Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
59d5328aa59f8094cca6599a0a1c1c0c.jpg

Cezaromániás tücsökzene

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Baloldal mintájára Gréczy is orbánozott-gripenezett-stadionozott egy jót, enélkül nem is tudott volna nyugovóra térni.

Szép nyári este van, terasz. A telihold nagyon nagy, a tücskök ciripelnek. Hamarosan jön a cirkuszok éjszakája s mivel egész héten cirkusz volt a belpolitikában a nagy baloldali összefogás kapcsán, gondoltam, lehet egy laza cikket írni Kunhalmi Ágnes szép szemeiről, miszerint már csak néhány elsimítandó kérdés van. Lehet egy laza cikket írni Karácsony Gergely kevésbé szép szemeiről, miszerint az MSZP átverte tárgyalópartnereit. És lehet egy szintén laza cikket írni Horváth Csaba még kevésbé szép szemeiről, miszerint a kis pártok megzsarolták a tárgyalások során a nagy MSZP-t. De nem lehet.

Nem tudom, így volt-e, de még felkészült politológusaink számára is embert próbáló szakmai feladat lesz kibogozni, elemezni ezt az átláthatatlanul szövevényes folyamatot, ki kivel és kivel nem. Nem beszélve a választópolgárokról, akiknek Vecsésen túl - és ez nem Török Zsolt szocialista filozófus a Nagykörúton túl is van élet című fejtegetése - fogalmuk sincs, mi az a 4K, akivel az LMP borul össze, fogalmuk nincs a PM-ről, az Együtt 2014-ről, legfeljebb annyit sejtenek, hogy a háttérben Gyurcsány és a megint felszívódott Bajnai, aki nemrég még orosz gyarmatként nevesítette szép hazámat, kavarhatja a szószt. Biztos, hogy kavarják is.

Szép nyári este van, terasz. A telihold nagyon nagy, a tücskök ciripelnek. Na, folytatom a cikket, erre bejön az Európai Baloldal (?) közleménye. Megint beleugatnak a magyar belügyekbe. Annyira agyrém, ótvaros és pitiáner szöveg, hogy a tücskök méltóságteljes ciripelése ellenére is közölnöm kell megőrzendő dokumentumként teljes terjedelmében. Még egyszer mondom, ennyire ótvarosan szemét szöveget már rég olvastam.

Az FTC stadion avatása cezaromán közpénz-herdálás

Az FTC stadion avatásának körülményei jól tükrözik hazánk állapotát. Teljesen feleslegesen elvert tízmilliárdok. A közpénzek átváltása magántőkévé. Kormánypropaganda. Cenzúra. Az Európai Baloldal közleménye:

A Fidesz hatalom kenyér helyett inkább cirkuszt biztosít a népnek. 4,6 millió létminimum alatt élő él az országban, miközben a kormány tízmilliárd forintokat pazarol el a hatalmi futballmániára. Ezek a pénzek a nagyvállalkozók extraprofitját szolgálják.

Az egészséges életmódra nevelés a gyermekek helyes táplálásával kezdődik. Jelenleg Magyarországon minden harmadik gyermek nélkülöző, 50.000 gyermek éhezik. A felépített stadionok az üzletszerű sportolás profitéhségét és a hatalom helytartóinak cezaromán ambícióit szolgálják, nem a tömegsportot és a társadalom fizikális egészségét.

A Gripen harci repülők szerepeltetése felháborító. A közpénzeken fenntartott hadsereg feladata ugyanis hazánk állampolgárainak védelme, nem pedig a Fidesz prominensek által birtokolt Ferencvárosi Torna Club propagálása. A főváros feletti repülés nem csak az adófizetők pénzét herdálja, de veszélyes is.

AZ RTL Klub kitiltása pedig újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány csak a saját propagandasajtóját tűri meg hazánkban.

Most már a ciripelés sem nyugtat. Hazánk állapota - írja az Európai Baloldal. Netán az ő hazájuk is, amiért ennyire aggódnak? Cezaromán közpénz-elherdálás (végre van egy világszínvonalú fővárosi stadion). Kormánypropaganda, cenzúra (?). Kenyér helyett cirkusz. Egészséges életmód. Éhező gyerekek. Hatalmi futballmánia. A társadalom fizikális egészsége. A Gripen-repülés veszélyes. És a gyöngyszem a Fradi pályaavatójával kapcsolatban az RTL Klub kitiltása.

A tücskök már halkabbak, úgy látszik ennyi demagógia és ökörség számunkra is sok.

Hát a kedvükért jöjjön még egy idézet, a különbséget még a kezdők is le tudják zongorázni.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a sport megmutatja, ki vagy, és kivé lehetsz, ha megdolgozol érte, ezt kell megértetni a gyermekekkel. Átadták a Ferencváros új stadionját.

„Nagyrabecsülésünk a fradistáknak, a Fradi-szívért. A Fradi-szív mindig piros-fehér-zöld szív is volt. Köszönöm, hogy Önök a magyar nemzet függetlenségének hívei voltak a legnehezebb időkben is. Hála Magyarország minden polgárának, hogy négy évvel azután, hogy hazánk a csőd szélén táncolt, képesek voltak a stadion építéséhez szükséges forrást előteremteni. A magyarok megmutatták, hogy sosem adják fel, és velünk mindig számolni kell” – fogalmazott a Ferencváros vasárnap esti stadionavatóján Orbán Viktor miniszterelnök.

Én meg itt ülök a vidéki teraszon és csak ámulok.

Kisgyerekként láttam Karába gólját a Manchesternek, láttam Albertet, Vargát és Branikovitsot. Húsz évig jártam Fradi-meccsekre, vidékre is, anno még a mackóban bemelegítő játékosokat is megismertük a mozgásukról. Szegedi főiskolásként elvonatoztam Békéscsabára egy Fradi-meccsre. A személyvonat mindenütt megállt és jöttek a férfiak, a tanyák deresedő hajú emberei. A vonat megtelt, elmondták, évente egyszer mennek meccsre, amikor a Fradi játszik.

És amikor Megyesi belőtte a tizenegyest Szarajevóban, amivel a KEK-döntőbe jutottunk, háromnegyed tízkor elmentem az Emke-aluljáróba. Zsúfolásig megtelt, zúgott a hajrá Fradi. Rendőr egy szál se. Mindenki várta a Népsportot, ami aztán jött is, kötegben a közeli nyomdából, hogy a tömeg saját szemével olvashassa azt, amit már tudott.

A világ nagyon megváltozott, már rég nem járok meccsekre. Nemhogy melegítőben, de már névről sem tudom a játékosokat. Sajnálom és egyben érthetetlen is számomra, hogy épp a magyar labdarúgás vajúdik évtizedek óta.  Alacsony színvonalával, nevenincs tömérdek légiósával.

Nem értem, nem tudom felfogni. Hiába a tőkeinjekció, hiába minden, ez valahogy nem megy. Az viszont természetes, hogy az Európai Baloldal mintájára Gréczy is orbánozott-gripenezett-stadionozott egy jót, enélkül nem is tudott volna nyugovóra térni.

Rákosiék a Fradi nevét és színét vették el. Mai utódaik, itthon és Európában már csak vicsorognak.

(szék) - gondola

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Vetítő (30) Jobbegyenes (2778) Politika (1582) Mozi világ (440) Gazdaság (702) Történelem (17) Autómánia (61) Sport (729) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7501) Gasztronómia (539) Heti lámpás (310) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Belföld (10) Életmód (1) Egészség (50) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>