Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
c9c669f88ac722341492043943a0b5ce.jpg

Maffia módszerekkel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mindannyian emlékszünk, amikor Orbán Viktor a választások előtt felvetette, hogy „maffia módszerekkel” lopják az EU-s pénzeket Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt. 

Erről Bödőcs Tibor is megemlékezett a szebb napokat látott Showder Klubban, miszerint Bajna Gordon fiktív válasza erre annyi lehetne, hogy ]]>nem maffia módszerekkel]]>

Nem is sejtettük, mennyire igazuk volt mindkettejüknek. Mert ahogy telik az idő, napról napra látnak napvilágot az MSZP-s kormányok piszkos ügyei és még a fenti paródia is új értelmet nyer. Mert bizony a demokrácia egyetlen hazai letéteményese, a Magyar Szocialista Párt nem riadt vissza maffiamódszerektől sem.

Jól példázzák ezt a Laborc-Portik ügy minap nyilvánosságra hozott ]]>részletei]]>. Tehát, hogy tisztán lássunk, Laborc Sándor akkori titkosszolgálati vezető és Portik Tamás címeres maffiózó ]]>közösen szervezkedett]]> az akkori ellenzék, a Fidesz ellen. Olyan ez, mint valami amerikai nyomasztó pszicho-thriller. Az a fajta, amit csak vasárnap este 11 óra után adnak. Hogy gyerekek semmiképp se láthassák. Csak hát ez a rémálom nem egy film volt, hanem a szocialista kormányzás nyolc éve. Itt éltünk benne minden nap, mi felnőttek, gyerekek, csecsemők, idősek. Már önmagában eredmény hogy valahogy túléltük.
 
Vicces látni, ahogyan az MSZP és az egész ellenzéki „kvázi” összefogás a demokrácia utolsó mentsváraként tünteti fel magát a feudális, antidemokratikus, „uram-bátyám” világot visszahozó, horthyfasiszta Fidesszel szemben. Közben annál, feudálisabb, antidemokratikusabb lépést nehéz elképzelni, mint ami Laborc és Portik között történt. Mintha Károly Róbert összefogott volna valamelyik kiskirállyal, hogy a többi kiskirály hatalmát megtörje. Hogy mondjuk Aba Amádé megtarthatja hatalmát, ha segít eltenni Csák Mátét láb alól. Hogy értsük: egy modern demokratikus államban elképzelhetetlen, hogy a regnáló hatalom, az állam rendjének letéteményese összálljon ennek a rendnek az aláásójával, hogy saját hatalmát megőrizze. És ők a demokrácia letéteményesei. Ez nem demokrácia, ez összeesküvés, bűnpártolás, megkockáztatom hazaárulás.

És ők akarnak visszajönni a hatalomba, hogy a jogállamot helyreállítsák Magyarországon. Ha számukra a törvénytelenség a jogállam, akkor még egy jó okunk van megakadályozni őket ebben. Mindez talán a régi kommunista múltból eredeztethető. Az „élcsapatnak” mindent szabad. A mozgalom az első, azért lopni, hazudni, ölni nemhogy szabad, hanem egyenesen kötelesség. Nem változtak sokat az idők, és erről a szocialisták tettek ismét tanúbizonyságot.

És mindenki, aki velük bármilyen közösséget vállal. Az Együtt 2014 („nem maffia módszerekkel”), a DK,  a PM, a Szolidaritás, a Milla. Ők ugyan az az élcsapat, akiknek a mozgalomért mindent szabad. Ha végignézem a „demokratikus ellenzék” sorait, akarva akaratlanul Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című verse jut eszembe. Mert a zsarnokság ott van a Portikban, a Laborcban, Bajnaiban, a Mesterházyban, a Gyurcsányban és a Juhász Péterben. És a Portik-Laborc féle jegyzőkönyvben különösen.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Kultúra (6) Heti lámpás (310) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Életmód (1) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Nézőpont (1) Gazdaság (702) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Mondom a magamét (7501) Flag gondolja (36) Egészség (50) Politika (1582) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>