvezető.

Sajnos a mérkőzés vége felé ismét kiengedtünk és a semmiből szépíteni tudott a Puskás. Ezt követően már csak az eredmény tartására és a három bajnoki pont megszerzésére törekedtünk.

Ezzel a győzelemmel felkapaszkodtunk a dobogó második fokára, hat ponttal az eddig még száz százalékos Videoton mögé.

A játékkal úgy körül-belül 60-65 percnyi időtartamban elégedettek lehetünk, de azt látnunk kell, hogy végig kell koncentrálnunk minden egyes találkozót, mert nincs lefutott mérkőzés, és most jönnek még csak a rangadóink.

Vasárnap ismét derbit rendeznek Budapesten! Jön a várva várt Fradi-Dózsa!

Ez a találkozó mindig három esélyes, teljesen független a két csapat pillanatnyi helyzetétől. Ráadásul most mind a két csapat kerete erősnek mondható. Oda kell tenni magunkat, mert ez a mérkőzés a liláknak élet-halál kérdés, és természetesen nekünk is nagyon fontos, ezért fel kell pörögnünk és nagyon keményen harcolnunk, annak ellenére, hogy a szurkolótáborunk nem kíséri el a csapatot Újpestre.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2833) Mondom a magamét (7774) Politika (1582) Egészség (50) Tereb (146) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Történelem (18) Gazdaság (714) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Szépségápolás (15) Életmód (1) Heti lámpás (323) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Kultúra (9) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>