Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
7a97a9e9beb2038a92d585e5ba8a6960.jpg

Kun-Mediátor Marcsi titka

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kisbetűs rész nélkül sokkal egyszerűbb az élet - ezt kínálta ügyfeleinek.

Sokaknak teljességgel érthetetlen, hogy miért bízta egy fél kisváros a pénzét bizonyos Marcsira, aki mesebeli kamatot ígért és egy ideig fizetett is karcagi ügyfeleinek.

]]>Nos, a VS.hu riportját elolvasva az is megértheti a jelenséget]]>, aki életében nem tette ki a lábát Budapestről, vagy gyermekkora óta kizárólag gazdasági tanulmányokat folytatott és képzi magát ma is.

Egy kisvárosban ugyanis tényleg némiképp másként zajlanak a dolgok – ezt onnan tudom, hogy én is egy Karcag méretű településen cseperedtem, s bár akkoriban nagyjából nulla forint megtakarításom elhelyezéséről kellett gondoskodnom, a most pórul járt karcagiak lelkivilágát abszolút átérzem.

Ámde! Itt egy jellemző mondat, ami viszont már nem csak valamiféle vidéki izé, hanem össznépi érzület, miszerint: „Nem 28 oldalas, apró betűs dokumentumot kellett a befektetőknek aláírniuk, hanem egyetlen oldalt, ami a VS.hu-nak mesélő károsult szemében csak tovább növelte Marcsi bizniszének vonzerejét: ez a szerződés átlátható volt.”

Marcsi ezért lehetett nyerő. A Kun-Mediátor ügyvezetője zseniálisan ráérzett, hogy tömegeknek van elege az apró betűs részből, ami mindig ott lapul az egyébként bűbájos megállapodás végén, hogy aztán, ha baj van, rögtön kiderüljön: a kedves ügyfélnek még véletlenül sincs igaza.

Hogy közben ez az egyszerű, átlátható szerződés maga volt az ördögi apró betűs rész, miszerint „Marcsi mindent visz”, az attól lesz igazán fájdalmas tanulság, hogy a karcagiakat nem fogja megmenteni senki. Erről így nyilatkozik a cikk végén az ügyvéd: „… Marcsi egy kockás füzetben vezetett minden pénzmozgást. Márpedig emiatt ez az ügy a Quaestornál történteknél is rosszabb. Ott legalább látszik, hogy mire ment a pénz, lett legalább ETO Park. Itt viszont nem lett semmi.”

 

 

 

Dévényi István - ]]>www.valasz.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2778) Tereb (146) Kultúra (6) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Vetítő (30) Heti lámpás (310) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Gazdaság (702) Történelem (17) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7501)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>