Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
dd51a5e481bbcf9ce32d7d679aa7b971.jpg

Felásott halom

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Eddig naivul azt hittem, nincs gyorsabb karrier, mint ByAlexé, aki az ismeretlenségből néhány hónap alatt az Eurovizió döntőjéig vitte. Dehogyisnem.

Hogy végül Gyurcsány Ferenc felhívta-e Márkit, lapzártáig nem sikerült megtudnunk. 

Itt van például ez a derék ásotthalmi Márki József, aki szintén az ismeretlenségből 24, na jó, 48 óra alatt a közélet ismert alakja lett. Tud róla már Gyurcsány Ferenc, tud róla már Varjú László, tud róla már Vadai Ágnes, tud róla már Szabó Zoltán, tud róla már Bauer Tamás, tud róla már Debreczeni József, tud róla már Szűcs Erika, sőt Szabó Rebeka és Jávor Benedek, de tud róla már a Népszava, a Népszabadság, a HVG, a Süddeutsche Zeitung, a La Stampa, a Der Standard és persze Bolgár György és Paul Lendvai is. No meg Gréczy Zsolt. Szóval mindenki, aki számít.

De mit is tett ez a derék ásotthalmi Márki József?

Ismert, hogy még az ősszel lemondott a helyi polgármester és feloszlatta magát a képviselő-testület. Ezért új időközi választásra került sor. (Amit aztán hatalmas fölénnyel a függetlenként induló, de közismerten jobbikos és ismert múltú Toroczkai László nyert meg, de ne szaladjunk a dolgok elébe.)

Hát nem is szaladunk, mert a csuda dolgok még a választás előtt történtek. Tán még híre-hamva se volt az időközi választásnak, amikor az ásotthalmi MSZP-szervezet úgy döntött, hogy tömegesen (mind a 9 tag) átlép, mit átlép, özönlik a Demokratikus Koalícióba. Hogy mi motiválhatta e nagy horderejű döntést, csak találgatni lehet. Személyes meggyőződések, karakterjegyek? Mesterházy kreativitása, Bajnai impulzív karizmája, netán Gyurcsány szerény, félszegen visszavonuló békés attitűdje? Mondom, csak találgatni lehet, de segítségünkre siethetne 400 politológus hallgató, akik tudományos szakszerűséggel, kutatásokkal, tényfeltáró elemzésekkel egy összefoglaló akadémiai anyagban tárhatnák fel a valós okokat. Persze nemcsak a személyiségjegyek, hanem bizonyos események is befolyásolhatnak egy-egy döntést. Ezt a szakma jól tudja, ezért az újabb vizsgálatot másik 400 politológus hallgató (vannak dögivel, hála a bolognai rendszernek, többen, mint a gyerekorvosok) végezhetné el. Mekkora szerepe volt Gyurcsány sikeres éhségsztrájkjának, vagy a parlamenti éjszakázásnak, leoltott lámpák között, vagy az október 23-i Műegyetem rakparti emelkedett és méltóságteljes közös ellenzéki ünneplésnek, netán Vadai monoklijának? Nagy kérdések, ezekre is vonatkozik a tudományos igényű tényfeltárás.

Szóval ott tartunk, hogy a nemrég testületileg átlépett DK-sok, akik nagyon elégedetlenek voltak a polgármester munkájával, úgy döntöttek, hogy a változásra szavaznak és Toroczkainak gyűjtötték az ajánlószelvényeket.

A hányatott sorsú Demokratikus Koalíciónak már csak ez hiányzott, nem volt elég Baja és Fót, most itt van Ásotthalom, igaz, videó nélkül. A vezetés meg is szólalt és a leghatározottabban cáfolta, hogy Toroczkait támogatnák, hiszen nácikkal, fasisztákkal, fajgyűlölőkkel és antiszemitákkal nem vállalnak közösséget.

„Ha ez mégis megtörtént, az illetők olyan élesen helyezkedtek szembe a DK alapelveivel, krédójával (jé, olyan is van nekik? a szerk) és politikájával, hogy egy percig sem lehet tovább helyük a pártban” – mondta ellentmondást nem tűrően Varjú László.

Szabó Zoltán még határozottabban fogalmazott: „Ha ez mégis megtörtént, az illetők olyan élesen helyezkedtek szembe a DK alapelveivel, krédójával és politikájával, hogy egy percig sem lehet tovább helyük a pártban”.

Vadai Ágnes pedig úgy vélekedett, „Ha ez mégis megtörtént, az illetők olyan élesen helyezkedtek szembe a DK alapelveivel, krédójával  és politikájával, hogy egy percig sem lehet tovább helyük a pártban”.

Még ugye a választás előtt vagyunk. És megszólalt Márki József is.

A halhatatlansághoz elég volt három mondat. Ezt a még maradék 400 politológus hallgató elemezhetné. „Itt helyben mindenki csak ásotthalmi. Van, aki változást akar, van, aki nem. Toroczkai pedig változást hoz”. Akkor is Toroczkaira szavaz, ha maga Gyurcsány Ferenc hívja fel.

No tessék, mindhárom mondat életveszélyes, maga a puskaporos hordó, a gyutacs. Ha itt mindenki ásotthalmi, akkor Nagyatádon nagyatádi, Pomázon meg pomázi. És akkor Írország az íreké, Lettország meg a letteké. Hűha, szólni kéne a Gurmai Zitának, mondja már meg Barrosónak, Tavaresnek, ez az ásotthalmi izé, ez nem kompatibilis, szembe megy az európai értékekkel.

Az meg, hogy Toroczkai változást hoz, a suttogó propaganda eredménye, amellyel megtévesztették a DK alapelveivel, crédójával és politikájával felvértezett dolgozókat.

Hogy végül Gyurcsány Ferenc felhívta-e Márkit, lapzártáig nem sikerült megtudnunk. Mint ahogy pechünkre a Berliner Morgenpost, a Guardian és a Neue Züricher Ásotthalomra küldött tudósítói sem tudták sem megerősíteni, sem cáfolni a hívást.

Ja, még azt  is mondta ez a derék Márki József, hogy azért nem akar kormánypárti polgármestert, mert a Fidesz vette el a szolgálati nyugdíját.

Figyelj, Zita, ezt is mondd el, legalább a Tavaresnek.

(szék) - gondola.hu
 
Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

]]>www.flagmagazin.hu]]> - Egy Jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2778) Életmód (1) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Kultúra (6) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Belföld (10) Történelem (17) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Autómánia (61) Sport (729) Tereb (146) Heti lámpás (310) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>