Ma 2024 augusztus 05. Krisztina napja van. Holnap Berta, Bettina napja lesz.
A globális elit a létünket veszélyezteti

A globális elit a létünket veszélyezteti

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A mezőgazdaság tudatos tönkretétele és a szén-dioxid-kibocsátás bűnbakká tétele.

Erőteljes kormányzati fellépés kell a globális és progresszív fősodorral, a globális elittel szemben. Ez az egyik legfontosabb a jelenlegi megváltozott bel- és világpolitikai helyzetben, ahogyan Orbán Viktor mondta Tusnádfürdőn, egy új világrendszer küszöbén. Az új világrendszerben ugyanis a globális elit egyre meghatározóbb szerepet játszik.

Erre példa a következő. Egy a sok közül. Az unió, mely a globális elit irányítása alatt áll, az intézkedéseivel módszeresen szétzúzza a mezőgazdaságot. De ez zajlik nemcsak Európában, hanem a tágabb értelemben vett Nyugaton is.

Az Európai Bizottság, illetve az őket szolgalelkűen követő tagállamok – mint például Németország – olyan intézkedéseket hoznak sorban egymás után, amelyeknek egysze­rűen nem lehet más végeredménye, mint az évezredes hagyományos földművelés és állattenyésztés lehetetlenné válása, ami „pusztán” csak azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az, ami a mindennapi kenyerünket, étkünket adta nekünk ez idáig, annak vége, az tönkremegy, a gazdák ellehetetlenülnek, s végül egyszerűen éhen halunk.

Dánia nemrég jelentette be, hogy 2030-ban bevezeti a szarvasmarha-, sertés- és juhadót. Mondván, ezen állatok természetes megnyilvánulása óriási károkat okoz, hiszen szén-dioxidot bocsátanak ki a légkörbe! Emögött a zöldideológia áll, az Európai Unió zöldmegállapodása (Green Deal), melynek kiindulópontja nem más, mint hogy a globális felmelegedést az emberi szén-dioxid-kibocsátás okozza, ehhez kapcsolódóan pedig a mezőgazdaság, hiszen például a tehenek rengeteg metánt ürítenek a légkörbe.

Az intézkedések, melyeket az unió és az egyes nyugati államok bevezetnek, többfélék, de egy irányba mutatnak. Először: a gazdák arra kényszerítése, hogy bizonyos területeket ne műveljenek, földeket kopárosítsanak, fejezzék be tevékenységüket a klímavédelem érdekében. Erre kényszerítették néhány hónappal ezelőtt Hollandiában a gazdákat, az intézkedések mintegy háromezer gazdálkodót hoztak lehetetlen helyzetbe. 

Ezzel szemben itt kell rámutatni, hogy a globális elit egyes tagjai, például Bill Gates hatalmas mezőgazdasági területeket vásárol meg magának. Vajon miért? Csak nem azért, hogy ha már az élelmiszer-ellátás a végpontjára jut a földön, akkor neki még mindig legyen bőven területe ahhoz, hogy elkerülje a kellemetlen következményeket?

Másodszor: a gazdákat sújtó, adózással kapcsolatos intézkedéseket vezetnek be. Idetartozik például a németeknél, franciáknál és más országokban a dízelüzemű mezőgazdasági gépekre eddig adott adókedvezmények megszüntetése, egyéb adók felemelése, az állattartás megszigorítása stb., melynek következtében a gazdák szinte lehetetlen helyzetbe kerülnek. Harmadikként ehhez jönnek az áremelkedések, akár a műtrágya, akár egyéb vegyvédelmi szerek esetében, nem beszélve az energiaárak általános emelkedéséről, a támogatások megvonásáról.

Negyedszer: egyre inkább közeledik Brüsszel afelé, hogy – engedve az amerikai állam és a gigacégek követeléseinek –beengedje Euró­pába a nem GMO-mentes termékeket, legfeljebb azzal a feltétellel, hogy mindenkor meg kell jelölni ezen termékek esetében a GMO-tartalmat. De (mint általában az életben) egy idő után majd itt is könnyítéseket vezetnek be, vagy átnevezik a GMO-s termékeket mondjuk kettes számú terméknek, mint ahogyan egyes országokban a szülők már nem apák és anyák, hanem egyes és kettes számú szülők, függetlenül a nemüktől. Brüsszel fantáziája korlátlan, ha az európai emberek életének tönkretételét elősegítő intézkedések meghozataláról és fokozatos elfogadtatásáról van szó…

Ötödször, az ukrán mezőgazdasági termékek rászabadítása az európai piacra Brüsszel konkrét, kézzelfogható bűne, amely közvetlen és világos, jelenvaló veszélyt jelent az euró­pai, főleg a kelet- és közép-európai gazdák számára. Jól ismert, hogy az ukrán agrártermékekkel kapcsolatos előírások jóval lazábbak és megengedőbbek, mint az unión belüliek, az ukrán termékek minősége (a gabonától az élelmiszerekig) jóval gyengébb, mint az euró­paiaké – ám éppen ezért az ukrán termékek áraival egyszerűen nem tudnak versenyezni az európaiak.

