Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
6caaf07f2f0ef96ef0e8e04cda3f52aa.jpg

Nyílt levél az ellenzéknek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mottónk a mai Népszabadságból: „Közös ellenzéki kampánystáb nem jön létre, hiszen az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM a koordinált indulás miatt több kerületben egymás riválisa lesz.”

Tisztelt Cím, kedves Baloldal!

Nézd el, kérlek, hogy ismeretlenül megszólítalak, illetve rögtön nyílt levelet szegezek neked, de komolyan aggódom a hogylétedért, ezért próbálok a lehető legkomolyabbnak tűnni. Ha jól hallom, szeretsz arról panaszkodni, hogy Magyarországon egypártrendszert épített ki Orbán Viktor. Erre sok bizonyítékot szoktál hozni, nem is tennék hozzá semmit a listádhoz. Sőt, egyetértek Veled abban, hogy funkcionális értelemben egypártrendszer van. Ma már az úgynevezett széles néptömegek egyként gondolják, hogy érdekeikért a Fideszen-rendszeren belül kell megküzdeni. Alig akad olyan vasutas, professzor, volt kohómérnök, korábbi pártfunkci, besúgó, mérnök, tanár és offshore-lovag, aki ne a Fidesz környékén akarna érvényesülni – már ha egyáltalán érvényesülni akar a közéletben, a gazdaságban, illetve ezek fehér vagy szürke határvidékein.

Neked, kedves Ellenzék, tehát nincsenek híveid; ha nem vetted volna észre, a funkcionális egypártrendszer alapvető oka Te magad vagy. Nem tudsz közösséget építeni, nincsenek már olyan homogén társadalmi csoportok, akik hozzád menekülnének reményért. Illetve: szinte senkinek nincs már türelme kivárni, hogy rendet tegyél a soraidban. Már a mérges embereket sem Te képviseled, hanem a Jobbik, akinél ugyan még mindig komolyabban veszlek Téged (azáltal például, hogy neked jár „az” ellenzék titulus), de nem tudom, meddig lesz ez így. Különös, hogy épp felrobbanni látszik a Fidesz mögötti egység (ágyúval lőnek Sesztákra, szájról-szájra terjednek a Lázár- és Rogán-ellenes pletykák), ám valahogy még ebből is a kormánypárt profitál. Sokak számára felszabadító erejű élmény ugyanis, hogy végre van vita a jobboldali holdudvarban, hogy a Professzorok Batthyány Körétől a nemesmedvesi polgári körön át az ilyen-olyan médiaemberekig mind többen rázzák le magukról az öncenzúra és a hallgatás láncait, és mernek véleményt mondani a hatalomról. Csakhogy, kedves Ellenzék, a Te kedvedért nem fog senki szembefordulni a hatalommal. Kritizálni fog, lázadozni fog, hőbörögni fog, csalódni fog, de szembefordulni nem lehet vele – mert Veled egy gyékényen árulni még mindig nagyobb ciki, mint beletörődni a hatalom rigolyáiba.

Igen, ilyen ország lett ez. Te meg jössz nekem Falus Ferenccel. Közüled a Bajnai-féle Együtt kapta meg a főpolgármesterjelölt-jelölés jogát. Ha jól tudom, kedves Ellenzék, ez a Te legpolgáribb, legliberálisabb, legprogresszívebb részed, aki ahelyett, hogy egy vagány, városbarát hölgyet vagy fickót vetett volna be Tarlós ellen (mondjuk építészt, fesztiválszervezőt, romkocsma-tulajdonost, a világot bejárt budapesti csúcsmenedzsert, mit tudom én, kit), idedobta közénk az MSZP nyugdíjas tagozatának korábbi elnökségi tagját.

Kedves Ellenzék, úgy látom, a betegséged olyannyira elhatalmasodott rajtad, hogy már fel sem ismered, ha csődben vagy. Erre bizonyíték, hogy az egyetlen politikusnak látszó alak, aki fellelhető a soraidban, jelenleg épp a legelutasítottabb közszereplők egyike (igen, a Feriről van szó). Az is bizonyíték a csődödre, hogy ha interjút kérnek tőled, mindig készségesen beszélsz a saját belső feszültségeidről, arról, hogy melyik részed kivel nem fogott össze, ám közben meg sem kísérled, hogy törődj egy kicsit velünk is. Kigúnyoltad Orbánt, hogy a „zembereknek” populistáskodik, ám Te csak a saját humánerőforrás-problémáiddal vagy hajlandó foglalkozni – ez viszont minket nem érdekel. Egy cseppet sem!

Amikor ideültem megírni ezt a levelet, még azt hittem, egy alapos fejmosással tudok segíteni rajtad. De reménytelen vagy. Ez az ország ma fideszes. Még azok is fideszesek, akiket a kormány megsértett – annyira biztosan, hogy kiábrándultságukkal, politikai-választási inaktivitásukkal Orbán Viktort segítik, hogy hatalmon maradjon.

Szóval, Ellenzékkém, a funkcionális egypártrendszer alapvető oka Te magad vagy. Jó reggelt kívánok!

Választó Béla (Alkotmány utca 14.)

Bódis András - ]]>www.valasz.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (7) Sport (729) Jobbegyenes (2793) Autómánia (61) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Politika (1582) Belföld (11) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7561) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Gazdaság (706)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>