Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
559491894e9f1e5aa9bcef91a77dcdff.jpg

Szeged pótlék

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Erre szokták azt mondani, hogy ravasz... Avagy hogyan költsük el a következő önkormányzat pénzét? Úgy látszik, a szocialistáknál ígérgetni soha nem drága.

Még hivatalosan el sem kezdődött a kampány, amikor Horváth Csaba Budapesten azt ígérte, ingyenes lesz az utazás a BKV-n. Jelentem, én már a hétvégén megvalósítottam az ingyenes utazást.

Vegetáriánus Fesztiválon voltam a lányommal és eltelt rajtunk az idő. Kőbányán voltunk és innen kellett eljutnunk Józsefvárosba. Budapesti mércével nem is nagy távolság. Ha nem lettünk volna az egész napos önkéntes munkától fáradtak, talán még a szállásunkra is gyalogolhattunk volna. De fáradtak voltunk.
 
 
Amikor kiléptünk a Pataky-ból, szombat este, persze már egy újságos sem volt nyitva. Sebaj, gondoltam, sétálunk egy kicsit és az egyik boltban veszünk két buszjegyet. Naiv elképzelés volt. Három boltban és egy benzinkútnál úgy néztek ránk, mint a marslakókra? Buszjegyet akarunk venni? Szombat este? Csak azt nem kérdezték meg a pénztárosok, hogy miért? Még egy buszállomásra is eljutottunk, ahol egy árva automatát sem láttunk.
 
Így meghoztuk a radikális döntést: bliccelünk. Nem szokásom jegy, bérlet nélkül utazni. Adófizető állampolgárként úgy gondolom, az én dolgom, hogy jegyet vegyek, a tömegközlekedés biztosítása pedig az adott cég, önkormányzat feladata. Az én lelkiismeretes kilenc éves lányom az egész utazás alatt stresszben volt, hogy biztosan megbüntetnek bennünket. Megnyugtattam, a verőemberek (bocsánat, ellenőrök) a metró bejáratoknál gyülekeznek, a 28-as villamoson nem fogunk találkozni velük.
 
Így is esett. Negyed órás utazásunk alatt láttunk lepusztult vasútállomást, régi lakótelepet, vadiúj lakóparkot befejezetlen társasházzal, majd a kínai negyedet, végül leszálltunk az Orczy téren. A minap láttam itt két piyamás, nagy szakállú pakisztáni embert. Akár tálibok is lehettek. A Baross utca kis szakaszán már három török bolt is nyílt ( az egyikben finom alkoholmentes libanoni sört kapni, de vigyázat, ha több dolgot veszünk, át akarnak vágni).
 
Ja, villamos...
 
Sokat utazom Budapestre és óhatatlan az összehasonlítás Szegeddel. Szegeden már évek óta működik, hogy akár a sofőrnél is lehet jegyet venni. Sok a 340 Ft, de nem mondhatom azt, hogy nem tudtam jegyet venni sehol.
 
Hiába, Szeged fejlődik...
 
Erről a minap is meggyőződhettem, amikor közalkalmazott (óvónő) feleségem egy levelet kapott magától a polgármestertől! Ebben a levélben tájékoztatja a polgármester úr, hogy bár a jelenlegi kormány mindent megtesz, hogy nekünk rossz legyen, Szeged gazdálkodása stabil, ezért a közgyűlés elé terjeszti, hogy 2011. január 1-től minden szegedi pedagógus munkabére az infláció mértékével növekedjen. Ez lenne a „Szeged pótlék”.
 
 
Ügyes...
 
A levélből nem derül ki, hogy a jelenlegi közgyűléssel szeretné kész helyzet elé állítani a következő önkormányzatot, vagy csak egyszerű kampányfogás (mi más lenne?), hogy hahó, szegediek, szavazzatok rám, mindent megígérek.
 
Családilag érintett vagyok, hiszen közalkalmazott feleségem fizetése nem jár az egekben. Jól jönne az a 4-5% szeged pótlék. De valamiért úgy érzem, nem számíthatunk erre... csak a szavazat a lényeg?
 
Mifelénk ezt úgy is mondják: más farkával könnyű verni a csalánt!
 
Szegedi eredetű a Kétfarkú Kutya Párt is. Talán az ő ígéreteik hasonlóan nagy volumenűek:
 
Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés!
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Sport (729) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Életmód (1) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705) Belföld (10) Politika (1582) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Történelem (18) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>