Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
soros-0.jpg

Soros György javaslata Közép-Európa végét jelentené

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Közép-Európa jövője szempontjából elképesztő változásokat sürget Soros György

javaslata véget vetne a régió felzárkóztatásának - jelentette ki Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írta, az Európai Parlament fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Soros György magyar származású amerikai üzletember "provokatív" előadásában az Egyesült Királyság múlt heti, EU-tagságról szóló népszavazásával kapcsolatban kifejtette, hogy az Európai Uniónak fel kell ismernie saját hibáit, és a szétesés elkerülése érdekében gyökeresen meg kell újulnia.

A képviselő szerint a befektető elmondta, hogy a migrációs válság is hozzájárult a brit EU-tagság elutasításához. Soros György a migrációs válság megoldására évi 30 milliárd eurós uniós forrásteremtést javasolt. Szerinte új uniós adókat kellene kivetni, továbbá hitelfelvétellel, a Közép-Kelet-Európának nyújtott felzárkóztatási források, valamint az agrártámogatások radikális csökkentésével kellene finanszírozni a válság megoldását.

Hölvényi György hangsúlyozta, nagyon vigyázni kell Soros György kijelentéseire, nehogy ezek bármilyen formában európai bizottsági javaslatként a későbbiekben visszaköszönjenek. A képviselő szerint a helyben maradást segítő programoknak nincs alternatívájuk. „Soros György elképzelése a helyben maradást segítő oktatási, gazdasági és foglalkoztatási projektek helyett csak további elvándorlást eredményezne” - fogalmazott.

A néppárti képviselő közleményében leszögezte, hogy a térségből nem elvándorlásra kell késztetni az embereket, hanem helyben kell segítséget nyújtani.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Vetítő (30) Jobbegyenes (2539) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Tereb (142) Mondom a magamét (6594) Tv fotel (65) Gazdaság (675) Politika (1581) Irodalmi kávéház (516) Mozi világ (440) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1305) Gasztronómia (539) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>