Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
A legenda fia, Mick Schumacher a Forma-3 idei világbajnoka

A legenda fia, Mick Schumacher a Forma-3 idei világbajnoka

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szívszorító történet!

Michael Schumacher fia is a csúcsra ért saját kategóriájában, a Forma-3-as Európa-bajnokság idei világbajnoka lett.

A legenda fia, Mick Schumacher a Forma-3-as versenysorozat szezonzáró helyszínen, a Hockenheimringen szerezte meg első világbajnoki címét.

A versenyhétvége második versenyén, a második helyen ért célba, amivel már biztossá vált, hogy az idei Forma-3-as bajnok az ifjú Schumacher.

A médiafelhajtást a német pilóta körül a szezon kezdetén jórészt még a Schumacher név szolgáltatta, 1-1 dobogós helyezés állt csak a neve mögött. Aztán jött az a bizonyos ]]>fordulat]]>, Belgium. Mick itt ünnepelhette első futamgyőzelmét, ahol egykor apja is elsőként állhatott a dobogó legfelső fokára, majd jött a mesterhármas a nürburgringi versenyhétvégén, itt már abszolút világbajnoki esélyessé lépett elő.

Az ifjú Schumacher sorra szállította a győzelmeket, a szezonzáróra pedig már hatalmas előnnyel érkezett.

Akár a hétvége első futamán is bajnok lehetett volna, de ekkor a világbajnokságra matematikailag még esélyes premás csapattársával Marcus Amstronggal viaskodott, és a versenyt csak a 12. helyen zárta. Ennek eredményeként Mick és legfőbb világbajnoki riválisa, az ausztrál Dan Ticktum között a különbség 10 ponttal csökkent.

A hockemheimi második versenyt már az előkelőbb második pozícióból kezdhette meg. A verseny elején még az első helyért is harcba szállt, de végül a második helyen ért célba, ami már elegendő volt a világbajnoki serleg megszerzéséhez, mivel Tictum csak a 7. helyen zárta a futamot.

A teljes verseny Mick Schumacher hivatalos Facebook oldalán is visszanézhető.

Mick ezzel versenyzői pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el azok után, hogy a gokartban és a Forma–4-ben is csak a világbajnokság második helyéig sikerült felküzdenie magát.

Második F3-as szezonjának második félévében a kis Schumi nagyot hajrázott, összesen 8 győzelmet, egy 2. és három 3. helyet és 7 pole pozíciót szerezve lett világbajnok. Ezzel annyi szuperlicencpontot szerzett, ami már a Forma-1-es szereplésre is feljogosítja őt. Mindenki tárt karokkal várja a Forma-1-ben, a ]]>Ferrari már be is jelentkezett érte]]>, juniorprogramjukba hívták, de a német pilóta még nem élt az olaszok előkelő ajánlatával. A Ferrari csapatfőnöke sem szeretné siettetni a dolgot. Kétségünk sincs, hogy hasonló terveik vannak Mickkel, mint a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel. A Ferrarinál nyílt titok egy újabb Schumacher-éra megteremtése.
 
Csordás Bettina - ]]>www.888.hu]]>
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7546) Nagyvilág (1310) Gazdaság (705) Belföld (10) Vetítő (30) Sport (729) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Nézőpont (1) Politika (1582) Mozaik (83) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Egészség (50) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>