Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
ftc-cimer-logo-02.jpg

Fradista szemmel – A siker kapujában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Elkezdődött a visszaszámlálás. Gyakorlatilag már a húsvétot megelőző utolsó bajnoki fordulóban bajnokok lehettünk volna, ha az MTK csapata nem szerezte volna meg, egy kabaréjelenetbe illő góllal a győzelmet a Debrecen ellen.

De megszerezte, így még várnunk kell a végső, hivatalos pillanatig, amikor már matematikailag is bajnokok lehetünk. 12 éve várjuk ezt a felemelő pillanatot. Talán jobb is, hogy nem a kényelmes fotelből felpattanva kellett a behűtött pezsgőket elővarázsolni a hűtőszekrények mélyéről, hanem ott ünnepelhetünk, ahol kiharcoltuk hosszú-hosszú, nagyon nehéz évek után.

A Fradi 2015-2016-os dicsőséges szezonjának krónikáját a Diósgyőr elleni hazai mérkőzés előtt hagytuk abba, itt kapcsolódunk vissza a szezonértékelésbe.

A Honvéd elleni vereség után nem kisebb feladat várt ránk, mint a DVTK csapata. Egervári mester keze alatt látványosan fejlődött a borsodiak játéka. Ezt be is bizonyították a piros-fehérek, hiszen vezetést szereztek a Groupama Arénában, majd amikor megfordítottuk a mérkőzést Pintér góljával, a lefújás előtt nem figyeltünk megfelelően és ezért nem sikerült otthon tartani a három bajnoki pontot, kiegyenlítettek.

Egy kis hullámvölgy volt érezhető a csapatnál a Honvéd és a Diósgyőr ellen, de én úgy gondolom, ez ilyen tetemes előnynél nem meglepő és talán bizonyos mértékig meg is érthető.

NB I, 23. forduló

FTC-DVTK 2-2 (1-1)

FTC: Dibusz - Leandro, Pintér Á., Nalepa, Ramírez - Nagy Á., Gera - Varga R. (Radó, 43.), Trinks, Lamah (Gyömbér, 86.) - Böde

DVTK: Rados - Okuka, Lipták, Nemes, Tamás - Elek, Egerszegi (Kovács G., 83.) - Barczi (James, 55.), Bognár I., Koman (Novothny, 88.) - Bacsa

Sárga: Bacsa (24.), Egerszegi (25.), Bognár (44.), Okuka (55.), James (60.), Nagy D. (70.), Pintér Á. (91.)

G.: Gera (11. - 11-esből), Pintér Á.(85.) ill. Bognár (17.), Novothny (89.)

Azt már százszor leírtuk, hogy minden gárda ellenünk akarja megmutatni, hogy milyen csapat is valójában. Ezért nekünk győzni egy bajnokin sokkal nehezebb, mint más bajnokaspiráns csapatnak. Ezzel együtt kell élni és szerintem együtt is tudunk.

A következő forduló Békéscsabára szólított minket. Ez a találkozó sem ígért könnyű sikert. Nagyon mérkőzés is lett. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy mindig nagyon nehéz mérkőzést vívtunk a Viharsarokban.

Ezt a mérkőzést már egész egyszerűen meg kellett nyernünk, mert három egymást követő „kisiklást” nem lett volna ildomos elszenvednünk, már csak a saját önbecsülésünk miatt sem.

Ezúttal Radó volt az, aki átsegített minket a nehéz mérkőzésen és góljával eldöntötte  találkozó sorsát.

NB I, 24. forduló

Békéscsaba-FTC 0-1 (0-1)

Békéscsaba: Poleksic - Bényei (Paukner, 84.), Damjanovic, Vaskó, Fabio - Eccleston (Takács P., 67.), Spitzmüller - Piermayr, Laczkó, Calvente - Punosevac (Birtalan, 75.)

FTC: Dibusz - Dilaver, Leandro, Cukic, Ramírez - Pintér Á., Gera - Lamah (Varga R., 76.), Trinks (Hajnal, 76.), Radó - Böde

Sárga: Piermayr (34.)

G.: Radó (44.)

Dibusz remekül, válogatott formában védett. A találkozó utolsó 5-6 percében a sorozatos csabai szögleteknél a helyén volt. Jó volt látni, ahogy a srácok egymást kisegítve küzdöttek a győzelemért. Vannak olyan mérkőzések, amikor csupán egy gól dönt és ezt az egy gólt ezúttal mi szereztük Békéscsabán.

