Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
326cdb94780578ca8c56a29538a87ae7.jpg

Mindenki győzött!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Viktor szerint egész Magyarország győzött az önkormányzati választásokon.

Habár amolyan kötelező körnek tűnik ez a duma egy nyertes vezető részéről – az ellenzék azonban megerősítette ezt a politikai víziót.

A választások után ugyanis minden mérhető párt, bármilyen eredményt is ért el vasárnap – győztesnek, de legalábbis jó eredményt elérő csapatnak, a körülményekhez képes elégedettnek vallotta magát. Talán nem ugyanazt a meccset néztük? Mintha az északírek elleni vereségbe beleszaladó ex-szövkap Pintér Attila szelleme kísértett volna, mikor a hatalmas vereség ellenére azt mondta, hogy „voltak biztató jelek a tolódásos rendszerben"…

Az önkormányzati választás a megyei, illetve a települési képviselőtestületekről, a fővárosról, a nemzetiségi jelöltekről, no meg a polgikról szólt. Leginkább a polgikról! Nem elfeledkezve a többiekről, nézzük csak a győztes településvezetők számát!
 
Fidesz és valamilyen szövetségese: 624
MSZP és más jelölő szervezetek közösen: 31
Jobbik és társai: 14
Gyurcsányék másokkal: 12 (egyedül csak 1!)
Együtt-PM: 16 (nem együtt, azaz egyedül: 1!)
 
De szemezgessünk csak az örömódákból!
 
„Áttörés erejű győzelmet” ért el a Jobbik. És: 2018-ban kormányozni fognak. Vonagabesz szerint legalábbis…
 
Habár tény, hogy maradtak a második helyen úgy összességében, ami tényleg jól hangzik, de igazából 14 polgi nem nagy durranás! Főleg, ha azt nézzük, hogy a szociknak 31 jelöltjük futott be, illetve melléírjuk a Fidesz 624 városvezetőjét is. Igaz ugyan, hogy 2010-ben csak három helyen nyerték meg a polgármesteri választást, mégis, az elmúlt időszakban voltaképp tíz helyen volt polgijuk. (időközi választás, vagy átállás miatt.) És elvesztették a mintavárosukat, Gyöngyöspatát is! A megyei közgyűlésekbe beülő emberek számával úgy általában elégedettek lehetnek – azonban mindebből azt a következtetés levonni, hogy 2018-ban megnyerik a választásokat egy kissé túlzott optimizmusnak tűnik.
 
A szocik, mint említettük 31 településen nyertek a polgármesteri versenyfutásban, viszont a megyei közgyűlésekben harmadik helyre szorultak. Végleg. Sebaj Tóbiás viszont így értékelt: „Az általunk kínált alternatíva Magyarországról szól. A választók minket bíztak meg azzal, hogy egy nemzeti elkötelezettségű baloldali néppártot építsünk. Magyarország és a baloldal akkor lesz sikeres, ha az MSZP az értékeihez visszanyúlva a népért fog tevékenykedni (…) Létezik baloldal, úgy hívják MSZP.”
 
Nem éppen egy sürgető megbízás ez, ha csak a szavazatok számát nézzük…
 
Kunhalmi Ágnes pedig boldogan kiáltotta a levegőbe, hogy „a 2010-es eredményeket megugrottuk, jobban szerepeltünk, az MSZP-sek nemcsak megőrizték a helyüket, de még javítani is tudtak rajta, és még két önkormányzatban is sikeresen szerepeltünk, és elhódítottuk a polgármesteri széket”.
 
Három pofon egy év alatt, megalázó alkudozás a többi baloldali reszelékkel, átálló tagszervezetek és emberek, eladósodás, a pártalkalmazottak kényszerű elbocsájtása… Soroljam még? Padlóra került az utódpárt. Elég legyen csak annyi még, hogy a magát legnagyobb baloldali pártnak valló szociknak nem volt főpolgármester-jelöltje sem. Bárhogy és bárki miatt is történt mindez – ez bizony tény! Erre kiáll az egyre zavarosabban beszélő Sebaj Tóbiás, no meg a Lendvai mintájára a nemzet anyósának készülő Kunhalmi és előad egy győzelmi jelentést.
 
A Gyufaferi is hozta a formáját! Habár előrebocsátotta, hogy „a reméltnél kisebb lépést tettünk előre”, de egy fiatal párttól azért nem is olyan rossz eredmény a negyedik hely. Majd visszautalt arra a mondatára, hogy az önkormányzati választáson „le fogják vágni a sárkány következő fejét”, de most úgy látja, hogy csak „a fülét vagy az orrát sikerült levágni, (…) maradt még elegendő, a hétszázát neki, a következő évekre.”
 
Bár a tánci most elmaradt, de elégedettek a saját erőből elért három polgármesteri hellyel. Kemény! A közös jelöltek esetében viszont tényleg 12 polgiról van szó! Húha! 

Mindenki összeszarta magát a Lendvay utcában.
 
A minden idők leggusztustalanabb pártszövetsége, a Soros pénzekből összeügyeskedett Együtt-PM, szintén elégedetten nyugtázza az „égbekiáltó” eredményeket. Az Együttnek 1 saját és 10 közös, a PM-nek nulla (!) saját és 6 más szervezettel közösen támogatott jelöltje futott be polginak. És mikor Karácsony Gergely majdnem örömtáncot járt a színpadon, Szigetvári ]]>pedig megszólalt]]>szavaik ismét csak a valóság ismeretének teljes hiányáról tanúskodtak. Másikviktor szerint ugyanis figyelmeztetés az alacsony részvétel, illetve „elnyomó hatalom ellen nehéz kampányolni”. És a csúcs pedig: „Tarlós István fideszes főpolgármester soha nem kapott ennyire kevés szavazatot, és ahhoz képest, hogy teljes szívvel csak a DK, az Együtt-PM, illetve a budapesti MSZP-szervezet támogatta Bokros Lajos ellenzéki jelöltet, a politikus nagyon tisztességes eredményt ért el.”
 
Tűzijáték, konfettieső!
 
És végül: egy üde színfolt. A most már kétszemélyes liberális párt vezetője, pontosabban a tagságának fele, maga Fodor Gabika nyilatkozta ezt: „Fontos, hogy van liberális alternatíva”
 
Inkább: Fontos, hogy van Fodorgabika…
 
]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Gazdaság (706) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2793) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7561) Autómánia (61) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Történelem (18) Belföld (11) Vetítő (30) Sport (729) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>