Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
15a7330aa383364b2c5b52afcba7e7da.jpg

Vajon kivel kínosabb egy napot tölteni? Fridivel vagy Gyuriferivel?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

És egyszerre mind a kettővel? Élnénk a gyanúperrel, hogy jó pár millió honfitársunk választaná inkább az udvaron lévő kutyaházat (csaholó, ugató lakóstul), vagy a pincét patkányokkal, csöpögő csövekkel…

Vagy úszna egyet a Földközin a másik irányba.

Nekik könnyebb volt a választás, egyiknek sem derogált a másik. Puszipajtásként költöztek össze egy napra az egyébként több sebből is vérző, számos hitelességi kérdést felvető Friderikusz produkcióban, a TV2 vasárnapi este futó műsorában.

Aki volt olyan perverz és megnézte a műsort, az a következő információkkal lett gazdagabb. Mármint ha el is hisszük, amit ezek itt összehordtak, hisz a műsor végig bűzlött az 50′-es években vett pártpropagandától. Friderikusz pedig úgy kérdezett alá Fletónek, hogy bármelyik közszolgálatos gyakornok megnyalta volna mind a tíz ujját, ha efféle dolgok hagyják el a száját egy Orbán interjú közben.

Szóval megtudtuk egyrészről, hogy Fletó – saját bevallása szerint – inkább jó képű, mint nem; de ennek ellenére elismeri, hogy sokan nem hisznek most neki az országban. Mármint a politikát tekintve! (Az utóbbi megállapítás helyes önismeretre vall, de magyarázza az elsőt is!)

Persze a magánélet, egy bulvárműsorban középpontba kell, hogy kerüljön. Meg kell mutatni a politikust, mint EMBERT! Hisz a propagandának ez is a része. És ha már Fridi is beállt a Fletót újraépítők sorába! (Ej mennyire hiányoznak a karizmatikus személyek baloldalt, ha 2018-ra megint Gyufaferit kell előrángatni!) Szóval megtudtuk (amit már sokszor elsírt a nyilvánosságnak Fletó), hogy sanyarú gyerekkorában iszákos apja sokat verte. De ő saját erőből, a szegénységéből, „saját jogon szerzett milliókat”. Tisztességesen. (Mi az hogy, nagyon is!) Persze gyors karrierjének semmi köze nem volt második feleségének családi befolyásához a rendszerváltás után tovább élő nomenklatúra köreiben. Habár Apró Piroska (Dobrev Klára anyja) – Fletó saját bevallása szerint is – nagy befolyású asszony volt a kilencvenes években, illetve informálisan befolyásolta a Horn-kormány döntéseit. Sőt: Fletó szerint Horn Gyufára talán ő hatott a leginkább, mint tanácsadó, illetve mint kabinetvezető – ennek ellenére ő mégsem az anyósnak köszönheti az ületi-politikai karrierjét. (Mindennek ellentmond Feri vallomása, miszerint Klára első ránézésre nem is tetszett annyira neki, mégis, találkozásuk után két hónappal már együtt éltek… És ugye második feleségről van szó!)

És a magánélet után jöttek a propaganda és Fridi szégyenletes alákérdezései a műsorfolyamban, melyek közül nem egy valahogy így kezdődött: a politikusok általában elszállnak a hatalomtól, és ez főleg a jobboldaliakra inkább jellemző…; vagy: a politikusok, leginkább a jobboldaliak, elvesztik a kapcsolatot a zemberekkel… Fletó persze érkezett a kérdésekre, ő nem! Ő megmaradt olyannak, amilyen. Szenvedélyes hazafinak. Amikor látszólag hazudott is, voltaképp igazságbeszédet tartott! És hogy most MÉG nem ambicionálja a miniszterelnökséget, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő. A zemberekért, a demokráciáért, a köztársaságért, a szétesett ország újra összerakásáért – lehet, hogy ismét vállalná.

Azt mondaná kiscicás tekintettel, hogy najóóóó, ha ennyire szépen kértétek, akkor leszek miniszterelnök!

Persze nem saját halatomvágya miatt! Neki nincs is olyan, az is csak a jobboldaliaknak van. Neki tervei és segíteni akar a zembereken, jobbá tenné a világot, ha végre valaki meggyőzné erről a miniszterelnökségről…

A legszebb részhez akkor értünk el, amikor mint valami lapátfülű kamaszgyerekek beszélték ki Orbánt a háta mögött. Meg is állapították, hogy az egy geci, nem többet nem barátkoznak vele. Mert pl. Fletó szerint ő mindig nagy tisztelettel köszön Orbánnak a parlamenti folyosón („Jó napot miniszterelnök úr!”), Orbán pedig válaszra sem méltatja, csak hümmög valamit. A 2006-os vitában pedig olyan bunkó volt Viktor, hogy Fletó szemébe sem nézett. (Habár az ott elhangzott hazugságcunamiról kevesebb szó esett a műsorban!) Ja, és végül, Fletó szerint Orbánnak a képességei megvannak ugyan, csak az erkölcsi tartását veszítette el. Eltévedt a jó és a rossz közötti választásban. Nem úgy, mint ő! És, hogy 2006-os miniszterelnöki vitában már az első percben elverte Orbánt, bár az nem derült ki, mivel. A vita emlékei pedig kihozták Fletóból a következő felkiáltást:

„Nem vagyok én paprikajancsi!” Ahogy Pozsgayt is kommentáltuk: a lófaszt nem!

No ez szép volt! A szakmai profizmusára mindig oly büszke Fridi lakáj-műsorvezető-felszopófiú lett, Fletó pedig léphetett még egy lépcsőfokot a 2018-as kihívó szerepe felé. Ja és hallhattuk, hogy Fridi „jó éjszakájára”, az Orbánt bunkónak tartó Fletó a lámpaoltás után így köszön el: „Csá!”.

]]>www.tutiblog.hu]]> - Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Nézőpont (1) Politika (1582) Szépségápolás (15) Sport (729) Belföld (11) Mozaik (83) Vetítő (30) Kultúra (7) Történelem (18) Egészség (50) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2793) Mozi világ (440) Gazdaság (706) Mondom a magamét (7561)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>