Az új lebonyolítási rendszerben minden ellenfelünkkel háromszor kell megmérkőznünk. Így a  Puskás Akadémia csapatát rövid időn belül másodszor láttuk vendégül. A főszereplő ezúttal is Böde Dani volt. Most azonban olyan két gólt szerzett gólkirály-jelöltünk, amely be is került azon melegében a mérkőzésről készült jegyzőkönyvbe. Ez a találkozó sem indult könnyen, de a 68. percben a vendégek szabálytalankodtak a tizenhatosukon belül – Lamah értékesített 11-ese elindította a gólgyártást és végül könnyed győzelem született a Groupama Arénában.

NB I, 25. forduló

FTC-Puskás Akadémia 4-0 (0-0)

FTC: Dibusz - Dilaver, Cukic, Leandro, Ramírez - Pintér (Nagy Á., 46.), Trinks (Sesták, 64.) - Lamah, Radó, Varga (Nagy D., 46.) - Böde

Puskás Akadémia: Pajovic - Pauljevic, Lipcsei, Fiola, Forró (Dinjar, 86.) - Bacelic-Grgic, Zsidai - Csurko, Pekár (Castillion, 74.), Mészáros - Sallai (Zsotér, 46.)

Sárga: Pintér Á. (40.), Csurko (55.), Cukic (59.), Forró (77.), Lipcsei (85.)

G.: Lamah (68. - 11-esből), Böde (71., 85., a második 11-esből), Radó (89.)

Az EB miatti feszített tempóból kifolyólag a Magyar Kupában is szinte pihenő nélkül kellett pályára lépnünk,ráadásul nem is akárhol: Debrecenben.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. m.

DVSC-FTC 0-0 (0-0)

DVSC: Radosevic - Korhut, Mészáros, Brkovic, Jovanovic - Varga J. - Bódi, Szakály P., Holman (Tisza, 78.), Horváth Zs. - Takács T.

FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á., Gera - Sesták, Radó, Lamah (Pintér Á., 46., Cukic, 80.) - Böde (Varga R., 67.)

Sárga: Holman (26.), Gera (27.), Szakály P. (59.), Ramírez (74.), Varga J. (82.)

Be kell vallanunk ezen a mérkőzésen a Loki jobban játszott, mint mi. Számos helyzetet kialakítottak a piros-fehérek, de szerencsére nem tudták gólra váltani a lehetőségeiket. Azonban azt mindenképpen le kell szűrnünk a találkozóból, hogy sokkal, de sokkal keményebben kell hajtanunk, ha idén meg szeretnénk védeni a tavaly megszerezett Magyar Kupa győzelmünket.

A válogatott szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésünket Angyalföldön játszottuk. A kiesés rémétől fenyegetett Vasas nem késztetett minket komolyabb erőbedobásra, így Seszták és Böde Duplájával 4:1 arányú győzelmet arattunk. Ez a győzelem azonban nem jelentett bajnoki címet, mert másnap az MTK gárdája legyőzte a Debrecent, így az ünneplést el kellet halasztanunk.

NB I, 26. forduló

Vasas-FTC 1-4 (1-2)

Vasas: Nagy G. - Romic, Korcsmár, Debreceni, Szivacski - Vida, Ristevski - Pavlov, Ádám, Müller - Remili (Könyves, 46.)

FTC:Dibusz - Dilaver (Gyömbér, 81.), Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á., Gera - Radó (Nagy D., 59.), Trinks (Lamah, 73.), Sesták - Böde

Sárga: Remili (45.), Pavlov (67.)                                                                                                                       

G.: Pavlov (22.) ill. Sesták (11., 19.), Böde (65., 75., a második 11-esből)

El is érkeztünk a jelenbe. A történeti hűség kedvéért: túl vagyunk egy Horvátország elleni válogatott találkozón, ahol egy bravúros döntetlent értünk el, a fedélzeten négy Fradistával, hiszen Dibusz, Gera, Nagy Ádám és Böde Dani egyaránt részese volt a sikernek.

Ma Debrecenben akár bajnokok is lehetünk!

Reméljük sikerülni fog. A bajnoki cím megszerzésére 12 éve várunk.

Valóban megjártuk a poklot és most végre a mennyországba juthatunk!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2793) Tv fotel (65) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (706) Történelem (18) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Sport (729) Mozaik (83) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Belföld (11) Mondom a magamét (7561)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>