Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
35001d2fed7ee93d1289155e881004dc.jpg

„A jobboldal képes az ország talpra állítására”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A jobboldal képes arra, hogy a kormányváltás után a saját lábára állítsa Magyarországot a külföldi hitelekből és segélyekből való vegetálás helyett – ezt Orbán Viktor Fidesz-elnök mondta Sólyom László köztársasági elnöknek a kedd délelőtti találkozójukon.

Kormányváltás után a legteljesebb körű elszámoltatásra kerül majd sor.

Ez gyakorlatilag a jobboldal programja – fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője, aki Orbán Viktornak az államfő előtt elmondott álláspontját ismertette újságíróknak. Mint fogalmazott, Orbán szerint Magyarország helyzete ma rendkívül súlyos, és a magyar gazdaság gyakorlatilag a csőd állapotában van, hiszen folyamatosan növekszik a munkanélküliség, egyre több a vállalati csőd és nő az államadósság.



A Fidesz elnöke úgy látja, hogy a magyar gazdaság jelenleg külföldi segélyek és hitelek lélegeztetőgépén vegetál, amiért teljesen egyértelműen az elmúlt hét év MSZP-SZDSZ kormányai a felelősek. Szijjártó Péter közölte azt is: Orbán arról is tájékoztatta Sólyom Lászlót, hogy a Fidesz készen áll a kormányzásra, és képesnek látja a jobboldalt arra, hogy megvédje a munkahelyeket, helyreállítsa a közbiztonságot és megfékezze az államadósság növekedését, majd visszafordítsa az eladósodás folyamatát.

Szijjártó közölte, a Fidesz elnöke arról is biztosította a köztársasági elnököt, hogy a kormányváltás után a jogállamiság keretei között a lehető legkörültekintőbb, és legteljesebb körű elszámoltatásra és politikai felelősségre vonásra kerül majd sor.

Fidesz: alkalmatlan a nemzetbiztonsági feladatok ellátására a kormány

A kormányzat eddig teljesen alkalmatlannak bizonyult arra, hogy nemzetbiztonsági feladatainak megfeleljen – mondta Szijjártó. A kabinetvezető közölte: a kormány azzal, hogy politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat, átlépte azt a „határfolyót”, ami demokratikus rendszerekben az „abszolút végső határnak” számít. Mint mondta, minden botrány, minden alkalmatlanság erre vezethető vissza.

MTI, mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2788) Nagyvilág (1310) Sport (729) Életmód (1) Gazdaság (705) Politika (1582) Kultúra (7) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tereb (146) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Belföld (10) Vetítő (30) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>