Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
90b2f8383f733a5cb23550498afba71a.jpg

Meg akarják ölni Fletót? Mi az hogy! Nagyon is, törvényesen és tisztességesen!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lehet boldogulni Magyarországon, lehet gazdagodni kishazánkban. Lehet uniós megbízást kapni és ebből még derekasabban gyarapodni. Lehet a saját, törvényesen megkeresett pénzünkkel pártokat támogatni.

Kivéve a Gyuriferit, mert őt mindezekért ]]>politikailag meg akarják ölni]]>. Ahogy azt a magát mindig az áldozat szerepébe helyező, szegény, pici, őzikeszemű DK elnök állítja.

De ha kell, s támadják, akkor bizony felveszi a kesztyűt és harcba száll! Ha rákényszerítik, akkor ]]>vállalja az ellenzék legfőbb vezetőjének szerepét]]>. Nahát, milyen áldozatkész és nagyvonalú ez a Fletó, hogy magára veszi e nehéz terhet… Orbán meg kezeltesse magát, illetve fejezze abba a  támadásokat a magyarországi többpártrendszer ellen. Főleg ne akarja „megölni” a DK-t. Ja, és még mielőtt elfelejtenénk: a veje egyébként is többet keres a villanyszereléssel, mint az Altus Zrt. uniós tanácsadással.

Megtolták a szokásos paneldömpert…

Így lehetne összefoglalni Fleto brüsszeli workshopjának első napját, ahová ki tudja miért érkezett, miről tárgyalt eddig és miről fog még; s mit is akar elérni a mi jó ex-miniszterelnökünk, mikor zárt ajtók mögé vonul az Unió néppárti (!!!) biztosaival… Egy biztos: Fleto, a kunbélázós cirkuszi körútján újfent visszatornázta magát az egyes számú baloldali kihívó szerepébe. Még akkor is, ha a nem annyira apró vagyona is téma volt, ami ugyebár egy baloldali politikusnál mindig bizarr kérdés, ha éppen az ájtatoskodás van soron a harmadik út helyett.

Bármekkora siker is ez Gyufaferinek, elég kínos volt hallgatni az Altus Zrt.-vel kapcsolatos magyarázkodását. Mert aszongya: „Hogy én a törvényesen megkeresett és leadózott pénzemet törvényesen hogyan költöm el, ahhoz a miniszterelnöknek meg a pártjának semmi köze nincsen.” És hogy eddig 1-2 millióval támogatta a DK-t a saját vagyonából, tavaly pedig (a választások miatt) 16 millióval. Meg hogy nem is ennyi az annyi, mert 10-12 program lesz, amiből eddig négyet írtak ki, s csak egyet nyert meg az Altus Zrt. és mivel a keret összeg csak 5 millió euró, így nem is igaz, amit „a fideszesek beszélnek”, mert ha kiszámoljuk így csak „nagyjából kevesebb, mint a tizede a másfélmilliárd forintnak” jutott. Azaz „egy-kétszer tízmillió forint”, amiből még ugye ki is kell fizetni azt a rengeteg költséget, amibe egy tanácsadói, ellenőrzési, illetve tanulmányírási munka kerül.

Tehát, összefoglalva: „Orbán miniszterelnök vejének egyetlen egy világítás-megbízásának több a nyereségtartalma, mint ami ennek esetleg lesz.

