Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
c7428edb39274927ee1325f076d2b5ea.jpg

Öntestisértés a példás demokráciák sarokköve

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nemtom mennyire ismerős még a történet az őrült, magyarul beszélő szlovák lányról – Malina Hedvigről-, aki egy szép augusztusi délelőtt félholtra verte saját magát, {...}

{...} eldobálta cipőit és ékszereit, majd a pólóján a „Maďari za Dunaj!" felirattal betámolygott a nyitrai egyetemre sajnáltatni magát.

A demokratikus szlovák rendőrség természetesen bűntény hiányában rögtön lezárta a nyomozást, Ficó Róbert miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a lány hazudós.

A 2006-os incidensnek itt akár vége is lehetett volna, ha ez a hazudós, magyarul beszélő szlovák némber nem átallja tovább hajtogatni a maga igazát, miszerint, hogy őt fényes nappal megtámadták, amiért magyarul beszélt, és azóta is megalázva érzi magát amiatt, ahogy a szlovák igazságszolgáltatás ezt az ügyet kezeli.
 

De a Ficó Róbert miniszterelnök is tehet arról, hogy nem feledkezhetünk meg erről az egészről. Ő ugyanis ország-világ előtt jelentette ki, hogy a lány hazudós. Ha pedig valaki hazudós, akkor az olyant meg is kell büntetni, ezt jól tudják mind a szlovák állampolgárok, akik közül ketten feljelentést is tettek hamis tanúzás vádjával. Bár sem a szlovák titkosszolgálat alkalmazottja, sem az azóta öngyilkos lett vágsellyei alkesz nem volt jelen a súlyos öntestisértésénél, de a feljelentést azért megtették.

Malina Hedvig természetesen nem állt meg, és az Emberi Jogok Európai Bíróságánál is bepanaszolta a becsületes és toleráns szlovák igazságszolgáltatást. Ennek hatására aztán Szlovákia kényszeredetten elismerte, hogy Malina Hedvignek úgymond sérültek az emberi jogai, az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig közölte, hogy a továbbiakban hagyja őket a Malina békén a hülyeségével, az ügy ezennel Európa számára lezárva. Az igazságos Szlovákiát viszont semmi sem gátolta meg abban, hogy hamistanúság vádjával tovább ne folytasson eljárást Malina Hedvig ellen, egytől öt évig tartó szabadságvesztéssel fenyegetve őt. 2014 decemberében ugyan azzal a csellel sikerült ejtetni a vádat, hogy az azóta magyar állampolgárságot fölvett Malina Hedvignek joga lett volna a per anyagának magyarra fordított változatáshoz, a szlovák bíróság azonban ezt elmulasztotta. Természetesen véglegesen is ejthetik is a vádat, csak oda kellene hatni. E nélkül azonban ez a ]]>jogi cselezgetés]]> pusztán időhúzásra elég, amíg majd magyar fordításban is olvasható lesz, hogyan hazudik Malina Hedvig.

Azon természetesen nem csodálkozunk, hogy 2006-ban miért nem lett nagyobb visszhangja ennek az ügynek. Ismerjük az MSzP kisebbségpolitikáját, nem is vártunk komolyabb lépéseket. Viszont az, hogy 2015-ben, tíz évvel az incidens óta, 5 év polgárinak és nemzetinek mondott kormányzás után még mindig Ficó Róbert aljas állításának próbál érvényt szerezni a szlovák igazságszolgáltatás, ráadásul egy, azóta magyar állampolgárrá lett személy ellen, az példa nélküli.

Milyen különös, hogy 700 forintos internetadó ellen tömegek vonulta utcára, de 2006 óta Malina Hedvig miatt senki sem! Kivéve néhány ]]>magyarul beszélő szlovák állampolgárt]]>.

És itt közel sem arra utalok, hogy Gulyás Érzékenyítő Marcinak, és kis csapatának kellett volna ezt megtenni, hiszen ők a nemzetfogalom más dimenzióiban mozognak. Hanem a többieknek. A vasárnaponként jó magyar bor mellett a liberálterroron búsongó családfőknek, meg a Borbásmarcsi-tetkós háziasszonyoknak.

Milyen különös az is, hogy egy olyan ország, ahol a nemzeti kisebbségek példa nélküli módon képviseltethetik magukat - önkormányzatokat alakíthatnak, az Alkotmányban rögzített módon részt vehetnek az Országgyűlés munkájában, iskoláik kiemelt támogatásokban részesülnek – és amely létrehozta és ápolja a Visegrádi országok egységét, milyen hihetetlen balfaszkodást művel, amikor a nemzetközi színtéren kell helytállnia. Más országok simán elérik, hogy szabadon engedjük baltás gyilkosaikat, ahogyan tettük azt az azeri Ramil Safarov esetében. Vagy ott az ír gázoló esete, akit nagy nehezen sikerült lecsukatni másfél évre két gyermek megölése miatt, de azt is úgy, hogy Írországban töltheti le a büntetését. Idehaza pedig biztos többen is segítettek volna felismerni tettének súlyosságát a magyar elítéltek közül.
 
Én nem tudom, miféle pokol szabadulna el a Kossuth téren, ha a Ficó Róbert mintájára Orbán Viktor is valami hasonló önmegverős alamuszisággal állna elő, akár csak egyszer is. De azt sem értem, miért nem szabadul el hasonló pokol ugyanott Malina Hedvig miatt, akit a 21. században a szlovák igazságszolgáltatás 10 éve hamistanúzással vádolhat, miközben összeverték, mert magyar. Hol van ilyenkor a CÖF, meg a sok bocskais jobbikos…?
 
 
De a ribiséta emancipált résztvevői is tarthattak volna nyilvános félmeztelen önostorozást, hiszen Malina Hedvig egy nő. Egy bántalmazott nő. Egy kisebbségi nő.
Azzal tulajdonképpen kiegyeznénk, ha Ficó Róbert, a szlovák rendőrség akkori vezetői, valamint a bíróság prominens képviselői bemutatnák, hogyan is kell magunkat megverni. Aztán lehetne szavazni, mennyire volt hiteles… Csak ami a magyariaknak abszurd, az Szlovákiában a demokratikus jogállam.
 
]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Miért Rigó

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Sport (729) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Autómánia (61) Egészség (50) Életmód (1) Tv fotel (65) Gazdaság (702) Vetítő (30) Politika (1582) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>