Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
fcb7e42d2a8406887ce6e7d2f7d0a164.jpg

Érdekszövetség

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A rendszerváltás óta nem volt akkora politikai, titkosszolgálati botrány, mint amelyik napjainkban körvonalazódik.

A nyilvánosságra került]]> információk ]]>alapján már most kijelenthető, hogy a hazai szervezett bűnözés és a Gyurcsány-kormány szövetséget kötött. Az egyik félnek a hatalom megtartása érdekében szüksége volt az akkori ellenzéket lejárató információkra, a másiknak több rendőri vezető volt az útjában, de vélhetően tartott a kormányváltástól is.

Tény, 2008-ban Laborc Sándor, a Gyurcsány-kormány polgári kémelhárításának a főigazgatója és ]]>Portik Tamás]]>, a hazai alvilág egyik feltételezett irányítója személyes tárgyalásokba kezdett. Legalább kétszer találkoztak, először egy pesti, majd egy budai étteremben. Az egyeztetések végül alkuhoz vezettek. Az olajbűnözésből milliárdokat bezsebelő, így a hazai éjszakai életben meghatározó szerephez jutó egykori Energol-vezér azt vállalta, hogy információkat gyűjt a Fidesz politikusairól. Cserébe néhány – szerinte korrupt – rendőr elmozdítását kérte.

A szóbeli megállapodás tehát létrejött. Az alvilág a szocialisták mellé állt. Az akció azonban a jelek szerint kudarcot vallott. 2010-ben a Fidesz kétharmados győzelmet aratott az országgyűlési választásokon, Portik Tamás pedig rács mögé került. A szocialista kormányok alatt zavartalanul üzletelő férfit tavaly augusztusban a terrorelhárítók vették őrizetbe abban a házban, amely korábban Gyárfás Tamásé volt. Portikot jelenleg több, az 1990-es években elkövetett leszámolással, gyilkossággal összefüggésben felbujtással gyanúsítják.

A történtek résztvevői természetesen tagadnak és perrel fenyegetnek. A ]]>Portik–Laborc-találkozókról]]> azonban hangfelvételek készültek, amelyek a polgári titkosszolgálatok birtokában vannak. Ezek nyilvánosságra hozása pedig a magyar demokrácia elemi érdeke. Minden állampolgárnak joga van ugyanis megtudni, hogy a korábbi végrehajtó hatalom milyen eszközökkel próbálta befolyásolni a hazai politikai közéletet, a választások eredményét.
Ebben az ügyben nincs helye mismásolásnak. Ebben az ügyben nincs hova hátrálni. A történtek minden mozzanatát fel kell deríteni, résztvevőit pedig – amennyiben van rá büntetőjogi lehetőség – felelősségre kell vonni.

Nagy kérdés persze, hogy sikerül-e eljutni Gyurcsány Ferencig. Ő akkor nemcsak miniszterelnök – ]]>Szilvásy György titkosszolgálati miniszter]]> és Laborc Sándor felettese –, hanem az MSZP elnöke is volt. A Demokratikus Koalíció vezetője most természetesen azt állítja, nem tudott semmiről.

Csak hát ki hiszi ezt el neki? Gyurcsány Ferenc szavának a súlya ma már nem igazán mérhető. Hatalmas átéléssel elmondott ő már mindent és annak az ellenkezőjét is.

A szóban forgó ügy azonban rendkívül komoly és ijesztő is egyben.

Gondoljunk csak bele! Az Egyesült Államokban szimpla nőügyek miatt kellett lemondania a CIA vezérének. Az egész világot bejárta David Petraeus és szeretőinek esete. Képzeljük el, mekkora botrány lett volna abból, ha az amerikai titkosszolgálati vezető Barack Obama ellenlábasának, Mitt Romneynak a politikustársairól gyűjtetett volna terhelő információkat meghatározó alvilági figurákkal.

Ébresztő, Magyarország!

Figyelem, Európai Unió!

Villányi Károly- mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7548) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Egészség (50) Flag gondolja (36) Belföld (10) Jobbegyenes (2789) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Tereb (146) Gazdaság (705) Heti lámpás (312) Politika (1582) Történelem (18) Kultúra (7) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>