Ma 2023 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
Csodálatos kezdeményezés az ország legnépszerűbb klubjától

Csodálatos kezdeményezés az ország legnépszerűbb klubjától

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A Ferencvárosi Torna Club azt javasolja, hogy július 31. legyen a Gondoskodás Európai Napja.

Az idén 120 esztendős klub a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottságával közösen 2015-ben fordult először felhívással minden magyar sportegyesülethez és sportalapítványhoz.

„Azt javasoltuk, hogy minden év július utolsó napján a hazai sportszervezetek mérjék fel, hogy miben és mivel segíthetik egykori élversenyzőik sorsát. Az FTC ezúton kezdeményezi most egy olyan nemzeti munkacsoport felállítását, melyben a hazai sportirányítási szervek, a sportegyesületek és sportágak, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek, szakmai együttműködő partnerek és egyéb érintett szervezetek bevonásával a 2019-es év végéig megfogalmazhatjuk rendszerszintű, tartós megoldási javaslatainkat, cselekvési tervünket a hazai sportirányítás felé.” – áll a klubnak az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében.

Az FTC szerint a hivatásos sportolók nagy része „burokban” él aktív évei alatt, és az élsportolók „jelentős része képtelen megbirkózni azzal a lelki teherrel, hogy a csúcson töltött éveik végesek, és visszavonulásuk után sokkal kisebb figyelem övezi őket”. Ezért számos korábbi élsportoló küzd depresszióval, pánikrohamokkal, szenvedélybetegségekkel, keveredik bűnügybe, válik el, hal meg idő előtt. Ezek a rossz példák pedig elriaszthatják a szülőket attól, hogy élsportolónak szánják gyerekeiket.

„A Ferencvárosi Torna Club, közösen az olasz Lazio Basket, a portugál Sporting, a horvát HASK Mladost és a finn Tampere Pyrinto sportegyesületekkel egy, az Európai Unió Erasmus+ Sport Programjának támogatásával megvalósuló közös projektben való részvételre, közreműködésre szólítja fel a projektben résztvevő országok sportirányításának alakítóit.” – olvasható a nyílt levélben.

A FTC a Gondoskodás Európai Napja projekt keretein belül ez év július 31-et követően bemutatja egy-egy olyan korábbi élsportoló inspiráló történetét, aki nemcsak sportolóként, de a civil életben is bizonyította rátermettségét.

„Az Európai Unió Erasmus+ Sport Programjának társfinanszírozásával megvalósuló nemzetközi projekt lehetőséget teremt számunkra, hogy kezdeményezésünk mind hazai, mind európai szinten figyelmet kapjon. Legyen mostantól július 31. a Gondoskodás Európai Napja!” – zárul a levél.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (693) Irodalmi kávéház (531) Belföld (10) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Heti lámpás (279) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Jobbegyenes (2718) Kultúra (6) Mozi világ (440) Tereb (146) Mondom a magamét (7235) Flag gondolja (34) Történelem (16) Nagyvilág (1309) Sport (729) Autómánia (61) Mozaik (83) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Tv fotel (65) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>