Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
457f4e914d6f6b5f2deb1cc9521b533a.jpg

Settenkedés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Valósággal sokkolta szerkesztőségünket a hír: Bakács Tibor szalámit lopott a budakeszi Tescóban. Nem azért, mintha ránézésre nem tételeztük volna fel erről az emberről, hogy szalámival a hóna alatt settenkedik a pénztárak mellett – nem, nem.

Azért döbbentünk meg, mert az már liberális rémálomnak is sok, hogy Bakács azért vetemedett lopikázásra – mondja ő –, mert éhezik.

Először is oszlassuk el ezt a hazugságot: ha éppen éhen halni készülök, nem szalámit lopok. Nem. Hanem három zsömlét. Ugye?



Bárhogy is van, ilyenkor megszólal az irgalmas szamaritánus a jobboldali újságíróban: tudod mit, komám, semmiben nem értünk egyet, de azért az mégsem járja, hogy a Tescóba járj lopni. Miért nem kerestél meg bennünket itt, a Magyar Hírlapnál? Van egy csinos kis konyhánk, tele a hűtő… Mindenesetre Bakács, ha kifizetted a bírságot, és újra megéheznél, a következő címen mindig akad jutalomfalat számodra: Magyar Hírlap, Budapest, Thököly út 105-107., első emelet. Csak feljössz, megmondod a nevedet a titkárnőnek, ő rögtön kapcsol, hogy te vagy a tolvaj újságíró, és máris irány a konyha, azt eszel, amit akarsz.

Kutya hetük volt a honi szabadgondolkodóknak. Először Bolgár Györgyöt, Németh Pétert és Dési Jánost penderítették ki félig-meddig az életet adó ATV-ből, és most itt a korgó gyomrú Bakács esete. Ha ez így megy tovább, elfogy a nagy csapat. Még megérjük, hogy amikor Bakács legközelebb beugrik a Tescóba a cuccért, a gengszterek sofőrje, Kuncze kinn túráztatja a motort, Avar és Mészáros pedig fekete símaszkban figyeli, érkezik-e a trappista sajt. Akár egy guriga is az életet jelentheti a nélkülözésben végelgyengült liberális újságíróknak.

Bevallom, az is megfordult a fejemben, hogy ti mind ilyenek vagytok. Tolvajok, piti bűnözők, hazudozó, semmilyen emberek. Azt az apróságot mindenesetre nehéz lesz kommunikálnotok, hogy miközben szalámit loptok a boltból, mi jogosít fel benneteket, hogy akár egy mondatot is böffentsetek az ország dolgairól. Hogy ítélkezzetek. Kéretlenül. Bakács, te például nemrégiben ezrek előtt dörögtél a médiatörvény ellen – ugye már akkor is tudtad, hogy hamarosan lopni indulsz? Előfordult már máskor is, ugye? Jut eszembe: nem azért vagy annyira szolidáris mindenféle antiszociális elemekkel, nem azért véded őket harsány antirasszistaként, mert egyazon mesterséget űzitek – hozzád hasonlóan ők is a húszezer forint alatti kategóriában jeleskednek?

Végül is mindegy. Csak nehogy mártír legyél. Mert ahogy a tieid perverz logikáját ismerem, hamarosan aláírásokat gyűjtenek majd az „éhező” Bakács mellett, és naná, hogy mi leszünk a bűnbakok, valamint a barbár médiatörvény, ami ilyen mélységekbe taszította a tiszta tekintetű médiamunkásokat. Pedig nem olyan bonyolult az ügy. Tolvaj vagy, szalámit loptál. Kiiratkoztál a kultúremberek közül, tűnés az alvilági mocsokba, ahová tartozol.

Szentesi Zöldi László , magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Kultúra (6) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Mozi világ (440) Heti lámpás (310) Sport (729) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2778) Mondom a magamét (7501) Vetítő (30) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>