Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
5ea31aae9f5554f919810c5b7512691d.gif

Miért szavazzunk a szocialistákra?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hamarosan itt a választások ideje. Vannak biztos pártválasztók, akiket nem kell és nem is lehet meggyőzni, szilárd választói preferenciával rendelkeznek. S vannak, a bizonytalanok. Nekik szeretnénk segíteni, hiszen ők dönthetik el a választások végeredményét.

Miért szavazzunk a szocialistákra?

A rendszerváltás (?) óta eltelt két évtizedben már kiismerhettük őket. De rövid az emlékezet, így gyorsan felejtünk...
Egy olyan társaság, mely bizonyos érdekek mentén nagyon hatékonyan tud dolgozni. Az internacionalista szellemet, melyet valahol 1919 táján engedtek ki a palackból máig nem sikerült visszagyömöszölni. Mert szocialistaként vagy elhallgatják a múltat, vagy igenis büszkék a ’19-es vörösterrorra, a ’45 utáni elcsalt választásokra, vagy az ’56-os megtorlásokra.

- Szavazzunk a szocialistákra, ha szeretnénk, hogy az örök túlélők maradjanak hatalmon. Megcsinálták '94-ben, és Horn „Na és” Gyula négy éves regnálása megmutatta, lehet a bokros csomagra nyugat-barát pántlikát is kötni. Akik egy évtizeddel korábban még a peresztrojkát is kapitalista elhajlásnak gondolták, most euró-atlanti integrációról beszéltek és Washingtonhoz törleszkedtek. A magyar ember emlékezete rövid, s elhitte, hogy 2002-ben a mézesmadzagon valóban méz van. (Igazi, nem olyan kínai, gagyi, amit ma a hipermarketekben árulnak) Medgyesi a (vörös) csillagokat is lehozta nekünk az égből, megvette a nyugdíjasokat a 13. havi nyugdíjjal (évente egy-egy héttel növekedett az összeg, Bajnai meg elvette, de biztos ez is az Orbán bűne) és engedte magát megpuccsolni.


- Szavazzunk a szocialistákra, ha elhisszük, hogy Gyurcsány alatt a Pannon Puma nagyot ugrott, ha elhisszük, hogy az öszödi beszéd egy őszinte kitárulkozás volt és nem egy trágár beszéd. Kurva ország miniszterelnöke nem mondott le (majd megunják és hazamennek és valóban hazamentek!) de miután leamortizálta pártja népszerűségét, lemondott, hogy erőt gyűjtsön egy keveset.


 

- Szavazzunk a szocialistákra, ha elhisszük, hogy az új jelölt új programot ad és ha elhisszük, hogy az elmúlt nyolc év mélyrepülése is a Fidesz műve.


 

- Szavazzunk a szocialistákra, ha elfogadjuk, hogy nemzeti ünnepen ki lehet lőni az emberek szemét, ha elfogadjuk, hogy a sün az nem egy állat...


 

- Szavazzunk a szocialistákra, ha elhisszük, hogy nem csak megcsinálták, de meg is tudják csinálni. (Mit is? A még nagyobb zsebtömést?) Szavazzunk a szocialistákra, ha elhisszük, hogy Zuschlag a Holdról jött és semmi köze ehhez a párthoz.


 

Mindenesetre április 11-én én kerülöm a szegfű jelét. Az én X-emet nem kapják meg.


 

A szocialisták tönkretették az országot, de mégis sikerült annyi kopogtató cédulát összeszedni, hogy minden körzetben indulhatnak a választásokon. S ne feledjük, az országos listájuk negyedik helyén ott van egy Gyurcsány Ferenc nevű ember, aki oly sikeres az ország tönkretételében.


 

Nawesh

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Egészség (50) Mozi világ (440) Életmód (1) Történelem (18) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2788) Belföld (10) Kultúra (7) Mondom a magamét (7546) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Tv fotel (65) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>