Az értelmező kéziszótár cinizmus szócikkel alá bőven elférnének a fenti idézetek! Ad1: uniós megbízást kap egy aktív ellenzéki, leendő miniszterelnök-jelölt szászszázalékosan tulajdonolt cége. Ad2: A cég vezérigazgatója a tulajdonos-pártelnök felesége. Ad3: a megbízás tartalma az uniós fejlesztések felhasználásának vizsgálata, ellenőrzése, illetve tanácsadás és tanulmányírás. Erre megérkezik a tulajdonos-pártvezér, a számokkal jól láthatóan maszatol (egy-két tízmillió), aztán neki áll feljebb, sőt, politikai gyilkossági-kísérlettel vádolja a kormánypártot, mert kérdezni mernek az ügyben; illetve, ha a tiltott pártfinanszírozás lehetősége fennállna, megvonnák az állami támogatást. És végül Fleto fogja és előrángatja Orbán vejének üzleti ügyeit, mindennemű konkrétum nélkül. Legalább megjelölt volna egy tényleges üzleti tranzakciót… Aztán jön a szokásos prolibaloldali toposz: kezelésre küldi a miniszterelnököt, mert ugye Graz, feleségverés, stb.

Nem akarjuk itt kitárgyalni a világítástechnika munka és a tanulmányírás közötti különbséget, de azért… Az Altus Zrt. és Unió közötti kapcsolatban nem különösebb oknyomozás szagot fogni. Mert hogyan is nyerhetne meg egy ennyire „politikailag érzékeny” munkát (azaz az objektivitást és függetlenséget mindenképpen megkövetelő tevékenységet) egy politikailag aktív ember cége? Meg egyébként is: van-e erre a munkára egyáltalán szükség? Ha szükség van, akkor a lassan 100 ezresre duzzadó uniós bürokrácia nem lenne képes ellátni ezt a feladatot? De ha mindenképpen ki kell szervezni, akkor miért nem valamelyik méltán elismert, nemzetközi könyvvizsgáló céget választottak egy többnyire üzleti tanácsadással és ügyeskedéssel foglalkozó provinciális vállalkozás helyett. Kérdés bőven van…

De ami talán a legfontosabb, az Altus Zrt-t megkülönböztetni a DK-tól olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy válasszuk külön a Fideszt a KDNP-től, vagy a Jobbikot a Kurcinfótól… A Demokratikus Koalíció ugyanúgy Gyurcsány egyszemélyes terméke, mint az Altus.

Ami a legszebb az egészben, hogy Juncker papa a Bizottság éléről mindehhez asszisztál Egy elvileg néppárti politikus. Ha már nem képes egy politikától független céget találni Európában, az is elég meglepő, de az Európai Néppárt berkein belüli egyik legkomolyabb erő vezetőjének közvetlen ellenlábasával üzletelni durva provokáció. Durva és primitív provokáció, amihez képest a pofonjai, taszigálásai, nyáladzó csókjai semmit nem jelentenek. Ha ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy Orbán nem Junckerre szavazott, sőt, próbálta a többi tagállam vezetőit is meggyőzni igazáról, akkor bizony fennáll annak a lehetősége, hogy nem az elnök szokásos, konyakos reggelijét kell okolnunk a történtekért.

De ha kivételesen nem hazudna Gyurcsány, azaz valóban semmi haszna sem származna az Altus Zrt.-nek ebből az ügyből, annyit mindenesetre elért, hogy Brüsszelben, mielőtt bement tárgyalni az Európai Bizottság alelnökével, találkozott az EU csalásügyi hivatalának (OLAF) főigazgatójával, aztán részt vett az EP szociáldemokrata frakcióülésen; és végül megbeszélést folytatott a német szociáldemokraták, a brit Munkáspárt uniós vezetőivel.

Ismét feljutott ismét a csúcsra. A magyari baloldal legfontosabb ellenzéki vezetőjeként jelenhetett meg a sajtóban. A szocik és az Unióban elfeledett szocik legnagyobb bánatára. Pedig Újhelyi Pisti mindent megtett azért, hogy a szocik legyenek a kérlelhetetlen és kizárólagos kihívók, még egy papírlapot is kettétépett a legutóbbi a „Jajj, mi történik már megint Magyarországon” –meghallgatáson.

Boris Vian - ]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gazdaság (706) Sport (729) Nézőpont (1) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Politika (1582) Tv fotel (65) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2793) Életmód (1) Mozi világ (440) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tereb (146) Mondom a magamét (7561) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>