Ma 2024 május 24. Eszter, Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
d8431158ebab6b5db9560828b6108d45.jpg

Székelyföldi támogatás a kormánynak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A szombati, fővárosi Békemenettel egy időben hét székelyföldi és erdélyi településen tart szimpátiatüntetést a magyar kormányzat mellett a Magyar Polgári Párt (MPP).

„Kötelességünknek érezzük, hogy kifejezzük szimpátiánkat a nemzet egységében gondolkodó Orbán-kormány felé. Ezt indokolják az elmúlt időszakban megszavazott, a határon túli magyarság szempontjából kiemelten fontos törvények, mint a nemzeti összetartozásról szóló, a kettős állampolgárságot bevezető vagy a szavazati jogot kiterjesztő jogszabály, illetve az új alaptörvény. Mindezek, ahogy a valódi tartalommal működő Magyar Állandó Értekezlet (Máért) is, mérföldkövek a magyar–magyar kapcsolatok intézményesülésében” – ezzel magyarázta lapunknak nyilatkozva Szász Jenő azt, hogy az általa vezetett MPP Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyör­gyön és Baróton a budapesti Békemenettel egy időben demonstrációt tart.

A párt közölte, „növekvő aggodalommal figyeljük Erdélyből és Székelyföldről, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti föl Magyarországot.”

Közben már több mint kétezer civilszervezet és magánszemély írta alá a Békemenet szervezőinek Nyilatkozat a nemzetért címmel közzétett felhívását. Közöttük találjuk az 1956 Alapítvány nevében Vanek Béla kuratóriumi elnököt, a Történelmi Igazságtétel Bizottságot (TIB), a Keresztény Értelmiségiek Szövetségét (KÉSZ), a Professzorok Batthyány Körét, a Százak Tanácsát, valamint mások mellett Csath Magdolnát, Czakó Gábort és Szervátiusz Tibort.

A Békemenetre a Hősök terén január 21-én délután három órától lehet gyülekezni, a menet 16 órakor a Himnusz eléneklése után indul el az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth tér útvonalon. Az Országház elé mintegy másfél óra alatt jutnak a felvonulók, de természetesen bárhol lehet csatlakozni a menethez.


Czakó Gábor: Szelídnek lenni és okosnak

Állampolgári kötelességemnek érzem, hogy ott legyek a Békemeneten, mert szólít a haza, mert hív a „Talpra, magyar!” – nyilatkozott lapunknak Czakó Gábor. A Kossuth-díjas író szerint a megmozdulás lényege, hogy a magyarság végre feleszméljen, és tegyen a saját sorsáért. „Az ellenségeinket le kell küzdenünk ahhoz, hogy megmaradhassunk, hogy ne veszítsük el hazánkat, életünket. Ehhez először is meg kell tisztítani a lelkünket, majd minden lehetséges eszközzel meg kell szerveznünk magunkat. Szelídnek kell lennünk, mint a galamb, és okosnak, mint a kígyó – fogalmazott a Kossuth-díjas író, aki szerint a Békemenet, bár jelképes esemény, valós eredményt érhet el. – Egy ilyen rendezvénynek a közösségépítésben is komoly szerepe van. Az elmúlt évtizedekben rengeteg tüntetésen vettem részt, és tapasztalatból mondhatom, a közös célért való kiállás összekovácsolja az embereket.” Czakó Gábor szerint a Békemenet célja felhívni a világ és a kormány figyelmét arra, hogy jobban oda kell figyelni a magyar népre. „Úgy érzem, jó ideje hiányzik, hogy a fontos döntések előtt a kormányzat kikérje az emberek véleményét, és megfelelően tájékoztassa őket. Fontosnak tartom továbbá, hogy arra buzdítsuk a külföldön élő rokonokat és barátokat, leplezzék le a hazugságokat, amelyeket az ottani sajtó ír hazánkról” – jegyezte meg zárszóként Czakó Gábor. (CSOA)


Papp Lajos: Néma ima a megmaradásért

„Azért határoztam el, hogy csatlakozom a szombati Békemenethez, mert komolyan aggódom a magyar népért, a magyar emberek jövőjéért. Ezzel a megmozdulással a legfőbb célunk, hogy mindenki számára egyértelműsítsük, igenis hajlandók vagyunk tenni az országunkért” – mondta lapunknak Papp Lajos szívsebész. A professzor szerint a hazáért való tenni akarást jelképezi a menet, amely egyben kiállás az Orbán-kormány mellett is. „Nagy vonalakban egyetértek a kormány intézkedéseivel, mert világosan látszik, hogy minden erejével próbál javítani az emberek sorsán. Sajnos ma Magyarországon irracionális síkon történnek a dolgok. Hogy csak egy példát emeljek ki, tarthatatlan, ahogy a külföldi bankok a magyar nép munkáján akarnak meggazdagodni. Ez ellen tenni kell! Úgy gondolom, részünkről minimális áldozat, hogy részt vegyünk egy ilyen eseményen, és ha mással nem, hát jelenlétünkkel kifejezzük az akaratunkat. Hozzáteszem, én hiszek Isten segítségében, ezért a békés menet számomra egy néma ima is lesz, amelyben megmaradásáért könyörög a nép. S mivel az ima mindig meghallgatásra talál, egyszerűen nem lehet eredménytelen. Éppen ezért – bár mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön el – engem tulajdonképpen nem érdekel, hogy hányan leszünk ott, mert nem a létszám számít” – jelentette ki végezetül Papp Lajos szívsebész. (CSOA)


Hozzászólások

Több mint 33 ezren keresték már fel a Magyar Hírlap Online-on a Békemenetre szóló felhívásunkat, és a háromezret is meghaladja a hozzászólások száma.

„Ott leszek, és mindenkit erre biztatok, aki nem akarja, hogy a Gyurcsány-féle MSZP–SZDSZ-es garnitúra még egyszer így kirabolja az országot. Amerika és az EU ballibjei azt figyelik, mikor lesz elég erős az ellenzék, hogy liberális restaurációt hozzanak létre, és megbuktassák a kormányt.” (Rózsavitéz)

„Ez nagyon jó ötlet. A választóknak így is ki kell nyilvánítaniuk, hogy a kormány mögött állnak. Valahogy a világ tudomására kell hozni: a hatalomból kipenderített ballib bagázs hazugságaival elárasztotta a külföldet, mert itthon semmi esélye semmire.” (kikelet)

„A liberalizmus ma már lényegileg nem különbözik bármely klasszikus parancsuralmi diktatúrától. Most Magyarország van napirenden, amely ki akar törni az ördögi liberál-bolsevik hegemóniából, példát mutatva jó demokráciából. Már azt is meg akarják parancsolni országunknak, hogy ki legyen a miniszterelnöke. Reméljük, hogy az európai országok követik példánkat, és ugyanúgy fellázadnak a civilizációnkat tönkretevő modern diktatúra ellen, mint Magyarország.” (anni)

Kacsoh Dániel - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Belföld (11) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Tereb (146) Mozaik (83) Sport (729) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (314) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Szépségápolás (15) Gazdaság (710) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7616) Politika (1582) Jobbegyenes (2805)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>