Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
60b05c1c27fe34963487a2c1f4d10b60.jpg

Fradista szemmel – Egyszer fent egyszer lent

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 8.
{...} Nagyon nehéz leírni, ami történt velünk, nehezen dolgozzuk fel, hogy élet-halál között van egy társunk. De ha profi vagy ezt fel kell vállalni, ki kell zárni az érzelmeket, ha a célunkat, a bajnoki címet meg akarjuk nyerni. Mentálisan jobban fel kell készülni. Nekünk is és szurkolóinknak is nehéz volt ez a hét.

A címben szereplő zsánermondat, bármennyire közhelyes is, nagyon rá illik a Ferencváros mostani helyzetére. A derbin aratott fényes győzelem után a fellegekben jártak a srácok és mi szurkolók is. Azután jött a szörnyű, borzasztó hír Adamsről…

...és mintha minden eddig elért eredmény, szurkolók, játékosok, vezetők egymásra találása, épülő stadion… minden-minden sötét zárójelbe került.

Az élet sokszor hoz minket olyan helyzetbe, amely nehéz, embert próbáló feladat elé állít. De ha ezeket a próbatételeket, ezeket a személyes harcokat sikeresen meg tudjuk vívni, akkor ezekből a helyzetekből sokkal erősebben tudunk kilépni, mint amilyenek a szomorú események előtt voltunk.

Ebben hiszek, és nagyon bízom benne, hogy a csapat valóban fel tud állni ebből a letargikus helyzetből, mert a hétvégi Puskás Akadémia elleni találkozón, csak kóvályogtak a srácok, senki sem találta a helyét. A koncentráció, figyelem ezen a találkozón sokkal inkább az életéért küzdő, kórházban fekvő társuk Adams betegágyánál járt, mint sem a zöld gyepszőnyegen. Ezért most eltekintek a találkozó áttekintésétől, mert nem mutatna reális képet.

Most új bajnokság kezdődik a számunkra. Ezt a srácoknak is meg kell érteniük. Tiszta lappal indulunk, de győznünk kell, Adamsért, a Ferencvárosért, az önbecsülésünkért és a szurkolókért.

A győzelmeinket kell felajánlanunk Akeem Adams felgyógyulásáért, mást nem tehetünk!

A Ferencvárosi család ismét megmutatta, hogy milyen összetartó és segítőkész. Elképesztő méretek öltött a véradáson jelentkező fradisták száma, mindenki segíteni akart és akar a mai napig a Trinidadi srácnak.

Riválisaink is emberi nagyságukról tettek tanúbizonyságot, hiszen, mind az Újpest, mind a Videoton megemlékezett súlyos beteg játékosunkról.

A hétvégi ellenfél a Honvéd kapusa Kemenes Szabolcs pedig a következőket mondta az elmúlt hétvégén, az egyébként győztes mérkőzésük után:

„A lelkünknek rengeteget számít ez a siker. Most jön egy rangadó, nincs jobb hangolás a Fradi elleni derbire, mint egy győzelem. Azt viszont el kell mondani, hogy ez a forduló nem biztos, hogy a futballról szólt. Ami történt, pont a Ferencváros háza táján, rányomta a bélyegét mindannyiunk lelki világára. Nemcsak a Fradiéra, hanem a miénkre is, de valószínű az összes élvonalbeli csapatéra. Úgyhogy nagyon jó, hogy győztünk, de ilyenkor jön ki igazán, hogy a legfontosabb az egészség és az élet. Csak utána jön az, hogy ez csak egy játék, sport. Ezúton is jobbulást kívánok csapatunk nevében a ferencvárosi játékosnak. Nagyon bízunk benne, hogy a Fradi túl tudja magát tenni a történteken a jövő hétre, játszhatunk egy igazán vérbeli derbit, és reméljük, addigra Adams állapota is javul majd.”

Köszönjük Újpest, Köszönjük Videoton és köszönjük Szabolcs!

Szombaton, pedig győzzön a jobb csapat!

Hajrá Akeem!  - Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Belföld (11) Mondom a magamét (7713) Sport (729) Flag gondolja (36) Életmód (1) Vetítő (30) Mozaik (83) Tereb (146) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Történelem (18) Egészség (50) Kultúra (9) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>