Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
5d0df9b6ca8639110342ecded4dfca5c.jpg

Fradista szemmel - A játék lényege

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Moniz 9.0
{...} mint említettem, olyan rendszert szeretnék kialakítani, amely attól függetlenül működik, hogy aktuálisan ki az edző, vagy éppen ki tölt be bármilyen funkciót. Jó lenne elérni, hogy amikor egyszer majd elmegyek innen, a ferencvárosiak azt mondják, Ricardo Moniz hagyott itt nekünk valamit.

Lebontották a pályánkat, elveszítettük Leonardót, sőt a Depeche Mode koncert miatt Győrben(!) kell lejátszanunk az utolsó két hazai találkozónkat. Mi jöhet még? Ilyenkor szoktuk megrázni magunkat és győzni ebben a nehéz helyzetben.

Nagy Béla a hajdani legendás krónikás ilyet még nem jegyezhetett be egyetlen analeszébe sem, hogy az ETO Parkban fogadjuk az ősi riválisunkat, az MTK-t.  Nos, múlt szombaton délután ez is megtörtént. Jól játszottunk, a megítélésem szerint az idei szezon leggyengébb játékát produkáló kék-fehérek ellen. Az első játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, de nem jöttek össze a gólok. A második negyvenöt perc azonban már úgy alakult, ahogy azt minden Fradista várta és remélte, vágtunk kettőt, előbb Böde hozta kihagyhatatlan helyzetbe Somáliát, majd ő maga mattolta Grappionit. Boldogok voltunk, hiszen hoztunk 3 pontot a Garami legénységen, ráadásul Holmann Dávid személyében egy nagyon ígéretes srácot ismertünk meg ezen a találkozón.

A lefújást követően még abban reménykedtünk, hogy a Győr, az elméletileg Fradista Pintér Attila vezérletével, nem fogja félvállról venni a másnapi Honvéd elleni találkozót.

Sajnos csalódnunk kellett. Az ETO a szerdai kupadöntőre tartalékolva, szinte a C csapatát küldte ki a dobogóra törő Kispestiekkel szemben. Így gyakorlatilag csak az volt a kérdéses, hogy hány gólt ér el a Rossi –csapat a Pintér gárda ellen. Megpecsételve ezzel a mi dobogós reményeinket, hiszen most már valóságos csodának kell történnie, hogy legyen egyáltalán esélyünk a dobogóra. (Az Egernek pontot kellene csennie Kispestről L - , ami ugye lehetetlen vállalkozás, ismerve a hevesi csapat gondjait.)

Természetesen csak magunkat okolhatjuk, hogy így alakult, hiszen nem kellett volna kikapnunk a Honvédtól, a Győrtől és a Viditől, illetve pontot hagynunk Diósgyőrben.

Ennek ellenére egy rövid kis tanulságot azért levonnék. A játék lényege elveszett ezen a hétvégén, hiszen a Győr nem adta meg a lehetőségét sem annak, hogy pontot, vagy pontokat szerezzen Kispesten. A tartalékolás soha, de soha nem vezet sikerre, lásd - ki is kapott a Győr a pihentetett játékosaival a fedélzeten a szerdai Magyar Kupa fináléban.


Köszönjük Attila!

Becsülettel, felemelt fejjel utazhatunk Debrecenbe, ahol bár nem nekünk van tétje a találkozónak, vissza kell hoznunk a játék igazi szellemiségét, reméljük, hogy ebben partner lesz az immár kupagyőztes debreceni csapat, és nem fog a hazai pályáján is bekkelni. Akkor kialakulhat egy közönségszórakoztató játék, amelyből reményeim szerint mi kerülünk majd ki győztesen.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (702) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tereb (146) Történelem (17) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2778) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Sport (729) Mondom a magamét (7501) Heti lámpás (310) Egészség (50) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>