Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
9ae169dd1339d0fa626e5dd5db9c1207.jpg

Új átverés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megcsináltuk, Csabi! Meg bizony, Feri! Gyurcsány Ferenc és jövendőbeli frakcióvezetője, Molnár Csaba emígyen csaphatott egymás jól kibélelt tenyerébe, miután bejelentették, hogy végre tényleg kilépnek a Magyar Szocialista Pártból. 

Megcsináltuk, Petya!

Meg bizony, Laci!

Puch László, az MSZP pártigazgatója és Kiss Péter, a párt mindenkori szürke eminenciása emígyen kezdhetett kölcsönös vállveregetésbe, amint kiderült, Gyurcsányék végre tényleg távoznak a pártból.

Megcsinálták.

A hét végén az MSZP-t végleg elhagyták Gyurcsány Ferenc hívei. Lesz új párt, Demokratikus Koalíció néven, sőt lesz neki frakciója is a parlamentben – nem az első és gyaníthatóan nem is az utolsó, amelyre az égvilágon senki sem szavazott Magyarországon. S lesz politológusoknak és egyéb szakértőknek is rágnivalójuk hosszú hetekig. S természetesen a reklámügynökségek szlogeníróinak, a grafikusoknak is.

Lesz, akinek Gyurcsányék meghirdetett „új, polgári, nyugatos, balközép” pártját kell majd érthető jelszóba és „progresszíven hazafias” emblémába öntenie. Hasonló meló lehet, mint amikor az SZDSZ madarait kellett nemzeti zászlóval keresztezni.

Lesz, akiknek az MSZP sokadszorra újralelt markáns baloldalisága jelent majd nyelvtani kihívást, s a szegfű szirmait is újra kell rakni. Egyszóval szép és jövedelmező üzlet ez nagyon sokaknak.

Az üzletből csak ketten maradnak ki.

Mesterházy Attila és a magyar baloldali szavazó.

Az első azért, mert Gyurcsányék távozásával eljátszotta szerepét. Hogy szocialista felső berkekben közkedvelt becenevét idézzük: a hülyegyerek mehet! Életrajzában majd úgy fogalmazhat: a mór megtette kötelességét. S nyilván nem is fog rosszul járni a Gyurcsány-ügy lezárásával, de a lényegen ez mit sem változtat. Mesterházyt a régi gárda, a Petyák, Lacik, Imik, Ildik és Mónik tolták előre. Kellett valaki, aki elviszi a választási balhét, s főleg kellett valaki, akit ki lehet tenni politikai puffernek párton belül és kívül is.

Kifelé Mesterházy „megbízatása” már az önkormányzati választások éjszakáján, de legkésőbb a rá következő, „eszmélő” hónapok leteltével lejárt. Párton belül azonban még le kellett győzniük Gyurcsányt.

A Petyák és Lacik a nyolcvanas évek végén reformkommunista néven, frakciózva és baráti értelmiségnek kacsingatva szerezték meg az MSZMP-t. Gyurcsány hasonló módszerrel próbálkozott, azonban kiderült: előre lezsírozott üzleti világban lehet Fletó a király, apparátusban azonban vereségre van ítélve.

Ha a Magyar Szocialista Pártban pártszavazást rendeztek volna, hogy Gyurcsányt vagy a régi gárdát akarják, az Apró család egy újabb vállalkozás megszerzését pipálhatta volna ki. Azonban a kérdést nem a tagoknak, hanem a régi gárda „középosztályának” tették fel. Márpedig ők nem kértek a gátlástalan KISZ-esből. A maradék helyi hőzöngőnek meg ott volt Mesterházy vigyora. Gyurcsány távozásával a veszély elmúlt. Az MSZP persze még jó ideig nem lesz kormányt váltó párt. De nem is ez a cél. A régi gárda a párt kapcsolati tőkéjét akarja megtartani.

Nyugodtan elhihetik, a veszekedés sem a pártirodák gémkapcsain zajlott, azokon a gyurcsányista és mesterházysta öreg nénik csaptak össze a pártirodák régi majálisokat idéző, fakó képei fölött.

Egyszóval Mesterházynak annyi, funkciója még bármennyi lehet, hatalma már semmi. Nem kár érte.

A magyar baloldali ember újabb átverésére is mondhatnánk, azt kapod, amit megérdemelsz. Ha elhiszed, hogy az MSZP baloldali párt, elhiszed azt is, hogy csak azért nem tudott az lenni bő húsz éven át, mert ott volt a gonosz üzleti métely. De könyörgöm: az elvetemült liberális Gyurcsány-kormánynak kik is voltak a miniszterei és végrehajtói? Tán nem Kiss Péter, Szekeres Imre, Lamperth Mónika meg Kovács Laci Brüsszelben, Lendvai Ildi a parlamentben? S te nem tapsoltál, nem éltetted Gyurcsányt?

S most akkor minden szép és jó lesz, mert a Párt a régi, Gyurcsány meg kint?

Egy újabb átverés ez is. Gyucsány pártjának neve lehet akár számítástechnikai szoftver mintájára Átver 2012 is, s nyugodtan oda lehet tenni ezt az upgrade számot az MSZP-hez is.

Az MSZP-ben nem a baloldaliak vesztek össze a liberálisokkal, hanem Gyurcsány üzleti körei a régi gárda bizniszmenjeivel. De ez nem vérig menő küzdelem, hiszen a vállalkozásuk közös. Az üzlet a baloldali szavazó átverésére épül. Eddig egy terméket adtak el neki, most kap kettőt, sőt a gyurcsányival tán még néhány széplélek is megszerezhető az LMP-ből.

Ennyi.

A mai MSZP-től legfeljebb történelmi helyzetében különböző NDK-s utódpárt hétvégi kongresszusán hivatalos programmá tette a kábítószerek legalizálását. A heroinét is. Ők már nyíltan kábítanának.

Nálunk még Gyurcsányba és szocialistába csomagolják a cuccost.

Máté T. Gyula, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Gazdaság (706) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (7561) Politika (1582) Tereb (146) Egészség (50) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Belföld (11) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Jobbegyenes (2793) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>