Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
8169da561323ce97806d311c2c4aae1e.jpg

A The Times védi meg a liberálisok által lenácizott Orbán Viktort

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Melanie Phillips a tekintélyes konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásának véleményrovatában közölt öthasábos cikkében azt írta: Orbán Viktor miniszterelnököt már "nácinak" is bélyegezték a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspontja miatt, {...}

{...} ám éppen az ilyen megbélyegzésekkel lehet elérni, hogy Európában a fasizmus realitássá váljék.

Súlyos hibának nevezi a ]]>The Times]]> szemleírója az Európába érkező menekültek befogadását.

Melanie Phillips a tekintélyes konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásának véleményrovatában közölt öthasábos cikkében azt írta: Orbán Viktor miniszterelnököt már “nácinak” is bélyegezték a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspontja miatt, ám éppen az ilyen megbélyegzésekkel lehet elérni, hogy Európában a fasizmus realitássá váljék.

Ha ugyanis a “liberális uralkodó osztály” nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője ki fogja aknázni a jelenlegi folyamatok táplálta dühöt, csakúgy, mint Magyarországon “az ultranacionalista Jobbik”, Görögországban az Arany Hajnal, vagy Belgiumban a Vlaams Belang – olvasható a The Times kommentárjában.

A szemleíró szerint a válság mibenlétének megjelölése is hibás. Nem humanitárius menekültválságról, hanem politikai migránsválságról van szó, hatalmas, példátlan méretű népvándorlásról a fejlődő térségből a fejlett világ felé, amely elöntéssel fenyegeti Európát.

A szerző úgy véli: a migránsok többsége nem felel meg a menekültek jogállását meghatározó 1951-es konvenciónak sem, mivel zömük nem az életét féltve menekül.

Melanie Phillips ugyanakkor érthetőnek nevezi, hogy a migránsok ott akarják hagyni hazájukat, mivel tudják, hogy ott nincs jövőjük. Az arab és a szélesebb muszlim világ káosz, háború és terror közepette esik éppen darabjaira, a Nyugat által exportált nemzetállami modellt törzsi háborúskodás söpri el; egy haldokló kultúra fordult gyilkos módon saját maga ellen, miközben egyidejűleg a világot is meg akarja hódítani – fogalmaz csütörtöki cikkében a The Times szemleírója.

Ebben a helyzetben “látványos tévedés” az az álláspont, hogy Nagy-Britanniának és Európának “erkölcsi kötelezettsége” befogadni a konfliktustól érintett százezreket.

“Először is miért a mi felelősségünk ez, amikor az Öböl menti (arab) országok egyetlen menekült befogadását sem vállalták. (…) A jelenlegi migráció nem tekinthető-e elsődlegesen az arab és a muszlim világ felelősségének?” – teszi fel a kérdést a The Times szemleírója.

Hozzáteszi: néhány kelet-európai ország kivételével Európa keresztény országai nem törődnek az iszlám terror elől menekülő keresztényekkel, miközben megnyitják határaikat több százezer muszlim előtt.

MTI

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Történelem (17) Jobbegyenes (2764) Titkok és talányok (12) Gazdaság (699) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Életmód (1) Vetítő (30) Tereb (146) Belföld (10) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (535) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Heti lámpás (306) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Sport (729) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7429) Flag gondolja (36) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>