Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
f8e66311bf45ee552f3db7672e930fb3.jpg

Büntethető a holokauszt tagadás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sólyom László, a köztársaság elnöke aláírta a holokauszttagadásról szóló törvényt. Vagyis ezentúl, ha valaki kétségbe vonja a holokauszt tényét, esetleg arról ír, beszél, hangosan gondolkodik, hogy „nem is volt olyan nagy”, ahogy a hivatalos történetírás beállítja (értsd: Nem 6 millió zsidó halt meg a koncentrációs táborokban, hanem kevesebb) azt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. 

Olyan életszerűnek tűnik:

Ülnek majd a cellában a rabok.
- Téged miért ítéltek el? – kérdi az egyikük.
-  Megerőszakoltam egy nőt, majd elvágtam a torkát.
- Én meg megélhetési bűnöző vagyok, de lebuktam, hogy játékgépre kellett a pénz. – így a második.
- Én elloptam a BKV-n keresztül az állam pénzét – mondja csendesen a harmadik.
-  Hát te, szemüveges? – kérdezik az újat.
-  Tagadtam a holokausztot...
 
Volt-e holokauszt?
 
Nem tisztem ezt eldönteni. Mivel nem a Kiválasztott Nép tagja vagyok, így a háború alatt sem hurcolták el egy családtagomat sem. Nem tudhatom... De láttam számtalan fotót, olvastam cikkeket, így biztos, hogy a náci Németország szisztematikusan irtotta a zsidóságot (is).
 
 
Mekkora volt a holokauszt borzalma? Nem tudom...
 
Mekkora lehetett volna, ha mondjuk Hitler győz? Akkor a Harmadik Birodalom ünnepe lenne az első koncentrációs tábor megnyitása?
 
Akkor mi a probléma?
 
Kettő probléma van:
A nyugati demokráciák vívmánya a szólásszabadság. Vagyis állíthatok valamit, elmondhatom és ha van valaki, aki meghallgatja, akkor még elégedett is lehetek. A lassan-lassan tovatűnő (vagy átalakuló) liberálisok egyik alapvetése szerint:
 
Lehet, hogy nem értek veled egyet, de képes lennék meghalni azért, hogy elmondhasd a véleményed.
 
Ez szép és már-már elhisszük, ha nem állna e nemzetközi (majdnem internacionalistát mondtam) liberális elv mellett a honi gyakorlat:
 
Mi jobban gyűlölünk benneteket, mint amennyire ti gyűlöltök bennünket.
 
No, ennyit a szabad véleménynyilvánításról.
 
A másik probléma a kizárólagosság. A koncentrációs táborokban nagyon sok cigány, meleg, fogyatékos és keresztény is meghalt.
 
S nem csak holokauszt volt. A találékony emberiségben mindig éltek olyan véglények, akik tökélyre fejlesztették a népirtást. Beszélhetnénk a Holodomorról, a kínai nagy Ugrás borzalmáról, Pol Pot és a Vörös Khmerek tombolásáról, vagy a ruandai, a koszovói, a boszniai népirtásokról.
 
 
 
Ám ha már Magyarországon törvényt hozunk a holokauszt tagadásról, tisztelt köztársasági elnök úr javasolnánk, hogy törékeny demokráciánk védelmében hozzák meg az alábbi törvényeket. Büntessék, ha valaki
 
-  tagadja az ’56-os szabadságharcot követő megtorlást;
-  tagadja a ’19-es vörösterrort;
-  ha valaki kétségbe vonná, hogy az aradi tizenháromakat kivégezték;
-  a Rákóczi szabadságharc utáni igazságtalan megtorlásokat;
-  a törökök tombolását;
-  a tatárjárást.
 
 
Forrás:
 
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Gazdaság (705) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Politika (1582) Életmód (1) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Autómánia (61) Kultúra (7) Jobbegyenes (2788) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>