Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
b85178fa9795ed6a49c80099981529bb.jpg

Beszéljük meg!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt írja Sebes György a tegnapi Népszavában, hogy fájdalom, Bolgár György nem ír többé a lapba, egyrészt a szerkesztőség tartozik neki egy csomó pénzzel, másrészt – szoros összefüggésben az előzővel – megelégelte az ingyenmunkát.

Ezzel semmi gond – ezt már én mondom –, hiszen Szász István, Dési János, Várkonyi Tibor bátyánk továbbra is publikál, nem maradunk hát szellemi muníció, veres nagyágyúk nélkül.

Az persze elgondolkodtató, hogy a proletár nemzetköziség íratlan parancsa, hogy ne hagyd benne a kakában a barátaidat, a nagynevű távozóra is érvényes-e – de ezt a meccset nekik kell lejátszaniuk, mi szaporán pislogunk a sarokból, ebbe most nem szólnánk bele.

Sebes György tegnapi eszmefuttatásának a lényege, hogy a baloldali sajtó nagy bajban van, de ők, mármint a Népszava megmaradnak, még ha a hatalom packázik is velük. Mert figyeljék csak a panaszos szót: „…állami hirdetéshez a tavaly tavaszi választás óta egyáltalán nem jutottunk.” És nem szakad le a plafon, nem indul meg alattunk a morajló föld, lángnyelvek nem csapnak elő, és nem potyognak cigány gyerekek az égből, kezükben örökös Népszava-előfizetéssel.

Beszéljük meg! Ha Sebes tényleg hisz abban, hogy nekik három fillér is jár az államtól, alaposan téved. Általában véve alanyi jogon senkinek nem jár semmi, mondatja velünk demokratikus és polgári lelkületünk. Persze ha mutyiban szocializálódik az ember, akkor merőben más a helyzet. Maradjunk abban, hogy a szerencsés kivételezetteken túli régiókban vagy finanszírozza valaki a veszteségeket, vagy a szerkesztőség ügyesen kigazdálkodja. A Népszava útja semmiben nem különbözik más sajtóvállalkozásokétól: szerezzenek tőkeerős befektetőt, vagy duplázzák meg a példányszámukat, rögtön más lesz a helyzet. Meg akkor talán az állam is felfigyel rájuk, kapnak elismerő oklevelet, hátba veregetést, plecsnit, kiváló brigád felirattal.

Persze ha a Népszava szerkesztői magukat különleges embernek, tévedhetetlen szellemi gigásznak képzelik, valamint még mindig hisznek a baloldali szellemi fölény című dajkamesében, akkor az előző mondatom érvénytelen. Akkor tényleg „jár” nekik az állami támogatás. Szerintük…

Én mégis azt hiszem, Sebes kolléga, egyszer volt Budán kutyavásár… Jó sokáig tartott az a vásár, vagy húsz esztendeig. S bár nyilvánvalóan sok ostobaság, balfácánság, károkozás zajlik a közigazgatásban, de hogy a Népszava nem kap egy fillért sem „alanyi jogon”, azt őszintén remélem.

Szentesi Zöldi László, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Mozi világ (440) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Gazdaság (702) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Tereb (146) Heti lámpás (310) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Sport (729) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Jobbegyenes (2778) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>