Ma 2024 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
fbbe2ea8dc6fcd88ca5c786c57c875f1.jpg

Empátia

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az pontosan nem derül ki a Demokratikus Koalíció közleményéből - elvégre egy volt újságíró fogalmazta -, hogy pontosan ki is akart lövetni.

Azt már bölcs atyánktól tudjuk, hogy a kommunisták különös anyagból vannak gyúrva. De néhányan, akik azóta már liberálisok, sőt demokraták is, még különösebb dolgokra képesek.

Ki ne emlékezne még Eörsi Mátyásra, a nagyívű szabad és demokrata politikusra? Váteszként, fantasztikus empátiaérzékkel jelentette ki anno, hogy Horváth Balázs belügyminiszter a taxisblokád idején azt fontolgatta, hogy a tömegbe lövet. Lett is belőle kalamajka, aztán perek, elsőfokon felmentették, másodfokon megdorgálták, a harmadikra már nem is emlékszem, régen volt, mindegy.

Most meg itt van Gréczy Zsolt, a nagyívű demokrata, aki váteszként, fantasztikus empátiaérzékkel jelentette ki a minap, hogy a Fidesz képviselője a tömegbe akart lövetni a tv-székház ostromakor.

Az pontosan nem derül ki a Demokratikus Koalíció közleményéből - elvégre egy volt újságíró fogalmazta -, hogy pontosan ki is akart lövetni. Nyitray András, az akkori parlamenti bizottság fideszes tagja, netán Hoppál Péter, a mostani szóvívő. Esetleg mindkettő. Mindegy, no. De az sem kizárt, hogy a jelenlegi miniszterelnök. Sőt. Ő ugyanis az egymás után kétszer elvesztett választás utáni „megroppantságában a demokratikus rendet, ezáltal emberéleteket tett kockára.” 

Hát ettől a mondattól meg milliók roppanhatnának össze, vagy legalábbis illene összerogyniuk. Hogy a kétségbeeséstől vagy a röhögéstől, teljesen mindegy. Eddig úgy tudtuk, hogy az öszödi beszéd kiszivárogtatása okozta az utcai megmozdulásokat. De most Gréczy történész professzor új megvilágításba helyezte az akkori eseményeket.

És ha ennyire empatikus formában van, nézze már meg, hol bujkál az a nyamvadt szakdolgozat.

(szék) - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Történelem (18) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Sport (729) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Életmód (1) Belföld (11) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Heti lámpás (319) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gazdaság (711) Jobbegyenes (2811) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Kultúra (9) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7649)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>