Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
5072aebdd2eb3fc488b383f6bc853b55.jpg

Miért nyerte meg Orbán a diplomáciai találkozókat?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Merkel és Putyin látogatása tartotta izgalomban a hazai és a külföldi sajtót az elmúlt hetekben.

Mindenki kedvére beleláthatta ezekbe a diplomáciai eseményekbe vágyait és reményeit, de azt nehéz lenne elvitatni a magyar miniszterelnöktől, hogy a világ fontos emberei tartották fontosnak, hogy megbeszélést folytassanak vele Budapesten. És ezeket a találkozókat, akárhogy nézzük, sikeresen bonyolították le: professzionális szervezésben, a világ feszülten figyelő szeme előtt.

Az ellenzéki hangokat alapul véve a magyar kormánynak csúfos kudarcot kellett volna vallania, de minimum úton-útfélen magyarázkodnia kellene valamely skandalum miatt. Ilyen azonban nem történt, és a kormány saját értelmezése szerves része a közbeszédnek, az eredmények kommunikálása halad a maga rendje és módja szerint.

De hogyan is nyerhetne interpretációs csatát ilyen típusú diplomáciai események kommunikációs versenyében az ellenzék? A médiakép egyértelmű: az erős társadalmi támogatottságú, kormányzóképes miniszterelnök külföldi partnereivel tárgyal, kivételes geopolitikai folyamatok közepette, a magyar nemzeti érdek mentén. A megosztott ellenzék eközben leginkább láthatatlan, vezetőként egy hitelességét vesztett volt miniszterelnököt és egy kormányzati kompetenciával nem rendelkező, mérsékelt beszédet gyakorló szélsőséges pártvezetőt tud felmutatni.

A sajtó, az elemzők sokat értekeznek a kormányfő politikusi képességeiről, annak változásáról. Egy biztos, Orbán Viktor rég volt annyira elemében, mint idén februárban, a két nemzetközi sajtótájékoztatón. Lehet, hogy valakit, aki már 25 éve politizál a hazai élvonalban, nem köt le/hoz lázba/elégít ki a diskurzus, hogy akkor most a Megyeri híd kikerül-e a fizetős utak közül, vagy hogy melyik bolt lehet nyitva vasárnap, de láthatóan egyre aktívabban kíván megjelenni a nemzetközi porondon (ld. bevándorlásvita). Ez pedig az európai politika doyenjeként feladata is.

Deák Dániel - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2793) Heti lámpás (312) Politika (1582) Sport (729) Tereb (146) Életmód (1) Szépségápolás (15) Belföld (11) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Gazdaság (706) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Vetítő (30) Történelem (18) Mondom a magamét (7561)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>