Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
9dde5166e49e0458c584e4c1eb05561f.jpg

10 millió alatt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Központi Statisztikai Hivatal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének kalkulálása alapján 2010 szeptemberének végén történelmi esemény fogja sokkolni a már amúgy is tropaságig roncsolt csonka hunhoni magyar idegeket.

A vadkapitalizmus kilátástalansága és a liberális individualista önzőség odáig juttatta e valaha váteszi feladatokra vállalkozó nemzetet, hogy nem fog tudni felmutatni 10 millió határon belül éldegélő állampolgárt. Miközben külhoni testvéreinket a herderi jóslat beteljesülése veszélyezteti a román és szláv néptengerben, addig a nemzetveszelytők által kijelölt modernkori Magyarország a héber országfelvásárlás és a cigányság lumpen rétegének sokasodása miatt aggódik, ámde fogyatkozása és liberális korszellembe való illeszkedése miatt tehetetlen a sompolygó siserehad képében jelentkező veszélyekkel szemben, ráadásul a nemzet színe java inkább külföldre vándorol a jobb munkalehetőség és  a hazai érvényesülés lehetetlensége miatt. Így talán lesz esélyük egyszer családot is alapítaniuk ezen honfitársainknak...

Nagyon borús tekintettel szemlélem a nem is oly távoli jövőt, s ki merem jelenteni teljes bizonyossággal, hogy amennyiben nem történik gyökeres változás életfilozófiai és gazdasági kérdésekben, akkor még száz év, és Magyarországot már csak a bukott, valaha létezett államok historikus panoptikumában csodálhatja meg a múlt iránt érdeklődő embertömeg. 2011-ben népszámlálást tervez a regnáló hatalom, akkor már a prognosztizált adatok szerint csak 9,7 milliónyi magyar fog éldegélni e csodás szépségű földterületen, tehát szűk egy év alatt 300 ezer fős mínusszal kell számolnunk, amire a "döbbenetes" és "sokkoló" szavak enyhe kifejezések lennének. De mi vezetett e szörnyű létállapotig? Mi miatt tart ott a szkíta-hun-magyar, valaha világbirodalmat vezető embercsoport, hogy az eltűnés és a totális felszámolódás fenyegeti? Mik az okok, kik a felelősök?

Te melyiket választanád?

Adott egy büszkeségre rengeteg okot adó, ámde nem épp szerencsés alaphelyzet. A magyar egy rendkívül egyedi közösség, mind genetikailag, mind nyelvét tekintve elkülönül az olyan nagy európai nemzetcsoportoktól, mint amilyen a szláv (szlovák, szerb, horvát, orosz...), a latin (olasz, spanyol, portugál...), avagy a germán (német, svéd, norvég...) néptenger. Természetes szövetségeseink épp ezért nem nagyon akadnak az öreg kontinensen, azonban ennek ellenére képesek voltunk évszázadokon keresztül fennmaradni, tehát az a hipotézis, hogy "egyediségünk a vesztünk" nem lehet a fő ok a fogyásra és a demográfiai válságra. Itt egészen másról van szó kéremszépen, ez nemcsak a magyarság, hanem az egész európai fehér kultúrkör válsága, azé a civilizációé, mely - Kínát, a dicsőséges múlt és a talán még fényesebb jövő államát leszámítva - mindig is az emberiség zászlóshajójának számított az ókortól a "felvilágosodás" őrületéig. Nemcsak a magyar fogy ugyanis, hanem egész Európa öregedő társadalommá válik.

Mi hát az oka annak, hogy Európa-szerte nem akarnak gyermeket (avagy csak egyet) az amúgy jólszituált, intelligens fehér házaspárok? Egyáltalán miért csökken már a házasságok száma is, miközben szaporodnak a párhónapos "élettársi viszonyok", illetve a különböző szélsőséges devianciák, mint amilyen a buziházasság is? Magyarországon három, vagy annál több utódot mindössze a párok 14%-a (!) szeretne egy felmérés szerint, ám nyilván ők is mérlegelik pénzügyi lehetőségeiket. A fiatal válaszadók több, mint fele egy gyermeket sem akar, ez a vélekedés Nyugat-Európában is eléggé sokkoló: Németországban a párok 32%-a, Finnországban a 22%-a, míg Hollandiában az 5%-a nem szeretne egyáltalán utódot, a döntő többség pedig az egygyermekes modell mellett teszi le a voksot. Az anyagiak és a szélsőséges, kisembermételyező vadkapitalizmus tehát csak Közép-Kelet-Európában ludas (és ott is csak részben) a kialakult skandalumközeli helyzetért. A leglényegesebb ok a fals, szélsőséges, materializmust és hedonizmust piedesztálra emelő, individuális élvezeteket mindennél többre tartó romlottlelkű ideológia, melyet liberalizmusnak nevezünk.

Úgy gondolod, hogy a trendi mobil, a luxusparfüm és a plázaruci tesz tüncivé? Életed értelme a kokósanel divat és a tévében mutogatott "sztár" külsőségeinek utánzása? Felvidulsz, ha több százezernyi manimammont kidobva az ablakon egy ízléstelen csiricsáré rongyot húzhatsz a testrészeidre, miközben butikról butikra ténferegve próbálod egy estére az ágyadba csábítani a fogyasztói társadalom másik bepalizott emberi végtermékét? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel te is alakítója vagy a 10 millió fő alá bukó magyar népesség Canossájának, hisz agyadban a liberális gondolatok individualizmust és szabadosságot hirdető, családot bagatellizáló szólamaival kelsz és fekszel, miközben halvány lila gőzöd sincs róla, hogy az Európa vesztét okozó ideológia balek bájgúnára vagy. S hogy mi a megoldás? Egy teljesen másmilyen életszemlélet. Már Magyarországon is megjelentek az olyan óvodák és általános iskolák, ahol a felvételin aláíratnak a szülőkkel egy korrekt nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy a gyermek nem használhat sem otthon, sem a suliban luxusholmikat (méregdrága mobilt, laptopot, videókamerát, MP3 és MP4 lejátszókat), továbbá nem nézheti a léleklúgozó létállapot terjesztését ötcsillagos minőséggel megvalósító tévékészüléket sem. Csak egy amerikai álkultúrától és fogyasztói fonákságoktól mentes, helyes életszemléletre okított nebulósereg zökkentheti ki az európai kultúrkört a jelenlegi, megsemmisülés felé robogó állapotából. Ha majd nem a szonierikszon telefon lesz az élet értelme és nem az Ertéel Klub, vagy a Viva TV éppen aktuális pléhbojfotós "sztárja" fog etalonnak számítani életvezetés terén, akkor talán szépen lassan a magyarság erkölcsi tartása is helyre fog állni, a bulis, diszkós, drogos fiatalok helyett pedig ismét családanyákkal és családapákkal lesz teli az ország. Szép kis utópia...

Tor Salqvist

 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Mondom a magamét (7549) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Tv fotel (65) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Flag gondolja (36) Tereb (146) Vetítő (30) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2789) Életmód (1) Sport (729) Szépségápolás (15) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>