Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
deffd6972b9634f6b06b9a8f66e37651.jpg

Politikai és közéleti abszurditások - Nemzeti baloldal?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

2004. december 5-én Magyarországon két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. 

Egyrészt a kórházak állami kézben tartásáról, és ehhez kapcsolódott később a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) indítványa, amely a nem Magyarországon élő, de magukat magyar nemzetiségűnek valló állampolgárok kedvezményes honosítását tette volna lehetővé.

A kérdés így hangzott: „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti »Magyar igazolvánnyal« vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?”

Az MSZP és az SZDSZ vezetői a nem szavazatot támogatták, mondván a kettős állampolgárság megadása a szülőföldről való tömeges elvándorláshoz és a magyarországi szociális ellátórendszer összeomlásához vezetne. A legócskább szociális demagógia keretében 23 millió román érkezésével riogatták szerencsétlen híveiket.

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredménytelen volt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a választók a felelős hazafiságot választották. Az MSZP–SZDSZ kormánykoalíció és támogatói győzelmet arattak a nemzet egésze fölött.

Mesterházy Attila, az MSZP mai elnöke nem sokkal a népszavazás előtt, 2004. november 26-án így nyilatkozott: „Az MSZP szerint azért kell nemet mondani a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, mert ez nem pusztán egy lelki, érzelmi kérdést jelent, hanem a családoknak a mindennapi megélhetését is befolyásoló kérdésről van szó.”

Ez nyilvánvalóan aljas hazugság, vegytiszta demagógia, mert Mesterházy pontosan tudta, hogy ez valójában egy erkölcsi-szimbolikus kérdés. Ezért nincs bocsánat az akkor és így elkövetett nemzetárulásra. Mesterházy már soha nem lesz Magyarország legitim vezetője. Ő már csak a sajátjait terelgetheti.

A posztkommunista-szocialisták és a liberálisok nemrégiben látszólag feladták politikájuk nyíltan magyar- és nemzetellenes voltát. Az MSZP 2013. január 15-én és 16-án – történetében első alkalommal – kihelyezett elnökségi ülést tartott Kolozsvárott. Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy 2014-ben a határainkon túl élő magyarok is szavazhatnak. A baloldaliak most jöttek rá, hogy a nemzetpolitika sem a szocialista kormányok, sem az MSZP politikájában nem kapott kellő hangsúlyt.

Mesterházy Attila szerint 2004. december 5-én az MSZP egy rossz politikai kérdésre rossz választ adott, kárt okozva ezzel a magyar-magyar kapcsolatoknak, és olyan érzést keltve, amely joggal sértette a határon túl élo hon  társainkat. Bocsánatot kért: „Ez egy téves politikai döntés volt. Ezért elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akit ezzel megsértettünk.”

A Kelemen Hunor vezette RMDSZ örömmel fogadta a képmutató gesztust, mert így megkezdődhet a két párt kapcsolatainak szorosabbra fűzése. Az elnökségi ülést követően Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető és Szabó Vilmos, az MSZP egyik legsúlytalanabb politikusa, a Táncsics Alapítvány elnöke tartott sajtótájékoztatót, amin hangsúlyozták: nem véletlenül került a kihelyezett ülés éppen Kolozsvárra, mert a magyarság kulturális központjaként számon tartott város önmagában is szimbolizálja az esemény történelmi jelentőségét. (Egyébként Szabó Vilmos volt az, aki egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy az első Orbán-kormány „túlszerette a magyarokat”.)

Az ezt követő nyilvános fórum helyszínén tüntetők fogadták Mesterházy Attilát. Szanyi Tibor a Facebookon az MSZP ellen tüntető kolozsváriakat zsigeri barmoknak nevezte. A kolozsvári fórum egyik résztvevőjének pedig odavetette: „Leverem a fejed, te takony.” Szanyi 2013 februárjában a Gyulán rendezett Békemenetre érkező határon túli magyarokat az „anyanyelvükön”, románul kívánta üdvözölni.

Ilyen előzmények után nem csodálkozhatunk azon, hogy Benkő Levente az Erdélyi Krónikában „magyar nyelvű, de idegen szívű, magyarul beszélő sejttömegnek” minősítette a magyarságot folyamatosan eláruló magyar szocialistákat. Mint ahogy az sem véletlen, hogy 2010-ben Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor is a kettős állampolgárság ellen szavazott.

A baloldaliak zavarodottságát jelzi, hogy nemrégiben Gyurcsány Ferenc, aki jelenleg az úgynevezett Demokratikus Koalíció elnöke, egy lakossági fórumon kifejtette: a trianoni diktátum egy jogos békeszerződés volt, a határon túli magyaroknak pedig semmi közük a magyarsághoz, különben se akarjanak beleszólni az ország belügyeibe.

Ez nagyjából pontosan az a világkép és álláspont, amit megszűnéséig az SZDSZ képviselt az Országgyűlésben.

Bauer Tamás, Magyar Bálint, Pető Iván, Kuncze Gábor és társai az atlantista-cionista világ nagyon ügyes ügynökei voltak. Számukra az olyan „nagy” szavak, mint a „nemzet” vagy éppen a „magyarság” az értelmezhetetlen kifejezések kategóriájába tartoztak. Újkori demokráciánk egyik legerkölcstelenebb politikusa, az SZDSZ-es Eörsi Mátyás így fogalmazott: „Szóval úgy gondolom, hogy az egységes magyar nemzet egy nagyon szép kifejezés, de igazából hamis, nem hiszem, hogy igaz.” (Országház, 2003. június 6.)

A nyilvánvalóan magyargyűlölő Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila szövetségesek, akik 2014 után folytatni kívánják a 2010-ig begyakorolt nemzetellenes politikájukat. Erre utal, hogy Mesterházy meghívására 2013. március 15-én az MSZP évértékelő rendezvényének díszvendége volt az a Victor Ponta, aki román kormányfőként kifejezetten magyarellenes politikát folytat, és akinek az egyik legaljasabb terve Székelyföld feldarabolása.

Az MSZP-t mindez láthatóan nem zavarja, mert ők, igazi baloldali hazafiként, elsősorban a jószomszédi viszony fenntartására törekszenek. Ebben is méltó utódai a hazaáruló kádáristáknak.

Tóth Gy. László
politológus,
a miniszterelnök volt főtanácsadója

demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tv fotel (65) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Gazdaság (702) Sport (729) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2778) Mozi világ (440) Autómánia (61) Egészség (50) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Politika (1582) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>