Ma 2024 július 12. Izabella, Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.
9f0087605dc8dd7a29aa9bd7ae68955a.jpg

Folytassa, 168 óra!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha éjjel egykor az egész falu le volt zárva, az országos esemény, szenzáció, esetleg tragédia.

Hát már csak így van kitalálva ez a világ, az ünnepek valahogy mégiscsak ünnepek, ilyenkor az emberek egy kicsit lenyugszanak, megpihennek, vagy legalábbis lenyugodnának, megpihennének. Legalábbis. Vagy nem legalábbis. De lehet, hogy igen. Kikapcsolják, vagy legalábbis szeretnék kiszűrni a külvilágot, legyen néhány nap, néhány perc nyugalom. Otthon, családban, rokonoknál, bárhol, csak legyen vége a rohanásnak, a pörgésnek, a fölösleges lüktetésnek, mindennek.

Legyen végre egy kis nyugalom, mondom én. De hát nincs.

Nézem ezt a 168 óra nevű akármit, online, ott a cím, hogy "Valamiért le volt zárva Felcsút".

Nem sok ilyen zseniális címet termelt a magyar sajtó az utóbbi húsz évben. Elképzelem, hogy bemennék kezdő gyakornokként a Népszabadsághoz, hoztam a cikket, Valamiért le volt zárva Abádszalók. El sem jutna a napos szerkesztőig, már az olvasószerkesztő is ordibálna, megkímélve azt, hogy a túlterhelt tördelő ilyen című cikkel találkozzon. Jobb esetben, mondjuk a Magyar Nemzetnél félrehívna egy öreg róka, fiam, egy ilyen címmel, hogy Valamiért le volt zárva Püspökladány, ezzel  mit akarsz? Ez nem cím, ez nem cikk. Én pedig megszeppenve távoznék,  hogy igaza van az öregnek.

De hát nézem ezt a 168 óra nevű akármit, online, ott ilyen problémák nincsenek. A cikk megjelent, bár csak másnap ad ki az illetékes rendőrkapitányság tájékoztatást az ügyről. Milyen ügyről? - kérdezném, de nem kérdezem.

A portál egyik olvasója szerint hajnali 1 órakor az egész falu (mármint Felcsút) le volt zárva, a helyi lakosokat sem engedték be.

A helyiek között volt olyan, aki nem is tudott a falu lezárásáról. Volt, aki ismerőseiről hallott róla és azt mondta, ő is szeretne többet tudni. Egy férfi azt mondta, hajnali fél kettőkor ment haza Felcsútra, de akkor gond nélkül hazajutott. Ebben az időben tehát még vagy már nem volt lezárva a falu.

Ennyi. Zseniális. Ha éjjel egykor az egész falu le volt zárva, az országos esemény, szenzáció, esetleg tragédia. Jöttek a derék felcsútiak több százan, tán másfél ezren is a budapesti és fehérvári kaszinókból, mulatókból, plázákból, diszkókból, kártyabarlangokból tömegével, aztán nem engedik be őket saját házaikba, mert a falu (Felcsút) le van zárva.

De vannak olyanok, akik nem is tudtak arról, hogy a falu le van zárva. Aztán egy derék szemtanú bevallotta, hogy fél kettőkor ment haza, és gond nélkül hazajutott.

Hát már csak így van kitalálva ez a világ, az ünnepek valahogy mégiscsak ünnepek.

Azért mégsem aláznám porig ezt a szerencsétlen gyakornokot. Bár nem ismeri a mai magyar falu, a mai magyar falvak élettelen valóságát, hogy télidőben este 6 után egy lélek nincs az utcákon, bezárkózva, a tv fényei előtt élnek. És arról sem tudnának, ha maga Arnold Schwarzenegger, vagy Lamperth Mónika jelenne meg a főtéren negyed tízkor, nem tudnának róla, mert bezárkóztak. Sőt, még dicsérem is e derék gyakornokot, hogy a témában hiányos ismeretei dacára is képes volt leírni a lényeget, a Maigret, Columbo, Derrick felügyelők által is izgalmas és feltárandó lényeget, hogy ebben az időben (azaz éjjel egy és fél kettő között) tehát még vagy már nem volt lezárva a falu. Még vagy már nem.

Mert ennél nincs fontosabb. Ez itt a kérdés. Mi történt, vagy mi nem történt Felcsúton abban a fantasztikus órában. A gyakornok talán nem tudja, Mester Ákos persze a választások előtt annál inkább, hogy Felcsút az Felcsút, Abádszalók meg Abádszalók.

Hát már csak így van kitalálva ez a világ, az ünnepek valahogy mégiscsak ünnepek.

(szék) - gondola.hu

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Politika (1582) Mondom a magamét (7708) Történelem (18) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Tereb (146) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2823) Életmód (1) Kultúra (9) Sport (729) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>