Ma 2021 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
d4d143a00a8e1527a2fbfb33ce862982.jpg

Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A magyar uránipar rekultivációja című konferenciára gyártott meghívók nem csupán a suta cím miatt váltak érdekessé. A rendezvényen nyilván az urán­bánya rekultivációjáról fognak beszélgetni, és nem az urániparéról, de nem ez a legnagyobb hiba, hanem hogy a júniusi rendezvény meghívóján Szili Katalint már mint Pécs polgármesterét említik.

A címben idézett mondat – „Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet” – Bacsó Péter A tanú című filmjében hangzik el, amelyben a koncepciós per koronatanújának – a párt által megírt – vallomása helyett véletlenül az ítéletet adják oda. Pedig a per még el sem kezdődött. Mindezzel persze nem azt akarjuk sugallni, hogy itt valamiféle előre lejátszott meccs van készülőben, és netán valami gyurcsányi umbuldával próbálják a pécsiek nyakára ültetni Bajnai helytartóját. Hanem azt, hogy egy, az adófizetők pénzéből jól kistafírozott állami cégnél azért odafigyelhetnének arra, mire szórják a forintjainkat. A szemlőhegyi bolondon túlléptünk ugyan, de a hozzáállás még a régi: ha Szili nyer, mondhatják, hogy ők mindig is bíztak a szocialista jelölt sikerében. Ha nem: nyomdahiba.

A Mecsekérc mentegetőzik

– Három héttel ezelőtt láttam utoljára a meghívó tervezetét, azon Szili Katalin még mint az Országgyűlés elnöke szerepelt meghívottként. Azóta szabadságon voltam, a végleges változatot nem láttam – mentegetőzött Hideg József, a Mecsekérc Zrt. szóvivője. – A rendezvényt egyébként a Mecsek-Öko Zrt.-vel közösen rendezzük, és megállapodásunk szerint az ő feladatuk volt a meghívók elkészítése. Ha Szili Katalin polgármesterként szerepel a meghívón, akkor ez szarvashiba.

Berta Zsolt, a Mecsek-Öko Zrt. vezérigazgatója lapzártánkig nem volt elérhető. A cég egyik munkatárásától ugyanakkor megtudtuk, hogy a meghívóban azt kívánták jelezni: a rendezvényre várják Pécs mindenkori polgármesterét. Mivel Tasnádi Péter elhunyt, nevét nem írhatták a meghívóra, ezért született ez a sze­rencsétlen megoldás. Szili Katalint, függetlenül titulusától, mindenképpen meghívják a rendezvényre. Ugyancsak érdekes momentum, hogy az állami cég által szervezett konferencia meghívóján több magánvállalkozás is szerepel. – Ezek a vállalkozások közbeszerzési eljárás keretében nyertek el a konferencia témájához kapcsolódó munkákat, ezért szerepelnek a témával foglalkozó konferencia meghívóján – mondta Hideg József.

helyithema.hu

Hozzászólások

remete
2016-01-28 13:27
Apáti uram is csak rabja megszokásoknak. 1050-ben hoghyan építettekkőből, ha csak paticsfalú házakat voltak képesek építeni?? A véleményemet lásd a blgon.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2115) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Tereb (138) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1458) Életmód (1) Politika (1578) Autómánia (61) Gazdaság (662) Egészség (50) Kultúra (6) Belföld (6) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5584) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Flag gondolja (33) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>