 S hiába zajlanak a tüntetések, az Európai Bizottság képes volt arra, hogy a néhány hónapig fennálló, az ukrán termékek behozatali tilalmára vonatkozó intézkedését ismét visszavonja, s jövő májusig ismét szabadon áramolhatnak az ukrán áruk az unióba, ahelyett, hogy eredeti célhelyükre, Afrikába és a Közel-Keletre jutnának el ezek a termékek…

Egyértelmű tehát, hogy Brüsszelnek és a brüsszeli, globalista elitet kiszolgáló európai országvezetőknek minden egyes lépése az ­európai mezőgazdaságot szándékosan teszi tönkre. Ezt normális vezetők nem tehetnék meg, nem is tennék meg. Emögött, mint általában a balliberális és globalista törekvések mögött – a francia forradalom, illetve a szabadkőművesség fellépése óta mindig – ismét 

egy világmegváltó ideológia áll. Ebben hisznek, s ez most abban mutatkozik meg, hogy a globális felmelegedés pusztító módon erősödik, a földi klíma elviselhetetlenné válik, ám szerintük ennek egyetlen oka van: az emberi tevékenység, főként és döntően az antropogén szén-dioxid-kibocsátás.

De biztosan ez az oka a globális felmelegedésnek, amiről még ráadásul azt sem mondhatjuk biztosan, hogy óriási károkat okoz a földönlakóknak? Miközben azt tényleg biztosan tudjuk, hogy a Föld történetében volt ennél már magasabb átlaghőmérséklet is, és ezek bizony termékeny időszakok voltak az emberiség történetében. Szóval itt álljunk meg, és mutassunk rá a lényegre. Ez pedig az, hogy a mezőgazdaság – létünk évezredes alapja – tudatos tönkretétele nem a véletlen műve, hanem egy totális ideológia következménye, amelyben vagy hisznek a döntéshozók, vagy nem mernek-tudnak ellenállni a globális elit által diktált elvárásoknak ebben a témában sem.

A zöldideológia pontosan olyan, mint a kommunista, a náci vagy a jelenlegi szélsőséges liberális ideológia: a paradicsomot akarja lehozni a Földre, mégpedig azzal, hogy egyszerűen megszünteti az emberi karbonkibocsátást – a tervek szerint 2050-re, de már 2035 is fontos dátum. Egy baj van csak: az egész kiindulópont egyszerűen vagy vitatható és nem bizonyított, vagy annál is rosszabb: hamis és téves.

A gyökerekig kell menni, méghozzá az unió tagállamai vezetőinek, ahelyett, hogy ijedtükben gondolkodás nélkül követnék Brüsszel önpusztító, öngyilkos terveit és – ami még rosszabb! – immáron konkrét intézkedéseit! Nem engedményeket kell kicsikarni, hanem a lényegről kell beszélni: mi az igaz a brüsszeli lépések mögötti „tudományosnak” nevezett magyarázatokban? Mert ha kiderül, hogy egyszerűen nem igaz a klímaideológia és -hisztéria, nem igaz az, hogy a globális felmelegedést az emberi szén-dioxid-kibocsátás okozza, akkor mégis mi a fenéről van szó? És miféle gyávaság az, hogy ezzel nem képesek az államok szembemenni, ha a kétely erős?

Persze, erre sok állami vezető azt mondja: ha egyszer tudományos konszenzus van az ember bűnös tevékenységéről, akkor ugyan mit lehet tenni? Mi lesz velem akkor, ha egyszer rákérdeznék arra: valóban olyan biztos, hogy a globális felmelegedésről az ember tehet, nem pedig a Nap tevékenysége, a Föld mindig változó pályája, egyes kozmikus folyamatok, amelyekre semmilyen ráhatásunk nincs és nem is lehet? Nem lehet az, hogy a Földet kétharmadban mindig beborító felhőzet eleve korlátozza az üvegházhatást? Nem lehet, hogy a vízgőz is szerepet játszik a folyamatokban, s nem fogható minden rá az emberre, illetve a légkörben „nagyon brutális” mértékű, mintegy 0,04 százalékban jelen lévő szén-dioxidra? Minderre nem lehet rákérdezni?

Ja, hogy akkor rossz lesz a sajtója az adott politikai vezetőnek, ja, hogy akkor kikerül a globális, főként a davosi elit piksziséből? ­Miért nem erre hivatkoznak, amikor vakon követik Brüsszel utasításait? Mert ha erre hivatkoznak, akkor némi megvetéssel, de megértem őket: kell a hatalom, kell a pénz, a végén még kikerülnek az elit körökből, attól meg az Isten mentsen meg… Persze dehogy értem meg őket. Inkább megvetem őket, mert gyalázatos az, amit művelnek Európával és a mezőgazdasággal.

És lehet, hogy a kérdéseim indulatosak. De hát itt nem babra megy a játék: ez az emberek életéről és haláláról szól, nem kevesebbről. 

Itt és most még tehetnénk valamit. Tegyünk meg mindent a mezőgazdaság megmentéséért, vegyük fel a harcot a globális felmelegedést kizárólag az emberi szén-dioxid-kibocsátásra visszavezető, teljességgel egyoldalú és bizonyítatlan ideológiával, melyet a globális elit rá akar kényszeríteni a világra, s Európa jó fiú­ként követi ezt az akaratot.

Valóban világrendszerváltás előtt, sőt alatt állunk, s ennek egyik legfontosabb eleme a globális elit egyre erősebb szándéka a világ átalakítására. Jó ezt tisztán látnunk, s ennek megfelelően cselekednünk, amíg még nem késő!

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Tereb (146) Történelem (18) Nézőpont (1) Mozaik (83) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Politika (1582) Sport (729) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7754) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2831) Heti lámpás (323)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>