Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
a612bc42eed74359d7d72601f1f96e49.jpg

MSZP-s matematika

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nehéz feladat elé állította a baloldali médiát a hét végi békemenet, amelyen alig ötszázezer ember vonult a Hősök terétől a Parlamenthez, hitet téve a kormány politikája mellett. A baloldali sajtómunkásoknak főhetett a fejük, hogyan lehetne a leghitelesebben negligálni ezt a tömegdemonstrációt.

Zavarukat csak fokozta, hogy természetrajzuk szerint a tüntetések általában az aktuális kormányok politikája ellen zajlanak, a kormánypárti demonstráció ritkább a világban, mint a fehér holló.

Most is, mint már annyiszor, a Jókai utcából érkezett a segítség, ahol szerencsére szépen akad szürkeállomány. Ezúttal Török Zsolt szólalt meg, aki mint szóvivő teljesít szolgálatot a szocialisták háza táján. Zsolt, aki már több esetben is felhívta magára a figyelmet elmés megnyilatkozásaival, és szerzett elismerést pártjában.

No, most is megmondta a tutit. Kifejtette, hogy ettől a tüntetéstől sem lesz olcsóbb a megélhetés (magvas gondolat, annyi szent), majd rövid fejszámolás után úgy folytatta: néhány tízezer (!) ember demonstrációja nem semlegesíti a kormány hibáit, amúgy is az egész rendezvény kicsit Kim Dzsong Il-esre sikeredett (!?). Szavai nyomán a polgár, főleg, ha baloldali, kellően elámulhatott, mennyi embert sikerült hatalmi szóval kivezényelnie a Fidesznek az utcára. Pedig az utcai politizálás – ha a jobboldal szervezi – roppant csúnya dolog, nem úgy a baloldali demokratikus aszfaltmegmozdulás, ahol leginkább a szólásszabadságért szónokolnak a szónokok (most már érthető, miért zárták be a szocialisták az OPNI-t).

Zsolt szavait az MSZP-ben nem fogadták kitörő örömmel, van nekik bajuk elég, egyéb fontos dolgokkal kell foglalkozniuk, nem ilyen penetráns hülyeségeket helyesbíteni. Itt van például az új esemény: Szanyi Tibor bedobta kalapját a ringbe, harcba száll jó Mesterházy Attilával a pártelnöki posztért. Várható volt, hogy a Kapitány húz egy merészet, mert azóta, hogy január elején bölcsen kijelentette: Orbán Viktornak csak hetei vannak már hátra a magyar politikában – mondom, van a székházban szellemi spiritusz –, tőle szokatlanul igen csendben volt. Most hát megméretteti magát demokratikusan, és annyi bizonyos: a küzdelemből, akárcsak Gyurcsányék kiválásából, „megerősödve” fog kikerülni az MSZP, amelynek ha tovább izmosodik, még a parlamenti küszöb átugrása sem jelent majd akadályt. Persze ahol a szükség, ott a segítség. Az LMP -ben új szövetségesre találhat az MSZP, és ehhez csupán az kellett, hogy Schiffer frakcióvezető – aki nem kért a szocialista és gyurcsányi ölelésből – lemondjon, miután függetlenségi törekvéseit rossz szemmel nézték a pártjában. Az LMP, amelynek nevét ma többen a Lehet Megint Pucsítani rövidítésének tartják, ezzel a maradék diszkrét báját is elvesztette. A jövő majd eldönti, a sajátos karácsonyfa-politika mit visz a párt konyhájáról.

Forró Péter - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Flag gondolja (34) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mondom a magamét (7110) Sport (729) Politika (1581) Irodalmi kávéház (530) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (16) Kultúra (6) Tereb (145) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2685) Vetítő (30) Gazdaság (689) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (276) Egészség (50) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>