Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
d5a8db4b9b4390d466c484bcc2585275.jpg

A hallgatás ára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nincs takargatnivalóm. Tiszta a lelkiismeretem. Nincs mitől félnem – nem más állítja mindezt, mint Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese, {...}

{...} akit eltitkolt százmilliói miatt bűncselekményekkel gyanúsított meg az ügyészség.

Sorra véve a három állítást, az elsőről sokat nem is érdemes mondani, hiszen szimpla hazugság. Simon ugyanis éveken keresztül titkolta több száz millió forintos vagyonát, és a folyamatban lévő nyomozás során eddig nem árulta el a pénz forrását, van takargatnivalója.
Az, hogy tiszta a lelkiismerete, a fentiek miatt is hajmeresztő állítás.

És akkor itt van a harmadik, vagyis hogy nincs mitől félnie. Nagy baj lenne, ha így lenne. Tény, az MSZP volt elnökhelyettese a terhére rótt cselekmények miatt akár nyolcévi szabadságvesztést is kaphat, amelyet, miután kifizette az adóhátralékot és a bírságokat, korlátlan mértékben enyhíthet majd a bíróság. Simon Gábornak a jelek szerint csak azzal kell számolnia, hogy magán- és közokirat-hamisítás miatt felelhet, azonban az ítélkezési gyakorlat alapján a bíróságok ezekben az esetekben ritkán szoktak letöltendő büntetésekről rendelkezni.  

A hazai jogszabályi környezet miatt azonban övé lehet az a százmilliós vagyon, amely a bécsi bankszámláján megmaradt. Ez bizony nincs minden országban így. Jobb helyeken, ha valaki nem tudja megfelelően igazolni vagyonának eredetét, a kétes összegek a közpénzt gyarapítják.
Simon Gábor a Központi Nyomozó Főügyészség eljárása során sajátjaként nyilatkozott a bécsi számlákról, azonban az azon parkoltatott összegekről csak annyit árult el, hogy a pénz vagyonkezelés céljából került hozzá, ám annak tulajdonosát nem nevezte meg.

A vizsgálat során a hatóság megtalálta a MagNet Bankban azt a hamis Bissau-guineai útlevéllel nyitott számlát is, amelyet Simon Gábor azóta egy rendőrautóban különös körülmények között elhunyt bizalmasa, Welsz Tamás szerezhetett a politikusnak. A volt MSZP-s honatya fényképével Gabriel Derdak névre kiállított úti okmány segítségével hetvenötmillió forintot helyeztek el a pénzintézetben. Simon Gábor erről azt mondta, hogy a pénzt nem ő tette a bankba, az útlevél felhasználója pedig visszaélt adataival, amikor számlát nyitott a dokumentummal.

Az átláthatóság kedvéért foglaljuk össze még egyszer: adott egy kvalitásait tekintve középszerű politikus, az MSZP második embere, akiről kiderült, hogy Bécsben, Svájcban és itthon is rendelkezett eltitkolt bankszámlákkal. Az ezeken szereplő összegeket nem tüntette fel képviselői vagyonnyilatkozataiban és adóbevallásaiban. A botrány kirobbanásáig luxuskörülmények között élt Buda egyik frekventált övezetében, néhány méterre Portik Tamástól. Miután a hatóság büntetőeljárást indított, szinte minden vagyonától megszabadult, ingatlanjait felesége nevére íratta.

A pénzek eredetéről a mai napig nem nyilatkozott, állítása szerint sincs lelkiismeret-furdalása, takargatnivalója, és még csak nem is fél.  
Elevenítsük fel Lendvai Ildikónak, az MSZP volt elnökének örökbecsű kijelentését, amely szerint nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ez alapján a szocialisták berkein belül mindenki maga állapíthatja meg, ki és milyen módon fogadta meg a párt egykori nagyasszonyának intelmeit. Annyi azonban bizonyos: a tisztázatlan eredetű vagyon miatt a hallgatás árát az MSZP, illetve az egész baloldal fizeti meg. A közvélemény ugyanis joggal élhet a gyanúperrel, hogy Simon Gábor pártpénzeket rejtegetett.
Emlékezzünk Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő szavaira: sok helyről vándorolt az MSZP-hez pénz, ám hogy honnan, azt jobb, ha nem tudjuk.
Úgy tűnik, nem is fogjuk megtudni.

Swendt Pál - ]]>www.napigazdasag.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Történelem (18) Sport (729) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Életmód (1) Gazdaság (713) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2823) Mondom a magamét (7708) Mozi világ (440) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>